6 gode grunna tell å stemme på SV!

DEL GODENE
SV kjemper for rettferdig fordeling. Med SV i regjering betaler 900 000 vanlige folk mindre skatt, mens de aller rikeste betaler mer. Vi vil heller prioritere gratis skole og sosial boligbygging, enn skatteletter til de som harmye fra før.

ANTIRASISME
SV kjemper mot all rasisme. Partier og maktmennesker som sprer hat og fremmedfrykt har stått uimotsagt altfor lenge. Nå er tiden inne for å skape et samfunn basert på mangfold, der alle mennesker har like stor verdi. Vi vil stanse rasismen.

UNGDOM
SV setter ungdom først. Med SV i regjering har skolebøkene i vide- regående blitt gratis. SV kjemper for lovfestet rett til lærlingplass. Vi vil ha et kollektivtilbud som gjør at ungdom kommer seg dit de vil, og at ungdom over hele landet skal ha tilbud om fritidsaktiviteter og et sted å være.

BOLIG
SV mener at alle har rett til et hjem. Nå betaler mange halve lønna eller hele stipendet for et sted å bo. SV vil føre en sosial boligpolitikk og bygge offent- lige boliger for elever, studenter og vanlige folk. Du skal kunne ha råd til et skikkelig sted å bo uten å ha pengesterke foreldre.

MILJØ
SV tar klimakrisa på alvor. SV vant kampen om oljefritt Lofoten, Vesterålen og Senja. SV vil at Norge skal fortsette å utvikle verdens mest miljøvennlige industri. SV vil satse på bedre og billigere kollektivtilbud fremfor nye motorveier.

FRIHET
Sosialistisk politikk gir frihet. Friheten til å ikke miste jobben om du må sykemeldes. Friheten til å få legebehandling om du blir sjuk. Frihet til skole og utdanning for alle. Derfor kjemper vi mot privatisering, og bruker heller tida på å arbeide for et bedre offentlig tilbud som ikke er forbeholdt de på toppen.

Livsglede

Livet blir plutselig så mykkje meir verd å leve når man skal se et lite sukkertøy vekse tell! Gudmor si <3

God helg!

Eg har ladda opp tell nattevakt i helga, stand på torget og ikkje minst Bardumartnan! Tjohei, god helg <3

Min sommar.

Eg veit allereia på forhånd at dettan kjæm tell å bli et eviglangt innlegg, så vest du ikkje e intressert i å lese lenge, så ska du bære la vær B-)
Dennan sommarn har vært spesiell.. Kanskje den aller verste sommarn eg har hadd i heile mett liv. Den bynte veldig bra, førr eg har kosa meg mykkje lammi familien min og de som eg e glad i! Eg har fådd vært på hytta tell ho Dadda og dem, og det e inga tvil om at det e mett sommarparadis. Der har det vært som før med god stemning, fine opplevelsa og gode minna. Det slår egentlig aldri feil, at førr kvært år eg e der, så e det bedre enn det forrige. Å alle sommaran mine der har vært heilt fantastisk! Eg drømme om engång å få meg ei hytta der, og de planan e allereia lagt 🙂

Katrine og Sverre, Oksrødkilen <3

Så skjedde Utøya.. Det va en heilt grusom dag førr de aller fleste, og eg kjæm enda ikkje over ka det e som e skjedd. Dåkker som kjenne meg veit jo mi historia om den dagen, så det orke eg ikkje å gå nåkka særlig inn på. Eg har møsta en av mine aller beste venna i politikken, og fleire gode kollegaer i kampen mot et bedre samfunn. Å det gikk ikkje heilt opp førr meg ka fakta va de første dagan etter det som skjedde, eg klarte ikkje å fatte det. Så satt eg meg på togstasjon i Fredrikstad på tur heim å då klarte eg bære ikkje meir. Det kom bære en flom av tåra, og eg hadde akkurat fådd beskjed om at han Anders ikkje va funne enda.
Det e den største tragedien som har skjedd, og eg trudde aldri det sku bli sånn.. Men i ettertid så har eg funne ut at kampen bære må fortsette. E det nåkka vi har, så e det jo mot! Ingen av dem som e gådd bort skal glømmes, og vi skal aldri slutte å kjæmpe førr det som betyr mest førr oss -næmlig at verden skal være en bedre plass førr alle.
Men det har vært tongt, og det e enda kjæmpetongt.. Eg trur ikkje man får meir enn man tåle.
Imårra e det konsert og politisk debatt i Salangen, det va et prosjekt som han Simon Sæbø (en lokalpolitikar fra Salangen som gikk bort 220711) hadde planlagt som handle om å få ungdom tell å engasjere seg. Å aldri før har det vært viktigar å bruke stemmeretten sin, aldri før har demokratiet betydd så mykkje som det gjør no.
Eg glede meg tell imårra! Det ska bli godt å være lammi godgjengen ifra Troms, ungdomspolitikera fra alle partian, å diskutere, være enig og ikkje minst å minnes. Førr det gjør vi mykkje av no førr tida. Å se tellbake tell de gode minnan, samtalan, hendelsan, debattan, diskusjonan, kranglan og alt vi har gjort lammi  de som ikkje e lamme oss meira. Åsså skal det bli godt å møte masse engasjerte ungdom å diskutere politikk, je gode råd og ikkje minst lytte tell ka dem vil få tell i demmes nærmiljø.

Katrine (SV), Anders (AP), Jonas (SP) -> Regjeringssamarbeidet <3

 

Eg e bynt på jobb igjen, har ca 2 uke igjen i andrepraksisn min i kommun. Eg heng litt etter, har 4 oppgava eg må forte meg å gjøre i uka som kommer. Med valgkampen i full gang, møta, læserinnlegg, oppdatering og stand så e det vanskelig å finne tida tell å prioritere lærlingeoppgavan. Især når eg e så umotivert når det gjeld det der fra førav. Men det går seg vel tell, alt handle jo om prioriteringe!
Å eg e så spent på dettan valget at dåkker ane det ikkje. Har hørt fra sikre kilda at eg har fådd 3 stemma, dettan går verkelig veien dåkker! 3 stemma høres kanskje lite ut, og det e jo absolutt førr lite tell å sikre meg en kommunestyreplass, men det har ingenting å sei førr meg. Sålenge eg har nådd ut tell 3 persona der ute, sålenge 3 persona har trua på meg og det mett parti står førr så skal eg være førrnøyd. Førr det e jo faktisk det det handle om. Om å nå ut tell folket, tell dem eg snakke sakan mine førr. Åsså har eg trua på valgdagen, ikkje meiningsmålinge! Bære så det e sagt.


Katrine og Øystein, valgkampskolering i SU

Eg og Finnmarkingen, valgkampskoleringa

Slutten av ferien min har eg stortsett bære brukt på å komme meg tell hektan igjen. Jobba litt ekstra på det nye sykehjemmet, litt på det gamle, feira Finnsnes I Fest lamme vænnan mine, og ikkje minst så har gu’ongen min døpt seg og søstra mi gifta seg! Regne med det kjæm endel bilda av det seinar. Stor dag førr familien, verkelig!

Søskenflokken vårres <3 Charlotte, Katrine, Cathrine, Tommy og Janita!


Oppfordre alle unge tell å gå inn på www.forstevalget.no å avgi sin stemme i sett fylke og sin kommune. Foreløbig ligg eg veldig godt an der iblant ungdomskandidatan, og det love jo godt 🙂 Engasjer deg, bruk stemmeretten din! Å ha en fin høst!


Katrine Boel Gregussen, 3.kandidat for Lenvik SV til kommunevalget, 5.kandidat til fylkestinget!