Hvordan lager man barn?

Og hvordan i alle dager skal vi voksne kunne svare når barna spør?
I det siste har debatten om seksualundervisning for barn vært en het potet! Reportasjen fra Lykketreff barnehage på Sortland har gjort mange av oss sjokkert, men de fleste av oss har nok blitt undrende. Personlig synes jeg at man skal lære barn ting før de spør. Ofte når barn spør spørsmål som gjør oss ubekvem, kan vi handle på impuls og svare deretter. Så det viktigste man kan gjøre er å ha et godt svar i bakhanda- eller ta samtalen med barna før de spør og har lært mye fjas fra andre barn som ikke stemmer. Blomster&bier eller “det er noe mamma og pappa gjør fordi de elsker hverandre” er bare tull. Man har et ansvar for å lære framtidas voksne det som er rett. At ungdommer har sex, at mange er nakne ilag uten at de elsker hverandre, og ikke minst at om man ikke beskytter seg, så kan man gå på en megasmell. Mest sannsynlig var det sånn du ble til. Ærlighet varer lengst, og man kan ikke tulle og fjase med så viktige spørsmål.
Det beste er å forklare barna hvordan ting foregår på en måte som passer det nivået barna er på. Det synes jeg kom godt frem i reportasjen. Mange har reagert på at en erigert penis blir kalt for gladtiss, det er jeg enig i kan skape forvirring for barna. Her er linken til artikkelen om dere vil se! http://nrk.no/nyheter/distrikt/nordland/1.10960372 

Når det gjelder hva man skal fokusere på, mener jeg at grensesetting og makt over egen kropp burde være i fokus. Som feminist er jeg selvsagt opptatt av at barn skal lære seg å respektere kroppene til hverandre, og at nei betyr nei. Alle som har guttebarn i hjemmet har en stor oppgave når det gjelder å respektere kroppen til jentene. Om alle barn opp igjennom tidene hadde lært seg å respektere jentenes kropp i tidlig alder, hadde tallene for overgrep vært noe annerledes.
Når det gjelder hva man skal lære barnehagebarn, synes jeg at fokuset burde være på overgrep. Slik at de sier ifra om de kommer i situasjoner de ikke skal komme i. Det e viktig at man lærer barn å si ifra når det gjelder seksuelle overgrep før en eventuell overgriper lærer de at det er en hemmelighet.
Og hvordan vi lager barn? Glem blomster, bier, elsk og fjas, si det som det er! Tiss mot tiss, sæd og egg, seksuell lavalder, bruk prevansjon. 

For meg er det spesielt viktig at barn lærer seg at de kan bestemme over kroppen sin selv. Det er ikke sånn at alle er nødt til være sammen med noen av det motsatte kjønn, at alle MÅ få barn for å få et bra liv og at man MÅ kjøpe hus og gifte seg for å lykkes. Følg <3 ditt og ta gode valg. 

Det beste man kan gjøre når det gjelder framtidas voksne er å overføre gode verdier! Både når det gjelder samfunn, menneskesyn og kropp. Vær beredt!

 

Påske-elsk

Jeg har bestandig vært glad i påska! Når jeg var lita var jeg glad fordi vi fikk godteri, når jeg var ungdom var jeg glad fordi vi fikk fri fra skolen, når jeg ble eldre var det på grunn av veldig brae tillegg på jobb og nå er det på grunn av familie, litt fri og jobb. Det går ofte opp for meg at jeg har verdens beste jobb, og spesielt i høytidene. Å hjelpe andre blir ekstra viktig i denne tida. Ofte møter jeg situasjoner på jobben min som forsterkes i høytida. Det er koselig med påske, og jeg er veldig glad for at jeg får feire deler av den på jobb. Jobben min er min andre familie, og det betyr mye for meg å få være sammen med dem. 

Påskepynting

Denne påska er spesiell. Det har vært mange ulykker til nå, og det er med på å prege høytida til veldig mange. På mandag døde en av mine gamle klassevenner i en skuterulykke på Arnøya. Frank Einar ble bare 21 år gammel. Smilet, latteren og klokheta hans har jeg tenkt mye på de siste dagene. Ulykka på Senja i går har prega omverden her hjemme. Det snakkes mye om, og stillheta i byen min merkes godt. Uværet som er rundt oss nå minner oss om de som enda ikke er funnet nettopp på grunn av det. Ei bygd er spesielt hardt ramma, og tankene mine går til alle de der ute.
Påska blir aldri den samme igjen for mange. Den vil alltid minne om de som ikke er sammen med oss lengre. Men himmelen har blitt rik. Vi har fått flere stjerner og de vi savner skal vi aldri glemme. Håper alle er flinke til å ta vare på hverandre spesielt nå.  

