Nok ei helg!

Ei helg fylt med glede, politikk, jobb og ikkje minst kjærleik!
Idag har eg vært på jobb, BRA å starte ukens studietima med blogging? Eg blir motivert av det, så kanskje det ikkje e så dumt! Dennan uka har gådd kjæmpefort, å eg har ikkje tadd tak i fredagsfølelsen enda. Føles ut som om det va søndag igår, så eg heng LITT på etterskudd! Eg har hadd ei hektisk, men kjæmpefin uka sålangt. Vært endel med Mariannemi, jobba rompa av meg og ikkje minst årsmøte i Lenvik SV i går! E så fornøyd med gårdagen, eg trurkkje det har gådd heilt opp førr meg enda. Eg bære gler meg tell valgkamp, eg skal je alt 🙂 ALT førr at SV skal få MINST 1 person tell i kommunestyre, alt førr å få fleire av oss inn på Fylkestinget og ikkje minst alt førr å gjøre dennan valgkampen tell den beste valgkampen! 🙂 Eg e så motivert, å det e så deilig!
Idag reise eg tell Tromsø lammi ho Wenche! Gler meg tell å lære meir og bli litt meir skolert, førr då føle man seg jo meir og meir trygg på det man egentlig hold på med, å det e så viktig! Så har eg seinvakt imårra og tirlivakt på søndag, eg klare ikkje å je slepp på tidenes arbeidsplass Korttidsavdelinga, stortrives der! Må bære jobbe så masse eg kan der no, førr man veit jo aldri ka omstruktureringa i kommunen bringe med seg. Men eg regne med at det blir mindre jobbing der når dem kutte både på pasientantallet og på personale. Så eg bære jobbe no mens eg enda e nederst på rangstigen når det gjeld lærlingelønn, så får vi bære se ka som skjer underveis 🙂 Det gjeld å leve idag!
Neste helg skal eg tell fineNordreisa førr å fare på vinterkonferansen “Revolusjon i Reisa” og helga etter det kjæm ho Kristin tell Tromsø førr å være med på nominasjons og årsmøte tell Troms SV. Så det e fult program, det e så deilig å leve litt hektisk medkvært!
Ønske alle sammen ei finfin helg, NYT LIVET!

Maria Amelie – Ei lærerrik virkeliheit

25 år gamle Maria Amelie (eller Madina Salamova som ho egentlig heite) har fådd masse oppmerksomheit de siste uken. 12 Januar blei ho pågrepet av politiet etter at ho hadde holdt et foredrag på Nansenskolen i Lillehammer (Ikkje førdi ho holdte foredraget, men førdi ho har oppholdt seg ulovlig i Norge, jobba svart, brutt utlendingsloven førdi ho har oppjedd falsk identitet. Ho har i tillegg gitt ut ei bok om korsn det e å være ulovlig norsk og korsn akkurat ho har klart sin kværdag, gådd på skole og fådd seg utdannelse og jobb på tross av at ho ikkje e Norsk statsborger), og idag skal ho sendes heim tell Russland. Historia om ei russisk jenta som har vært på flykt fra mange folk sia i 1998 e ei historia som røre mange. Det e ei historia som mange engasjere seg i og som mange blir provosert av. Koførr e det akkurat ho som får så masse oppmerksomheit, når asylsøkera fra heile verden daglig blir behandla som dritt av staten Norge, og både blir fengsla og sendt ut av landet? Eg har lenge lurt på koførr akkurat ho.. Å eg trur det e førdi ho e ei så sterk jenta i utgangspunktet, og ho har et stort nettverk av folk rundt seg som e villig tell å kjæmpe tell den dagen ho står med føttern på norsk jord og med en papirlapp i handa som sei at ho e norsk statsborger.


