Vinterferie

E ganske deilig. Har akkurat slengt inn en søknad tell vigo om lærlingeplass. DIGG å ha det ute av verden 🙂
No ligg eg og Øi å ser på historien om Michael Jackson på  tv2. Vi e btw i Tromsø! Har spist middag på peppes idag, namnam. Imårra blir det kino! Å tirsdag e det heim å være litt aleina å puske litt. Gjøremål førr vinterferien e som følger:
– Støvsug og vask heime.
– Rydd rommet.
– Finn vitnemålet førr helse og sosial + helsearbeiderfaget, vg1 og 2.
– Møt vænnan mine 🙂
– Læs ferdig boka om ho Saynab.
– Drikk viiin.
– Besøk mor og far og Farmor.
– Send reiseregning tell SUsentralt.
– Send lærlingesøknadn tell kommunen, med vitnemålan som eg har funne.
– Jobb litt
– Jogg litt
– Få med meg reisarevyen?

Koselig med ei uka friii. Diggdiggdigg

Gode daga :)

Humøret e på topp og det meste går min vei førr tida. Gode karaktera hallo!! 🙂 Gode prøva som eg mestre, gode vænna, gode førreldra og godt liv. Eg har det bra. Og som ho Frøydis sei "Korr utruli godt det e å kunne sei at man e lykkeli". Å det e sinnsykt godt:) Men det går jo i bana som alltid. Kan jo hende mårradagen e en stor skuffelse, men sånne negative tanka skal eg ikkje hive meg ned i.
Uansett, så hadde eg en knaill dag. 4 tima norsk og kun det på skolen. MAtteprøven va bra + at eg enda leve lenge på sosiologiprøven og historien. Åsså har eg fiksa nåkka greier tell 8mars, det blir sinnsykt bra i Nordreisa!
Framtid i Nord kommer førrhåpentligvis på møte imårra. E så mye billigere og bedre å være i en artikkel i avisa enn å sende inn annonse og sånn. Åsså e det enklere:P
Uansett, så blir det bra 🙂
I helga e det heim å være lammi mammsn. Konsert på fredagen og koselig restn av helga. Tromsøtur på kosetur på søndagen. Koseliiiii 🙂 Har btw FRI fram tell helga. Korr deilig e ikkje det?
Mamma, om du les dettan så skal du vette at eg gler meg sinnsykt masse tell å vaske klea. :*

Håpe dåkker har det bra:)
Btw, Lene Marlin og Aleksander With med worth it e ganske søt 🙂

Nyttårsforsettan mine

Som dåkker veit så hadde eg endel nyttårsforsett som eg allereia e godt i gang med å gjøre. No e vi i sluttn av Februar, og det e jo i dennan tida de aller fleste nyttårsforsett glømmes, avsluttes eller slutte å praktiseres. Men sånn e det ikkje førr meg 🙂
Eg har hjolpe 2 dame over veien. Desverre så e det ikkje så mykkje som eg førrventa, men i nyttårsforsette mett va det bære konkret å hjelpe gamle dame over veien.
Eg har drokke vin og lest 3 bøker. Fortsett sånn, så e eg der eg skal være. Eg har ikkje tadd lærlingetida eller lappen enda, men eg e jo tross alt i Februar.
Eg har gjort det bra på skolen, samt jobba førr et bedre samfunn. Fredsarbeid e eg godt i gang med, men målan e ikkje nådd enda.
Poenget med dissan nyttårsforsettan va jo å faktisk klare dem. Deførr meine eg at man burde sette seg realistiske mål som man kan gjennomføre i praksis. Gler meg tell det nye året så eg kan skryte av at eg har gjort alt eg skulle gjøre og enda meir.
Gler meg førresten tell landsmøte i Mai, blir et spennanes valg, det love eg dåkker 🙂

No e det fritime, etterfulgt av kafebesøk lamme sosiologilærarn. Gler meg tell det. Så e det jobb! Jobbejobbe og planlegging av kvinnedagen. Kvinnedagsplanlegginga blir GENIAL og eg glede meg sinnsykt tell det. Enntn eg blir på Finnsnes eller i Nordreisa, så e eg overbevisst om at det blir geeeenialt. Gode plana jer gode resultata! Vi har vært å kjøpt 12 tskjorte no og i tillegg ordna med skoleplass og de tingan. Framtid i Nord neste! Loving it!!
Sosialisme e så bra. God vintersosialisme i praksis! Elskeee