Høytid handler for meg om å være god med andre. Det er selvfølgelig noe jeg prøver på hver eneste dag, men når det er høytid er det ekstra viktig. Det er mange som er alene, og det knuser hjertet mitt. Tanken på hvor mange unge som har forlatt oss i det siste er forferdelig. Det viktigste blir å holde motet oppe! Gjør livet verd å leve, og preg livene til andre folk på en positiv måte. Gi av deg selv og gjør noe godt for noen andre!
Idag har vi lært eldstebarnet i hjemme om snyskred. Vi har snakka om det som har skjedd på Senja, og vi har snakka om de som er lei seg. For meg er det viktig å lære barn om de tingene med verden som ikke bare er bra når de er klare for det. Denne ulykka snakker de voksne om veldig mye for tida, og vi må aldri glemme og inkludere de som hører endel, tenker mye og kanskje ikke alltid spør. På den måten kan man lære de om verden sånn som den er. Forferdelig og fæl, men samtidig så vakker og fin.
Vi har barna hjemme hos oss til og med langfredag. Barna har fått påskeegg hos foreldrene mine, og i morgen skal vi på hytta til onkelen og tanta til Kay. I helga er det bare oss to. Siden ekspertene melder dårlig vær og anbefaler oss å holde oss inne med brettspill og påskekrim, så blir det vel å gå endel i det.

Satser på noen turer i slalombakken i påska!

På fredag har jeg jobb også skal vi til farmora mi på kvelden og være til lørdag. Lørdag skal vi i slalombakken om det blir bra vær og på innflyttingsfest hos et vennepar av oss, og søndagen skal vi slappe av. Vi har endel ting vi må gjøre hjemme, så jeg regner med tida blir å gå til det. Mandag er det jobb fra morgen til senkveld. Tradisjonen tro har vi påskeeggjakt på påskeaften, og jeg gleder meg masse til påskeegget jeg skal få hos Kay! Håper det er minst like fint som det var i fjor 🙂 Tror han blir glad for det han får hos meg også, om han finner det da 😉


Ønsker alle dere en kjempefin påske! Send gode tanker til alle som trenger det!

Ludvigsen-Gregussen

Hva synes dere om å skifte etternavn v/giftemål? Mange synes det er gammelt, utdatert og kjedelig, men det kan man jo si om ekteskapet også.
Idag er det vanlig å beholde sitt eget etternavn, noen velger å skape egne etternavn og noen putter en bindestrek imellom etternavnene og kjører på begge to.
Jeg og Kay har snakka mye om dette, men har kommet fram til at vi skal tenke på det i noen mnd til før vi bestemmer oss. Personlig synes jeg Ludvigsen er et helt ok etternavn, men Gregussen er mer unikt. Jeg bytter ikke frivillig etternavn til noe mindre spesielt enn det jeg har sånn uten videre.
Pluss at jeg er ei gregussen-jente. Det er en del av identiteten min som jeg er stolt over, det er den jeg er. Det er det navnet jeg har som folk kjenner, og det er faktisk mange der ute som kjenner meg!

Det er sosialt selvmord å hete Katrine Boel Gregussen Ludvigsen, så å beholde begge navnene er uaktuelt for oss begge. Vi må vel møtes på halvveien og finne noe vi begge kan leve med. Forslag taes imot med stor takk!

Landsmøte, politikk, palmesøndag, LIVET


Klar for dag1 av #SVLM


Hei igjen! Forrige helg var jeg på SVs landsmøte på Lillestrøm, det var en kjempeopplevelse! Skal nevnes at det var fjerde gangen på LM, men det er like stas hver gang man får mulighet til å dra 🙂 Ser på det som en ære å få være en av de utvalgte, det er overhode ikke en selvfølge! Iallefall ikke i år, jeg føler virkelig ikke jeg har gjort meg fortjent til en sånn plass. Sitter selvfølgelig i mitt hode og min dårlige samvittighet fordi jeg er et offer av flink-pike-syndromet. 


Jeg og sjefen!

Helga var fylt med politikk, hodet var fylt med store ord og kveldene var lange og sosiale. Det var utrolig godt å komme seg bort hjemmefra litt, av og til må man bort for å få litt påfyll!
Men det beste med å komme seg bort, er å komme hjem. Hjem til kjærlighet, omsorg og mange kyss! Jeg og Kay er enda kjempeforelska, nesten nyforelska, og jeg har aldri følt meg mer fjortis i et forhold enn jeg gjør nå. Før var det deilig å komme bort ifra de jeg var sammen med, men nå er det mye savn og fysisk smerte. Ikke for å klage, jeg vet jo hvor heldig jeg er! Tror denne type kjærlighet er spesiell og noe som ikke vokser på trær. Så uka har selvfølgelig vært fin og fokuset har vært på oss to. Jeg har jobba endel, men sia jeg har arbeidshelg nå, så har jeg hatt litt fri i ukedagene 🙂 Det har vært kjempefint! Vi har for det meste bare chilla, sovet mye og ladda opp til påsken og hverdagene igjen.

Morgenkos og tulletid<3

Det er mye politikkfokus for tida, noe jeg elsker. Etter landsmøte i SV har det kommet opp mye bra! Blant anna diskuterte vi tidlig ultralyd, abort, nudisme, stripping, religiøse symbol i jobb i offentlig sektor, utstyrsstipend, kjønnsnøytral verneplikt og valgkamp! Jeg er klar! Og siden mange spør; Jeg er imot stripping fordi kvinner ikke er en vare som kan kjøpes, for nudismestrender (synd vi tapte den kampen) fordi naturlig nakenhet er fantastisk, for tidlig ultralyd fordi kvinner skal få mer makt over kroppen sin, for hijab i politiet fordi det må være et valg man tar selv og imot kjønnsnøytral verneplikt fordi jeg er imot verneplikt punktum.


Håper alle får en rolig og fin palmesøndag!

Hyttetur, ny uke, kjærlighet og Oslohelg


Bella fant “Torskentrollet”

I helga var vi på hytta i Torsken, hele familien Ludvigsen/Gregussen. Det var deilig å komme seg bort, ikke se på TV, være tett på barna og sløve foran peisen om kveldene. Skal sies at vi la oss tidlig hver kveld, men jeg tror vi trengte det. Man blir jo sliten og trøtt av peis-varme og når uka nærmer seg slutt. Pluss at det er noe med stillheten der ute.. Det er nesten ingen biler, det eneste du hører er lyder fra “utelivet”, dyr, fugler, båter eller barn som leker i godt vær 🙂 Det har vært ei herlig helg, rett og slett!


Brage i skigåinga!

Idag er det mandag, og jeg bare elsker mandager. Skal sier at mandagen min har vært rar, men det er så utrolig godt å få en ny start! Synes vi er heldig som får starte på ny hver syvende dag. I morges stod jeg opp med kidsa, kjørte de i barnehagen, hadde romantisk frokost på senga med kjæresten og hadde litt kvalitetstid. I går vaska vi klær til den store gullmedaljen, og barna hjalp til å vaske hus! Vet at man skal holde hviledagen hellig, men når man har tid og overskudd og det trengs, er det viktig å ta i et tak! Pluss at jeg måkket sny på verandaen på kvelden. Takk gud for at det ble gjort, for inatt snødde det jo skikkelig!!

I helga skal jeg til Oslo og Lillestrøm på landsmøte til SV! Tenk at jeg er så heldig å få dra i år også.. Det er jeg superglad for! Føler ikke at jeg har utmerka meg godt nok i politikken det siste året, men jeg skal gjøre meg fortjent til delegatstatusen når jeg kommer nedover! Har allerede begynt å lese papirene (vilt mange endringsforslag i år, skal nevnes) og kofferten er snart ferdigpakka! Ser frem til ei helg med politikk, fine kvelder og gode diskusjoner! Det er så herlig å være i et rom med flere hundre personer som stemmer det samme som deg.. Skjer ikke hver dag for å si det sånn! Så jeg gleder meg maks, og skal nyte turen til det fulle! Uten nikotin, da. For det er jeg jo slutta helt med….


Stolt! Har spart ca 600kr!