Maria Amelie saken e en sak som både røre meg og gjør meg sint. Eg blir rørt førdi eg ser ka den gjør meg folk rundt meg. Folk blir engasjert, sett seg inn i ka saken går ut på og dem tar et standpunkt. Det e så viktig at vi engasjere oss i det som e rundt oss, og dennan saken har vist mange nye sie av mange folk. Eg blir åsså rørt av det sterke pågangsmotet som ho har vist. Bære det at ho har tort å gidd ut ei bok som handle om å være ulovlig norsk, sei så mykkje om ho som person. Eg velge å tru at det va et rop om hjelp, og eg håpe at det e akkurat det ho får. Åsså blir eg selvfølgelig rørt av det forholdet ho og kjæresten har. Eg ser en sterk, ung og førrelska gutt som e villig tell å gjøre mykkje førr den han elske mest av alle på heile jorda. Han har stilt opp, vært i avisa, vært på demonstrasjona, besøkt ho i fengsel og no reise han lammi ho tell Russland. Innerst inne, så e dettan ei romantisk kjærliheitsførrtelling åsså, å eg håpe så førr demmes del at dem får en lykkelig slutt!
Men så blir eg så sint.. på regjeringa, på den norske loven og ikkje minst på Jens Stoltenberg. Å det e dæførr dennan saken e så viktig åsså, førdi det e en direkte beskjed tell regjeringa at dem må få fiksa opp i lovan sine og ordne et meir strukturert opplegg førr korsn dem skal takle saka som det her. Korsn skal vi behandle papirlause flyktninga i Norge egentlig? Ettersom eg førrstår det, så gjør dem det etter boka no. Dem straffe ho førrat ho har “lurt” systemet. Å dem jer åsså en veldig viktig beskjed tell oss andre. Ikkje bære dem som engasjere seg i saka som det her, men åsså tell de andre som opphold seg ulovlig i Norge (som garantert e mange). Næmlig at det ikkje ska hjelpe å presse dem førdi dem jer seg ikkje. Greit nok at dem har sakt ho kan søke arbeidstillatelse i Norge, men dem sende ho jo ut førrdetom. Å det gjør dem av prinsippielle grunna. Det skal ikkje være likelett førr alle? Eg veit ikkje, dennan saken e så tøff. Førdi det skjer, og det skjer her; i verdens beste land å bo i. Eg e faktisk litt flau av å være Norske medkvært, spesielt i sånne her sammenhenga. Å mange andre sammenhenga som faktisk gjeld asylsøkera og måten vi behandle dem i Norge. Bære tanken på kor mange der ute som e stura bort på et norsk asylmottak og blir behandla som dritt gjør meg kvalm. Det ekkje verdig at dem skal sette i Norge å vente og vente og få svar etter førr mange år at dem ikkje får være her. Det e kanskje den viktigste lærdommen politkeran bør ta tell seg: Vi e nødd å bedre asylpolitikken i Norge!


Lykke til 🙂

Meir hærlig!

HerreGUD, korsn går det an at eg blogga uten å førrtælle om at HOTEL CÆSAR bynne idag!!!!!!!!!!!!? Eg e heilt i ekstase! Etter en FØRR lang juleferie å en sick førrvirranes sesongslutt e dem endelig tellbake!
Å når eg no e inne på det, så må eg bære nevne at akkurat no e det bære en ting som e like hærlig som Hotel Cæsar, og det e paprika! 😀

Hærlig!

Endelig mandag! Har hadd jobbhelg dennan helga og kosa meg skikkelig ilammi vænnan mine i tillegg! Uka som va har vært finar enn fin, og eg har gjort lekse, jobba med politikken, jobba både i kroken og på korttid, vært på Bardufoss lammi mine <3, drokke vin og i tillegg vært hos pappa-sia av familien på reinelva og hos ho Mor i går! Eg har fådd unnagjort masse og e strålanes førrnøyd med det nye året.
No sitt eg å høre på Coldplay og kose meg med regnskap. Føl ironien, eg e egentlig veldig lite glad i tall med mindre dem e på lønnsslippen min :p Anyways, så blir dennan uka kanskje bedre! Ikkje på det sosiale plan, men appsolutt på det politiske! Vi har årsmøte og nominasjonsmøte i Lenvik SV på torsdag, og eg glede meg som en liten onge på julaften 🙂 Ellers, så ska eg fylle dagan mine med jobbing og kanskje litt kveldskos underveis! <3 Tar det egentlig som det kjæm! Helga som kjæm har eg (overraskanes nok) arbeidshelg igjen! Seinvakt på lørdag og tirli på søndag, så eg rekk å fare tell Tromsø på fredagsettermiddag og være over tell lørdag lammi ho Wenche Cumming på skoleringsseminar!
E livet hærlig eller ka?