Min kværdagshelt

Først, så vil eg bære skrive litt om en fin dag eg har hadd 🙂 Næmmlig idag. Hadde prøve i matte som gikk bedre enn førrventa, sinnsykt bra prøve! Endelig får eg tell. Hadde historieprøve som åsså gikk sinnsykt bra, men det va litt meir som førrventa. Eg elske den russiske revolusjonen. Synd den endte som den gjor.
Åsså fikk eg jo tellbake sosiologiprøven og det va jo bra B-) Førr en dag! Så va det SUmøte med innledning om boikott Israel. Så va det litt Stine-tid og no e det OLgull og sove. Gler meg tell å sove. Førdi å sove e en sinnsykt deilig ting å gjøre. Synd eg har langdag  imårra på skolen etterfulgt av jobbejobb.

Anyways, så har jo overskrifta nåkka med innlegge å gjøre. Logisk 🙂 Eg har tenkt litt i det siste på kværdagshelt. Det e et ord som har gådd igjen i det siste og som eg har tenkt masse på. Ka e egentlig en kværdagshelt og kæm e din?
Min e Øivind. Øivind førdi han hjelpe meg masse i kværdagen. Men det e også ho Mamma. Mammaen min som kommer med gode, kloke ord som betyr mykkje førr meg. Åsså e det ho Frøydis. Om det e på telefon, msn eller på heimebane, så e ho desidert en av dem som eg kan kalle førr kværdagshelt. Samtalan vårres e så god å ha.
En kværdagshelt e en som gjør en forskjell i i kværdagen. Som påvirke livet mett på mange måta. På gode, positive måta. Å det e nok mange eg skulle nevnt, men eg føle at eg må ta de her 3 no. Dem eg har mest kontakt med i livet mett og som verkeli kjenne meg som den eg e. Mine helta, det e det dåkker e. Å eg e så glad i dåkker førr det. <3

Oslosjokket

 

Det e mange ting som sjokkere meg med hovedstaden Oslo. Ka e det første dåkker møte når dåkker kjæm tell Oslo? Eg vil at dåkker skal tenke dåkker godt om, førdi det har eg gjort. Det aller første som møtte meg når eg kom ut av flytogterminaln på Oslo S va et tilbud om narkotika.

Eg har lenge tenkt på å skrive et innlegg om dettan, men har aldri liksom fådd ut fingeren å bære gjort det. Men no e det på tide, førdi eg syns det e mange ting som har gådd førr langt. På tur opp hovedgata Karl Johan e det mange triste syn som møte deg. Du ser folk som deale narkotika åpenbart, rett det på gata liksom.  Det e ingenting som e sensurert i Oslo, men det meine eg heller ikkje at det skal være. Du ser prostituerte som skaffe seg kunda, du ser folk som bor på gata og du ser farrigdommen og frustrasjon spredt overalt i Oslo.

Å koførr skal det være sånn? Koførr e det sånn at i Norge, som vesstnok skal være en av de beste landan å bo i skal ha det sånn? Korsn kan vi førrsvare at det e så mange utfordringe i Norge som vi ikkje gjør nåkka med? Korsn kan Norge være et så bra og rikt land når vi ikkje engång klare å ta oss av alle folkan vi har her? Vi har ca 4,8 milliona menneska i Norge. Sinnsykt mange folk, men i forhold tell andre land, så e det jo ingenting. Så koførr skal ikkje vi kunne ta tak i dettan? Når utfordringen e der, rett på gata, ka e problemet då? Dem ser jo alt som skjer rundt seg. Dem ser bygginga av nye bygninge tell Olav Thon i Oslo. Dem ser fleire butikka langs hovedgata og dem ser korr mykkje penga som svirre rundt i Oslo kvær einaste dag.

En ting eg ikkje skjønne e korsn folk klare å lære seg å overse uteliggeran og de narkomane som stadig ber om hjelp tell kæmsomhelst. Førr det e jo bære nåkka man e nødd å lære seg? Eg hadde aldri klart å forholde meg tell det. Eg kunne ikkje bodd i Oslo å sedd elendiheitan kvær dag uten å vette at eg gjor nåkka som betydde nåkka førr dem. Kvær gång nån kommer så nært opp tell meg å spørr etter småpenga, så e det med tongt hjerte eg må sei nei. Å åsså det skjedde i dag. Førr det e jo det eg har lært meg. Pengan eg eventuelt jer tell en uteligger går tel narkotika. Det e en grunn tell at akkurat han sett der no. Å det e store dela av hannes eia feil, ja. Men vess man skal bynne å analysere koførr narkomane e narkomane, så har vi en stor jobb å gjøre. Men den jobben må vi åsså gjøre, med mindre vi vil at det skal gå feil vei. At det skal bli verre.