Crocksan på seinvakt

Men nå skal jeg ha en fin kveld med kjæresten, tappe litt i boblebadekaret og gå ut en tur å se på stjernehimmelen. Den er klar ikveld! anbefales 🙂 Ha en flott kveld og en god uke alle sammen!

Det er fredag, det er fredag! Det er tida hvor vi får en fridag!


Vintervær<3

Deilig med fredagsfølelse. På ekte. Lenge siden jeg har kjent den skikkelig. I dag kommer finbarna, og vi har planlagt hyttetur til Torsken! I natt har det vært storm og uvær på yttersida, men Kay melder fra andre sida av brua at veiene er åpne igjen! Det er flott. Har gleda meg skikkelig til helga med full avslapping, uteaktiviteter med barna og en tilværelse i onepice, stilongs, fyr i peisen og ingen tv.
I går var vi på seminar med temaet “Finnsnes som regionsenter” og på forestillinga “Finnsnes i fart”. Det var mange oppmøtte og god stemning! Personlig mener jeg at det er utrolig at man kan bruke så mye penger på å være så lite kreativ som de utvalgene har vært. Ikke for å være frekk, det er ikke noe partiet mitt i sin helhet mener, men noe jeg som individ har en mening om. Utvalgene var prega av “de samme gamle” folka, litt for mange borgerlige, og ingen ungdommer. Der er den største utfordringa i forhold til å få noe til på Finnsnes. Og selvfølgelig økonomi. Mange luftslott ble bygd i går, men det var trivelig lag og bra program! Også var det Jarle Andhøy på slutten, inspirerende sjel. Spennende å høre hva han har opplevd og hva slags tanker han har rundt det å være en engasjert ildsjel. Har fulgt arbeidet hans i forhold til Psykisk Utviklingshemmede, og det er rørende. Vi har alle noe å lære av han!

Klar for date!

Forrige helg hadde jeg og Kay 1årsdag. Det var kjempefint! Han hadde skrevet et fint kort med mange gode ord (kan man ønske seg mer?), gav meg en fin gave, tok meg med ut på en helaften med romantisk middag på kinaresturanten og på kino. Det var vakkert! 


Tante sitt lillegull er blitt 2 år! Feira forrige lørdag. Herlig barn!


Mine kjekke menn! Daniel, min beste venn og Kay, min beste kjæreste!

Mange spør om hvordan vi har det for tida! For å være ærlig, så er det mange tøffe tak i familien Ludvigsen/Gregussen akkurat nå. Men vi er veldig flinke til å ta vare på hverandre, snakke om utfordringene vi har og å være løsningsorientert. Framtida ser fin ut, og det er veldig godt å tenke på i tunge stunder. I sommer har vi 2 bryllup i familien, vi skal til Sverige med kidsa og sørover på hytta bare vi to. Det er godt å ha noe å se frem til! Til neste år er det vår tur, og det blir veldig fint. Nå handler livet om å ta dag for dag, nyte tida vi har ilag og ta godt vare på barna og hverandre. Håper alle sammen får en fin 8.mars, håper dere spiser kake og pynter dere, går i tog eller markerer dagen på andre måter!


Mårrakos i Tiurveien 6 <3

Anbefaler alle å gå på nettavisene idag! Mange interessante debattinnlegg og saker om kvinnedagen. Er likestillinga gått for langt? Er det greit å bli kalt for lesbisk traktorhore om man er feminist? Hva slags utfordringer har vi i forhold til kjønn idag og hva er målet? Gratulerer med dagen og god helg!

Gratulerer med dagen!!!!

