Forandring 2017

Det verste jeg vet er urettferdighet. Det er det som stikker hardest. Når barn ikke får gå på SFO fordi det er for dyrt, eller ikke får delta på fritidsaktiviteter fordi pengene ikke strekker til, og når mennesker fra andre land blir utsatt for rasisme og krenkelser fordi de har en annen hudfarge eller snakker et annet språk er det noe alvorlig galt med samfunnet vi lever i.

Forskjellene mellom folk øker. Høyre og FrP sørger for at de som allerede har mest får mer, og de som har minst får mindre. Folk som er fattige eller syke rammes av velferdskutt og får dårligere hjelp. Reglene som gir folk fast arbeid og et trygt arbeidsliv svekkes. Flyktninger blir utsatt for mistenkeliggjøring og får ikke den hjelpen de trenger. Oljefondet blir spist opp, og gevinsten går til de få som allerede har mest fra før. Det er urettferdig og det gjør at flere mennesker får dårligere muligheter i livet.

Dette valget handler om mer enn bare asfalt, bompenger og etnisitet. Det handler om folk. Det handler om de barna som ikke får spille fotball fordi det koster for mye, og det handler om de som ikke får heltidsstilling og derfor ikke får mulighet til å kjøpe sin egen bolig i et håpløst boligmarked. Det handler om de menneskene som ikke tørr å gå ut av døra fordi de nettopp har blitt stigmatisert på riksdekkende TV av en integreringsminister som ikke ønsker å integrere en eneste person. Det handler om å ta ansvar for hverandre og det fellesskapet vi lever i sammen.

Hvis de urettferdige forskjellene får fortsette å øke i dag, får vi et kaldere samfunn i morgen. Hvis vi lar høyresiden sette standarden i 4 år til får vi et samfunn med større forskjeller som skader fellesskapet vårt. Vi får en statsminister som vender det døve øret til når politikere snakker ned om bestemte grupper i samfunnet og skaper forskjeller mellom folk. Vi får ​en regjering som systematisk jobber for at de på toppen får mer, mens vi andre får mindre. Vi får et helsevesen med mindre penger til de som er syke, og større fokus på de som kan betale seg til bedre behandling.

Det er tid for ei forandring, og du kan være med på den forandringa. Jeg vil at vi skal være et land der alle må bidra rettferdig til et fellesskap som gir alle muligheter. Fellesskapet er det som gjør oss så unike. Fellesskapet sørger for at vi får hjelp når vi er syke, at alle får muligheten til å gå på skole og at vi har et anstendig arbeidsliv.
Vi kan velge å gjøre Norge mer rettferdig, nettopp fordi det handler om prioriteringer. Der Høyre og FrP prioriterer å gi skattelette til de rikeste, prioriterer SV å ha en mer rettferdig skattefordeling sånn at velferden blir sterkere for ALLE. Vi vil ha et fellesskap som ikke gir opp noen og som sørger for at urettferdigheten ikke får seire. Valget står om under ei uke. Da skal vi på nytt velge hva slags retning landet skal styres i. Håper vi kan våkne opp etter valgdagen med nyheter om at godhetstyranniet har seiret og at de mørkleblå kreftene må ta hatten sin å forlate makta en gang for alle.


#Politikk #Valg17 #Forandring2017 #Samfunn #Rettferdighet #Rødgrønt #StemSV

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg