100-dagers plan tell FRP

Eg bynne bære med å sei at det rett og slett e flaut å læse den. Sånn som det e med mange andre av de politiske skriftan FRP kjæm med. Men det dommaste med FRP e at dem har truværdiheit førdi dem sei det som e populært. Fjerne avgifta, ordne scooterløype, billigar sprit, røyk og snus og masse tull som folk går rett på.
Ska bære bynne med å ta FRP med at dem LYG mest i valgkampen, og at dem e kåra tell en pris førr akkorat dettan. Siv Jensen kjæm med så masse dritt at alt ho har uttalt seg om, som Bergens Tidendes faktasjekk har tadd opp rett og slett e heilt feil.
Eksempel på det e at ho har sakt:
"Norge tok i 2008 imot fire ganger så mange asylsøkere som Danmark og Finland til sammen". Nåkka som e heilt feil
Den neste løgn ho kjæm med va nor ho uttalte seg om bompænga som FRP seff e imot. Då sa ho at "Sykepleieren må betale nesten 2000 kr i måneden for å komme på jobb" og kom med et eksempel på en sykepleier som møtte 3 bomstasjona på tur tell jobb. Dettan viste seg å være løgn, det og.
Det e no rart det der.

Her e høydepunktan i FRP sin 100dagers plan:
– 110km/h fartsgrense på de beste veiene (kombinert med sprit på
bensinstasjoner og fjerning av UP kan dette bli en vinner)
– Nynorsk blir valgfritt.
– Arbeidet med å avvikle formuesskatten starter.
– Legge ned Utlendingsnemnda.
– Selge 13 statlige selskap
– Fjerne restriksjoner på bygging i strandsonen
– Liberalisere privatskoleloven
– Stoppe uhjelp til Uganda og Tanzania
– Fjerne støtten til de palestinske selvstyremyndighetene

siv jensen

Tirsdag e over, og alvoret bynne.

Vi har hadd siste korte skoledag idag, og det e no alvoret bynne. Det har gådd veldig fint idag, vi har hadd naturfag og studieteknikk-øving. Førdetom eg har måtta jobba hardt førr å holde øyan mine åpen, så har det gådd veldig fint!
Eg og Øivind har hadd feskekaka tell middag idag. Det va kjempegodt! Med potet, gulrøtter og brunsaus, vel og merke.
Imårra skal vi ha tomatsuppa. Ikkje akkorat det ideelle, det der med suppa, men det e enkelt, godt og billig! Man må ha sånne middag og.
Dagen idag har gådd som e svosj! No vente eg bære på at han skal bli ferdi i dusjn, sånn at vi kan fare på butikken og handle nødvendige ting. I går laga vi bolla tell kveldsmat. Det gikk veldig bra, førrdetom det blei nån mørke bolla. Eg likte dem veldig godt. Eg like dettan livet veldig godt.

Åsså kom eg inn på Sosiologi og Sosialantropologi idag! 😀

Eg vil bære benytte dennan muliheita tell å førrtælle dåkker at eg har vært førrelska i ho Kristin Halvorsen sia ho lovde meg gratis skolemateriell og frukt på skoln!

17 år og ung nok tell å leve i en drøm

Enn så lenge. Førr eg e jo snart 18 :]
Då blir det særiøse saker. Her snakke vi om å ta det store skritte fra å bære være ung og veslevoksen tell å faktisk bli myndig og ta ansvar førr egne handlinge. Ikkje at eg ikkje tar ansvar no, men her snakke vi særiøst. Her snakke vi om å bli voksen. Om å ta lappen. Om å gjøre seg ferdig på videregående. Om å ta politikken på et heilt anna nivå. Om å betale regninge sjøll. Om å fare på ferie utn førreldra. Om å handle sjøll. Om å styre økonomi sjøll. Om å etablere seg, få onga, gifte seg.
Kanskje ikkje akkorat med en gång. Men særiøst korr fort livet går. Eg syns det e skummelt, og eg e livredd! Vess det fortsette i det her tempoet, så blir jo alt å være over før man veit ordet av det!
Okei, kanskje ikkje akkorat. Men eg syns det går fort. Å når folk sei at "Du e så ung og fin, du har jo heile livet på deg", så e eg både enig og uenig. Ja, eg har mange år igjen, førrhåpentligvis. Men vess neste 18 åran går så fort som de her har, så e det jo ikkje så lenge. Et heilt liv altså. Det vare ikkje så lenge.

Eg tenke på dem som e gammel no. Dem hadde det jo så travelt. Med å få onga, og gifte seg og være husmor eller bondepike. Det va jo bære et svosj, så va dem godt gift før dem va 20.
Eg har det og travelt. Men eg har det travelt med heilt andre ting. Som å forte meg å bli ferdig på videregående, ta lærlingetida, studere, studere, jobbe,jobbe. Gjøre nåkka utav livet. Reise. Besøke.
Å då har eg jokkje tid tell å ta det som det kjæm, eg må jo bære få den rastløuse ræva mi opp av stoln og ut av kontoret tell ho Mamma og dem å gjøre nåkka nyttig!

p7111834

Et bilde av meg og mine eldre venninder Frøydis og Lone. Godt å tenke på at eg bære e i 30åran når dem e i 40årskrisa. Love u

Storm, Søle og Sosialisme

HAr vært på det finaste æventyret i Norge (e eg bidd førrtælt). Va en fin førrnøyelse!
SU's sommarleir på Sørlandspærla Risøya i forrige uka! Det va en fin tur.
Eg og Øivind for fra Sørkjosen Fredag, den 23. Juli tell Oslo. Då va det først Valgkampkonferanse på Sonans tell Mandagen, så va det rett tell Risøya på Sosialistisk sommarleir fylt med glede, tåra og mange fine innledninge.
Va blant anna internasjonale gjesta, SVgjesta som Hallgeir Langeland, Ahktar Chaudry, Kristin Halvorsen og mange ainner!

På mandagen for troppsjæfan tell Risøya og bynte å sette opp telt, henge opp pynt og forberede tell de godt 350 støkkan sku komme på Tirsdagen. Det va knaillver og alt tyda på at det sku bli en fantastisk bra leir!
Men når de ainner kom, kom uvère. Nån følte seg snylta førdi "det regne jo aldri på sommarleir". Heldivis va vi godt beredt, med støvla, ekstra skift, regnfrakka, brae felttelt og godt humør.
Det blei storm natt tell torsdag, men det va nåkka de fleste overlevde. Litt dramatisk va det jo nor 2 telt datt over og 4 telt evakuerte, men det må tell!:)

Svineinfluensafryktn skræmte de fleste, men vi kom godt utav det. Dettan va en opplevelse førr livet, å det e appsolutt tell å anbefale!

p8012080

Kan ikkje sei anna enn at vi e som søsken! Tihi, skryteskryte. God sommar!