I år er det 100 år siden kvinner fikk stemmerett og demokratiet ble innført i Norge. Likestillingsseierne har blitt mange: lik rett til arbeid og utdanning, rett til selvbestemt abort, full barnehagedekning, krisesentertilbud over hele landet, ett års foreldrepermisjon, forbud mot seksuell trakassering, felles ekteskapslov, kvinnekonvensjonen, Likestillings- og diskrimineringsombud. Lista er lang, heldigvis!
I år på 8.mars, den internasjonale kvinnedagen er vi spesielt stolte av våre formødres kamper og seiere! Vi bøyer oss i støvet for feminister som Rosa Luxemburg, Hanna Kvanmo, og til og med våre egne bestemødre og oldemødre. De som har kjempet kampene for oss, både i store sammenhenger og i hverdagen her hjemme.
Mange tenker nok at “det var litt av noen kamper de sto ovenfor den gangen”, og det skal være helt sikkert. Men kjære søstre, det har vi og! Det finnes mange i dag som mener at Norge er et likestilt land, og det er hverdagslig å høre at “likestillingen har gått for langt”. I SV vet vi at de tar feil.
Mye av den formelle likestillingen er på plass, kvinner har i dag rett til utdannelse, vi kan stemme når det er valg, vi har lov til å bestemme over egen kropp i forhold til prevensjon og abort, men like viktig som hvilke lover som er gjeldende, er hvordan likestillingen er i praksis.
Selv om Norge sees på som et land som har lykkes i likestillingskampen, er arbeidslivet i Norge i dag et av Europas minst likestilte. Vi har et kjønnsdelt arbeidsmarked der ungdoms yrkesvalg reproduserer kjønnsrollemønsteret; Gutter velger i all hovedsak byggfag, elektrofag og mekaniske fag, mens jenter oftest velger helsefag. Vi har et lønnsgap som viser at kvinners arbeid ikke verdsettes på lik linje som menns arbeid.
Kvinner har 85% av menns timelønn. Om man tar kvinners deltidsarbeid, menns overtidsbetaling og kapitalinntekter inn i regnestykket tjener menn 50% mer enn kvinner. Landets kvinner utgjør 70% av de menneskene som tar de tunge løftene i offentlig sektor, og som takk går mange kvinner ufrivillig i deltidsarbeid, få av oss klarer å stå i jobb til pensjonsalderen og knapt noen av oss får lønn som fortjent.
Idag kan vi sette fokus på denne urettferdigheten, men kanskje enda viktigere: Vi feirer dagen idag for å vise de som er med på å opprettholde denne skjevfordelingen at 100 år etter kvinnebevegelsens oppstart er vi fortsatt kamplystne og vi vet at så lenge vi står sammen i kampen skal vi også få denne seieren! 
Søstre, til lykke med kampen og med dagen!

Historien om kvinnedagen

Måtte legge inn noe om 8.mars slik at dere kan varme opp til stordagen! Håper alle engasjerte skriver leserinnlegg, baker kake, viser omsorg og markerer dagen!

Skrevet av Robert Kippe for SV
8.mars er den internasjonale kvinnedagen. Dagen ble første gang markert som en nasjonal kvinnedag i New York i 1908. Den gang kjempet kvinnene for stemmerett. I 1910 ble dagen vedtatt som en internasjonal kvinnedag av deres medsøstre i Europa etter et forslag fra den tyske sosialdemokraten Clara Zetkin på den andre internasjonale, sosialdemokratiske kvinnekongressen i København i 1910.
Allerede året etter ble oppfordringen fulgt  med markeringer i flere land, men selve datoen ble ikke bestemt før i 1917, da russiske kvinner demonstrerte denne dagen. Deres demonstrasjon bøe opptakten til den russiske revolusjon. Derfor bestemte Lenin i 1922 at 8.mars skulle være en kommunistisk festdag, og dagen kom til å være knyttet til den kommunistiske bevegelsen fram til den nye kvinnebevegelsen på 1970-tallet.

I Norge var feiringen av 8.mars stor blant annet i 1915, under den 1.verdenskrigen, da Kvinneforbundet i Arbeiderpartiet arrangerte folkemøte for fred, der blant annet Aleksandra Kollontaj fra Russland holdt tale. Etter dette var det markeringer både i regi av kvinner knyttet til Arbeiderpartiet og av kvinner knyttet til Norges Kommunistiske Parti, stiftet i 1923.

Under andre verdenskrig fant kvinner hverandre i motstandsbevegelsen og i konsentrasjonsleire og markerte dagen i all hemmelighet. Etter krigen var det så det nystartede Kvinnenes Demokratiske Verdensforbund, senere Norsk Kvinneforbund, som holdt dagen i hved gjennom mindre markeringer. Deres første offisielle markering etter krigen var i 1948. Den gang raste den kalde krigen og kvinnene som markerte dagen møtte mye motstand.
Den nye kvinnebevegelsen tok opp igjen tradisjonen med å markere 8.mars i 1972. Da tok en gruppe kvinnefrontere ved Universitetet i Oslo initiativ til en felles markering med de andre kvinneorganisasjonene. Siden ble dagen en viktig markeringsdag – landet over gikk små og store demonstrasjonstog, noen med en håndfull deltakere, andre med flere tusen. 8.mars 1978 gikk 20.000 kvinner og menn i tog i Norge.