Home is where the heart is!

Akkurat no sitt eg i mitt 2hjem hos han Pappa og ho Herdis i Nedre Bardu. Dem har gådd å lagt seg, men eg har fri imårra, så eg ska bære chille litt lengre.. Imårra skal eg på TMS en tur, så eg har fri fra jobb. Stygt å innrømme at eg egentlig syns det e godt med litt frii. Eg stortrives i nyjobben, men eg syns det e godt med fri imårra. Pappa kjøre meg oppover, det blir stas!
Ellers, så e vi jo godt inne i uke 2 av det nye året, eg bære nyyyt. Har jobba mykkje i det siste og det føles veldig bra! Tell helga skal eg tell Tromsø ilammi ho Marianne, og ho Annelena e allerede der å vente på oss <3 Vi ska og møte Lonebrødet, og eg ser verkeli fram tell ei koselig helg med nån glass vin, litt shopping og ikkje minst en tur på kinoen. Åsså skal eg jo møte den fine søstra mi, ho StoreCathrine og samboarn hennes han Kenneth! Dem e så fiin, og eg ser verkeli fram tel å være lammi dem! Ekkje så mykkje meir å førrtælle, anna enn at eg håpe dåkker får ei knaillfin uka!


Her e eg med min fine lillebror Tommy, mi kjære Janita og tantongen min Mathias 🙂

Lev meir og tenk mindre!

Eg har bestandig tenkt at starten på et nytt år e veldig spesielt. Det føles som om man får en ny start i livet, og en ny giv tell å gjøre nåkka nytt og ikkje minst kvitte seg med nåkka gammelt. I fjor hadde eg en del nyttårsforsett som eg vil meddele tell dåkker alle at eg har klart! Hæmmeligheitan med å ha gode nyttårsforsett e at dem e oppnåelig. Eller så e det nesten ikkje vits, førr det e ingen menneska i verden som e glad i å mislykkes. I fjor så dem sånn her ut

1. Jobbe førr fred på jord.
2. Være samfunnsengasjert.
3. Drekke mykkje vin og læse gode bøker.
4. Være masse lamme familie, vænna og kjærest.
5. Fløtte tell Finnsnes.
6. Ta lappen.
7. Ta lærlingetida.
8. Hjelpe gamle dame over veien.

Eg har jobba førr fred på jord og vært samfunnsengasjert. Det e litt sånn eg e, men eg føle jo selvfølgeli at eg ikkje har gjort nok, førr det e ikkje blidd fred. Så eg har tenkt å føre det videre tell dettan året òg. Eg har drokke vin og har faktisk aldri lest så mange bøker som eg gjor i 2010. Eg har vært med familien, fådd mange fleire vænna og tadd opp kontakt med gamle. Kjæresten har eg åsså vært masse ilammi, men det va mest første halvåret. Vi e ikkje kjæresta lenger no, så det kan jo være at den nr 4 bære såvidt e gjennomført da.. Eg har fløtta tell Finnsnes, tadd lappen og fådd lærlingeplass som eg e godt i gang med å gjennomføre! Og ikkje minst, så har eg hjolpe gamle dame over veien opp tell fleire gånga. Så eg e veldig førrnøyd!

I år blir det sånn her:

1. Fortsette å jobbe førr en bedre verden.
2. Bli meir aktiv i SV og gjennomføre tidenes valgkamp. Målet skal alltid være å få en person til i kommunestyre i Lenvik, men aller helst fleire.
3. Drekk mindre vin, og les heller bøker om medisin, sykepleie og helsefag enn vanlige dramafylte novella!
4. Gjør meir lekse, klag mindre og øk i lønn!
5. Reis tell et varmt land.
6. Fløtt heimefra og kjøp bil!
7. Lev meir og tenk mindre!

Syns ikkje dettan e uoverkommelig, så eg ska bære gunne på og kose meg! Godt nyttår alle sammen 🙂

Her e eg og mine fine jente på nyttårsaften!! Lone, Marri, Kath og Frei! alltid <3