Om unge liv som går tapt..

Katti skal det slutte? Et spørsmål som de fleste her heime på Finnsnes spør seg idag. De siste åran har vi møsta fleire vænna i tragiske ulykke, og seinast idag når en av dem blei begravd, så møsta vi en tell. Ka e det som gjør at vi føles oss ekstra utsatt og at vi slutte å bli sjokkert når folk utrykke alle sine følelsa og siste nytt om dødsfall på facebook? Førr det e jo ingen som førvente det. At vænnan vårres og folk vi omgås skal bære bli borte. Men allikavæl skjer det. Å det verste e å se ka det gjør med bygda mi og med folkan mine. Eg e glad førr den styrken vi ungdomman har tell å ta vare på kværandre når vi møste nån vi har nær. Vi e unik, og det slutte eg aldri å tenke om oss.
Eg jobbe med eldre folk, og dem syns så synd på oss. Førr det va ikkje sånn før i tida- at alle kjente nån som hadde tadd sett eia liv, eller at dem opplevde å måtte gå i fleire begravelsa på kort tid. Iallefall ikkje når det kom tell unge folk. Å ikkje på samme måte.
Ka e det som gjør at vi e ekstra utsatt, egentlig? Å korsn e det meininga man skal klare å stå i det, når det e sånn at når man endelig har kommen seg etter et dødsfall, så skjer et tell?

Om å stemple et parti

Når man e med i et politisk parti veit man at det e mange meininge rundt folk som e med i de førskjellige partian, og man får jo førskjellige stempel på veien. Veit ikkje korr mange gang eg har hørt at dem som e med i SV e radissa som røyke hasj og e veldig frisinna. Å seff veit eg at det ikkje stemme, men sånne rykta kjæm neppe opp av seg sjøll. Det e jo garantert folk i mett parti som har prøvd hasj og kanskje driv på med det tell vanlig, men det betyr jo langt ifra at alle gjør det. Det eg egentlig vil fram tell e at rykta ikkje kjæm tilfeldig. Det e ikkje tilfeldig at mange kanskje går rundt å tenke sånn om folk fra venstresida i politikken, akkurat på lik linje som det ikkje e tilfeldig at FRP har fådd på seg et stempel om å være lovbrytera. Nån gång kan det tenkes at det stemplet man får e førrtjænt. Eg syns ikkje nåkka om at folk tenke at eg e frisinna og e åpen førr hasjrøyking når det overhodet ikkje stemme. På samme måte som kanskje de aller fleste medlemman av FRP ikkje sett spesielt stor pris på å bli stempla som lovbrytera og seksuelt frustrerte folk. Men vi veit jo at det ikkje e uten grunn at det blir sånn. Folk i dagens samfunn e flink å stemple, å ofte kan man bli dømt feil. Men det e jo ikkje feil at FRP at har hadd 2 større sex-saka i år. Det stemme jo. Det stemme jo at en person har misbrukt mindreårige gutta og en person har kjøpt sex i Riga, å det går jo ikkje an å komme ifra.
Det e så grusomt å behandle andre menneska sånn, eg like det verkelig ikkje. Eg syns det e 10ganga meir alvorlig å kjøpe sex som det e å kjøre førr fort og i fylla, som fleire politikera e blidd tadd førr. Ikkje at eg skal gå inn på ka som e meir lov enn ikkje, førr det e jo ulovlig. Å det e jo derførr dem blir tadd og det blir såpass blåst opp i media som det har blidd.
Å e det ikkje bra typisk av FRP å skylde på media? Kvær gång de kriminelle handlingen demmes kommer fram, så dreg dem mediakortet. Det e så synd i oss, førr media e etter oss heile tida! “Det e kun vårres saka som blir så stor, aldri skjer det med SV, AP eller SP”! Det stemme førr det første ikkje, syns no nylig eg såg førstesideoppslag om SV som brøyt fartsgrensa med valgkampbussen sin. Å SP, med de gavan og det stabburet. Nei, veitduka, når man e offentlige persona så må man regne med å bli ekstra godt følgt med. Å det e heilt greit førr meg. Folk må få vette at man ikkje bære kan kjøpe nån andre persona sin kropp åsså e det greit. Skjer med å ikkje ta ansvar førr handlingen sine, voksne folk..

Wasting light!