Kids, kommunestyre, årsdag og latest


Mårratryne på jobb

Lenge siden sist jeg har skrevet, men sånn blir det ofte når man har en hektisk hverdag!
Forrige uke hadde jeg besøk av “dadda”-ungene mine Hedda og Tuva. De var oppe i nord på vinterferie og det var utrolig koselig! Tenk at de er blitt så stor 🙂 Var fint å ha ungdom i hus, god stemning og herlige jenter!
Kjæresten fikk fotballtur til England og barnevakt i årsdagsgave hos meg, så jeg og barna var hjemme alene fra fredag til tirsdag. Det var kjempefint, hektisk, men stor stas og tilbringe alene-tid sammen. Passa fint at jeg hadde tidligvakt (08-15) både mandag og tirsdag slik at vi slapp og fikse barnevakt 🙂 Neste helg når barna kommer til oss skal vi på hyttetur! Det gleder jeg meg stort til. Synes det er viktig å skape gode minner og gjøre ting litt utenom det vanlige iblant, slik at barna skal få bedre livskvalitet og høy trivsel. Er ikke til å putte under en stol at vi voksne trives i omgivelser utenom det a4-livet vi har heller 😉

På torsdag var det kommunestyre i Lenvik. Vil du lese og se et glimt av det, kan du gå på disse linkene
http://www.folkebladet.no/meninger/sideblikk/article7186297.ece
http://www.folkebladet.no/tv/article7180437.ece
http://www.folkebladet.no/tv/article7177729.ece

Cherroxan i kommunestyre 😉

Kommunestyremøte var tragisk. Og flaut på så mange måter. Som du kan lese var det enkelte av representantene som ikke takla å få iPad, kranglinga på direkten tilhører ikke engang hjemme i en pubertal fjortisfase og vedtakene som blir fattet er tragisk. De går ikke utover noen andre enn våre innbyggere, og det er trasig. Bygd vedtas nedlagt, bemanninga i helsesektoren raseres og samesaken ble utsatt -igjen.

iPad til de folkevalgte. Endelig 🙂

Har sluttet å snuse! Det var ganske tøft de 4 første dagene, jeg klarte ikke å tenke på noe annet enn snus. Helt til jeg fikk migreneanfall og kasta opp, og siden det har jeg ikke hatt lyst på snus i det hele tatt. Det er helt fantastisk! Godt å ikke være avhengig av noe, fint å kunne være et godt forbilde for kidsen og veldig snopt å spare penger. Grua meg mye til kommunestyremøte fordi jeg ofte snuser mye da, og i tillegg varte det jo i 13 timer.. Men det gikk strålende! Er stolt over meg selv 🙂 Satser på at kjæresten kaster seg på bølgen snarest! Anbefaler dere som sliter med å slutte til å laste ned Slutta-appen! Den har hjulpet meg godt. Den forteller deg hvor mye penger du sparer, hvordan helsa di er og kommer stadig med oppmuntrende og motiverende beskjeder! Grei å ha iallefall i startfasen. Skjer mye ting med kroppen man ikke kan forstå i en slutteprosess..

Jeg og Kay hadde 1årsdag i går! Helt utrolig at vi har vært sammen et helt år allerede 🙂 Har vært et tøft år på mange måter, men klarer vi ett, så klarer vi ett til 😉
Det var en liten update fra meg! Håper dere får en fin helg! Jeg har full arbeidshelg til og med søndag, også skal vi i barnebursdag i ettermiddag. Tante sitt lillegull er 2 år allerede, tida flyver! 

1 år..

Anbefaler dere å lese denne

http://svenhenriksen.wordpress.com/2013/03/02/skravlan/ 
 

Hyttetur på Øse

Skulle legge ut disse bildene for lenge sia, men glemte det av! Her er turen vår i bilder, og vi hadde det kjempefint! Bella hadde sin første skitur og det var et stolt øyeblikk for ei stemor 😉

Brage og Pluto 🙂

Bella på sin første skitur! Hun var kjempeflink!

Perfekt skivær!

Pappa lærer Brage å gå i oppoverbakker! Pappa si hytte i bakgrunnen

Papsen

Min kjekke mann.


*
Kay sine vinterjenter <3