På tur ned Akersbakken møtte eg en mann som sporte etter penga tell mat. I hjertet mett vesste eg at han ikkje kom tell å kjøpe mat om eg ga han penga. Å eg vil jo ikkje være verken skylda i at han ikkje får mat, men enda mindre vil eg være skylda i at han gjør seg meir og meir avhengig av drugs eller tar en overdose. Eg kan ikkje støtte opp om nåkka som eg e så sinnsykt sterkt imot. Så ka gjor eg? Eg tilbydde han å være med meg ned tell nærmaste åpne butikk og tilbydde han å kjøpe han mat. Han blei skeptisk og følte at han ikkje kunne ta imot. Då sa eg jo bære at eg heller ville je han nåkka å spise sånn at eg kan se han mett, heller enn at eg jer han penga som eg ikkje kan førrsikre meg sjøll om at kommer tell å gå tell mat. Så det va det vi gjor. Eg kjøpte han en 3pakning med bolla med rosiner, 2 banana, ei brus og en liten sjokolade. Det vaq et bevisst valg eg gjor som eg følte at eg måtte gjøre. Dåkker kan sei dåkker om akkurat det, men det føles sinnsykt bra no. Førrdetom det kanskje e mange ting eg heller burde ha gjort, så e det akkurat det der med å je dem de småe gledan i livet som e viktig. Å han va lykkelig. Han sa at det skulle finnes fleire som meg, å det skulle det kanskje gjøre på akkurat det her? Men tellogmed eg veit jo at det ikkje bære e mat og godteri som skal kunne redde verden. Det må større grep tell enn det.

Eg vil ikkje at det skal bli enda fleire fattige i Norge, enda meir prostitusjon og enda meir narkotika.  Men korsn skal vi løyse det?

På tur ned akersgata møtte eg en mann som va kald og bære lå å ynka seg på gata. Mens eg gikk førrbi han, så va det mange tanka som svirra rundt i hode mett.

Eg bynte med å tenke på meg sjøll. Ei jenta på 18 år med tusenvis av muliheite. Fine klea, nye sko. Ei stor lilla væska fylt med klea, PC, toalettsaker, mobiltelefon, sakspapira og diverse. iPodn på full guffe på øran og en fin stor og varm dunjakke. Fint hus, 2 par førreldra, 2,5 par med besteførreldra. Gode vænna og gode folk rundt meg stortsett heile tia.  Tellogmed 3,5 jobba å gå tell. Eg har politikken, eg har trening. Å eg har penga. Ka har han? Ka veit eg egentlig om det? Han har et pledd, en stor søppelsekk med nåkka eg antar e klea og diverse gjenstanda som han synes det e viktig å ta vare på. Han har ikkje narotika, men bær tydelig præg over å ville ha det. Han har mest sannsynlig veldig lite penga, om han har nåkka i det heile tatt. Han e kald og trist. Han skrik.  Å bynne å sammenligne meg sjøll med en som har det så trist skulle eg aldri ha gjort. Men samtidig e det så sjukt viktig førrat det skal gå opp førr meg korr sinnsykt heldig eg e og korr dårlig det faktisk kan gå. Eg bynte å skrike. Stod der mett i Karl Johan og rett og slett ikkje klarte å holde tåran inne. Ka e det som e galt med samfunnet? Koførr e det ingen som gjlr nåkka? Korsn kan politikeran som sett på stortinget, bære valse førrbi dissan folkan uten å gjøre nåkka? Å korsn i alle daga kan Siv Jensen sette Snikislamisering på dagsorden, og IKKJE fattigdommen som tydelig præge store dela av Norge.

Eg e sjokkert, ikkje bære over Oslo, men over vårres eia ?rike? og lykkelige velferdsstat. Over politikera som ikkje handle og over korr lite menneskan generelt gjør. Eg e så sinnsykt deprimert når det kjæm tell det her.