-Ja, eg har fådd det nyaste albumet tell goguttan mine og elske den! Foo Fighters slutte ikkje å være best uansett ka! Å i går drakk eg vin! Å i en heller god vin-rus bestilte eg, Marri og Freia tur tell London 15-19 Desember!!!! Spontan eller ka? Eg elske det. Så no har eg en plan; Jobbe meg i hel, jakte etter kvær einaste ekstravakt eg får og tjene masse gode penga tell vi reise! Å det høres kanskje sinnsykt egoistisk ut, men det e ingenting som e bedre enn å unne seg nåkka godt når man har stådd på og førrtjæne det! Jaaaa, åsså jobba eg skikkelig masse i August, så no har eg kjøpt meg ny iPhone! Akkurat idag elske eg livet, kanskje førdi eg har fri fra lærlingejobben imårra, og bære skal kose meg på Hud&Spa/Tilbords i heile mårra! Ja, eg har fådd ny jobb! Å vest det då va nåkka dåkker lurte på?
Ja, shit! VALGET. Gikk ikkje så altførr bra. Blei 1vara i kommunestyre og like det! Dennan uka har vi styremøte i Lenvik SV, der eg fortsatt sett som leder (jada, eg fikk beholde vervet mett tross et elendig valg, alle lederan i SV trekk seg ikkje når vi møte motgang)!
Dessuten, mens eg no e her! Eg har ei uka ferie om bære 2 uke! Da skal eg og bestejenta mi LoneBrød Martinsen kjøre Norge på langs med bilen hennes. Det har eg aldri gjort, så det blir ei ny og fin erfaring. Åsså ska det bli godt å være ilammi ho igjen, e så rart at ho e langt borte ifra meg, å uvant å ikkje bære stekke innom ho i Nordens Paris! Så kvalitetstid og bilkjøring, kunne ikkje bedd om meir egentlig. Åsså ska det bli fint å besøke familie, vænna, sysle litt med politikk, leve litt liv og sløve litt før innspurten tell jul kjæm. Gjett at eg ska pakkepakke mange pakka på jobb, tell tross førrat eg ikkje kan pakke pakka!
Å btw, Coldplay – Paradise! Anbefales. Å tell dåkker litt eldre kvinner som plutselig fant ut at Chris Martin faktisk kan synge, e fin og god med ord; Paradise e bedre enn every teardrop is a waterfall!
NYT LIVET


Nei, eg har ikkje gifta meg! Eg har bære vist fram en av de hærlige kjolan vi har på nyjobben min!


Eg og min hærlige kollega Tonje! Anita sine jente!

Om valget og livet

Eg veit ikkje korr eg skal bynne engång! Kan bynne med å skryte av at NRKnordnytt har laga sak om dagens læserinnlegg i folkebladet her: http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/troms_og_finnmark/1.7784043
Og som dåkker skjønne e valgkampens siste innspurt godt igang! Eg prøve å je alt eg kan, meir enn det klare eg bære ikkje! 🙂
E bynt på en ny praksisplass i lærlingetida og jobbe hardt førr å komme meg inn i nye rutina. No når eg skal være i Hjemmetjenesten, så e det masse (og ikkje minst mange!!) å sette seg inn i! Det e veldig variert arbeid og dagan går fort. Og ikkje minst, så får man treffe mange unike persona i løpet av en dag! Å det like eg godt 🙂 Åsså har eg fådd meg en ny strøjobb på Finnsnes Hud&Spa og Tilbords! Å det e åsså kjæmpespennanes og ikkje minst nytt. Eg har vært der i 2 uke no og trives kjæmpebra, e godt å få gjøre nåkka heilt anna enn det eg e vant tel! Åsså e det artig… førr plutselig blei eg interessert i ting eg aldri forestilte meg eg kunne interessere meg førr! ….Julegavan handles der i år, jadda!

I helga som va hadde vi storslagent besøk av ho Kjerstine-mi, jenta eg aldri hadde klart meg i Nordreisa uten! Å vi måtte bære ta turen utover Senja, når det no enda va så nydelig vær! Ja, her i høst har vi vært velsigna med det beste været nånsinne, det e som å være i syden!! Tropisk vind og nydelig sol, det går ikkje an å klage litt engång.. Endelig lønne det seg å være nordlænning!

Lita oppfordring tell alle sammen; Bruk stemmretten dåkkers. “Og om dåkker ikkje har tenkt å bruke den, då kan dåkker værtfall stemme på SV – førr då kan det umuli gå galt” Som en 95år gammel mann sa tell meg idag 🙂

Idyll i nord! Kjerstine og Katrine på Bøvær <3