God politisk motivasjon

Eg e førr tida på landsstyremøte tell SU, som dåkker som læs bloggen min sekkert allereia veit:) Syns det e kjæmpebra opplegg, og eg føle allreia at motivasjon e på topp!
Ikveld har vi hadd regional middag, dvs middag lamme fylkesrepresentantan i landsstyre samt regional representant og fadderan:) Va kjæmpekoselig! Vi har diskutert litt framover, og eg glede meg tell voteringen imårra!
Ellers, så ser eg framover på jobben min som regional landsstyrerepresentant. Storsatsning på regionale sammenkomsta, regsem på vårparten, godt samarbeid og ikkje minst kontinuitet i jobben vi gjør ilag i Nord-Norge. Gler meg masse tell å se resultatan av jobben vi gjør!
Neste måned skal eg tell Kirkenes på årsmøte tell Finnmark SU. Glede meg masse tell det. Å både før og etter det e det intensiv planlegging om ka som skjer i Nordland, storrekruttering og massesatsing på organisasjonsbygging og styrking av de flinke folkan vi har der!
Åsså glede eg meg masse tell Troms SU skal ha konferansen i Tromsø i Mars. Blir sekkert en bra konferanse, eg glede meg tell å se korsn det nye fylkesstyre fungere. E spent, men samtidig kjæmpeglad. Blir godt å kunne være på en konferanse og førr en gångs skyld ikkje ha alt ansvaret førr alt liksom.
Føle at en byrde e tadd av skuldran mine, samtidig som eg har sinnsykt bra motivasjon tell å gjøre en knaillbra jobb som regional!
Har liksom funne min oppgave no, og føle at eg har god nok tid tell å fokusere på det som faktisk e jobben.
Å det e det lenge sia eg har følt. At eg faktisk kan fokusere på det eg skal gjøre, og ikkje på tusen andre ting. Å det føles bra!
Har mange tanka rundt det regionale som eg ikkje skal publisere på bloggen min, men det e godt å ytre at eg e i en massiv tankeboks som eg føle kan styre organisasjon, folkan og meg sjøll.

Imårra e det heimtur! Flyet går 1330, åsså e eg vel i Tromsø 1530 rundt den tida. Kanskje rekk eg å møte ho Lone før eg tar flyet videre tell Sørkjosen? Håpe på det iallefall. Reise med håndbaggasje, så det skulle vel ikkje være nåkka problem.
Håpe dåkker har hadd ei fin helg, det har eg. Har lært massemasse og gler meg tell å lære masse meir! Motivasjon e så godt! Pluss at eg har lest tell historieprøven og det føles sinnsykt bra! Trudde aldri eg skulle klare å få gjort tellogmed det. 😀

Nattinatt 🙂

Godt planta i akersgata

Heihei! Har vært en lang dag, men eg e endelig kommen tell Oslo, godt planta i sofaen tell Ingrid og Stian i akersgata:)
Å her e det koselig! Stort og fint og ikkje minst sentralt!
Å miljøet e bra, ikkje minst. E så godt å være her! Og mamma, om du lurte, så tar dem godt vare på meg:) Og eg e allereia på bedringens vei! Eg kose meg kjæmpemasse, og det har vært en lærerrik og spenningsfull dag.
Starta med at flyet va førrsinka, og flyværtinna va syk og blablabla. endte no opp med at eg kom førrsein, meeeeen heldigvis venta neste flyet på meg. Skal ikkje syte meir, eg trives jo med reisinga:) Einaste domme va at eg gikk glipp av en historieprøve om mellomkrigstida og 2.verdenskrig (stortsett 150 side om blablabla). Men eg skal ta den igjen på mandagen.
Så i går va det en prøve i Sosiologi og sosialantropologi + norsk skrivedag. Å på mandag e det 2timers prøve i historie og matte. Har eg litt å gjøre førr tida? Svaret e selvfølgelig ja.
Men såppass må det være. Ellers går man jo på veggen!
Har sotte i møta ca heilt sia eg kom, men det e koselig. Imårra e det meir debatta og diskusjona enn det va idag, heldigvis. Det e jo det eg like 🙂
Regional landsstyrerepresentant e verkeli nåkka å satse på! Loving it!

God helg tell alle dåkker (5-6 støkka eg kjenne som les bloggen min, en jevnlig bølge på 19 stk som eg ikkje veit kæm e førdi dem ikkje jer lyd fra seg +randoms som bære  e her førr å sjekke innom). God helg tell alle dåkker uansett! :]

Boikott Veolia!

Skulle egentlig skrive dennan i går, men hadde jobb og va sjuk.

Eg syns det e veldig viktig at vi ALDRI glømme Israel sin okkupasjon av Palestina. Den debatten syns eg ofte blir glømt, og det vise seg jo at det e kun når de "store" tingan skjer der nede (F.eks 12dagers bombing) at media fokusere på konflikten i midtøsten. Det eg savne e det som ofte blir kaldt førr småtingan. Eg meine at vi aldri burde glømme at Israel okkupere Palestina, og elge seg meir og meir inn i et land dem ikkje har nåkka å gjøre i, førr kvær dag som går.
Vi må ikkje glømme at fleire tusenvis av folk har møsta hjemman sine, 12000 palestinera sett i Israelsk fengsel, og de fleste av dem har ikkje engång gjort nåkka galt.

Folk e fortsatt innesperra av muren, og det e mange onga som veks opp under harde kår.

Jerusalem e en av de største byan i  midtøsten. Den e delt i to, øst og vest, en del tell Israeleran og en tell Palestineran.
Øst-Jerusalem e Palestinsk område, per definisjon, men Israel okkupere meir og meir av den deln av byen. Per idag e det over 180 000 ulovlige israelske bosettera (settlers) i øst-Jerusalem og fleire og fleire Palestinera blir heimløs førr kvær dag som går. Å førr kvær dag vi ikkje gjør nåkka, blir det vanskeliar og vanskeliar å finne ei løysning på konflikten.

Så tell hovedpunktet i dettan innlegget. Et transportfirma kalt Veolia skal ta over hurtigbåttilbudet imella Tromsø-Finnsnes-Harstad, nåkka eg ser på som heilt førrferdelig. Dem hold på å bygge T-bane i Jerusalem, en T-bane som bygges i den deln av Jerusalem som tilhøre Palstineran, men som bygges og e kun førr Israeleran.
Dettan ser eg på som sinnsykt krenkanes av det Palestinske folket, og eg sjøll kan aldri være med på å støtte dettan.
Eg kommer ikkje tell å betale det firmaet førr å ta hurtigbåt, når eg veit at pengan eg betale mest sannsynlig går tell nåkka eg e totalt imot, og i tillegg vil eg ikkje støtte et firma som ikkje følge lovan som FN har i midtøsten.

Eg meine at Troms burde sei opp avtalan dem har med Veolia, og få dem ut av fylket vårres så fort som overhode mulig. Førr korsn kan vi være en del av det som foregår der nede?
Korsn kan folk ha det på samvittiheita at dem har støtte det?

Som mange av dåkker kanskje veit, så e det en stor internasjonal boikottkampanje av Israel førr tida. Å eg trur på en boikott. Der nede, så trur dem på en boikott. Førr vess verden slutte å støtte firma som f.eks Veolia, så kommer Israel tell å gå under. Førrdetom dem har verdens 5.største militærmakt og ellers blir støtta av USA, så kan en massvi boikott knuse dem. Førr korsn skal dem tjene penga om ingen vil ha varan dem produsere?
Så eg meine det e viktig å vise avskyen mot det som skjer i Palestina, og boikotte Israel, og ikkje minst VEOLIA.

Borte bra, men hjemme best!

AMEN!
Helga har vært knaill. Trudde ikkje eg skulle klare å gjennomføre alt eg hadde planlagt, men det gjor eg jo med glans!
Fikk besøkt Janita og Kim-Arne, fikk vært lamme favorittante, møtt Mamma, mor og far, Frøydis og DK, Annelena. Eg fikk kjøpt ny PC og eg fikk kjøpt litt nye klea. E så deilig å være heime at eg ikkje vil fare tellbake engång!
Anyways, så gler eg meg tell å se kjærestn min og vænnan mine i nord-Troms igjen. Blir stas 🙂
No e eg på Olsborg hos ho Annelena på gjestestua! E så utruli stort og fint her 🙂

En gång i framtida skal eg eie nåkka som det her. E det ikkje ottos, så blir det nåkka anna B-)
Håpe alle dåkker har hadd ei like givanes og fiiiin helg som eg har hadd!

Digge!

Lukta av heimee

Med en gång bussn kom tell "Velkommen til Finnsnes"-Skiltet, kjente eg lokta av heime. Å herregud førr ei herlig lukt det va! Lukta va ei blanding mellom god-vinter-lukt og god åpen luft. Ubeskrivelig egentlig!
No sett eg hos ho Janita å ser på criminal minds. Koseli! Eg har åsså vaska litt klea og ordna litt heime, så no e det bære chill. E veldig spent på ka eg får i lønning imårra, føle på meg at eg kommer tel å bli skuffa. Men det e no nåkka som alltid kan ordnes på..
Anyways, så e det godt å være heime. Alle burde prøve det samme! Lørdag får eg se Mammaen min igjen, og det skal bli så godt! Ellers så går helga tell vænna, familie og koos!

Så litt updates skal dåkker få! Deilig med fri imårra! Diggediggedigg
Freia<3