Veien videre

Tida har flydd etter valgkampen ble over, og jeg innså først nå (på min 5 nattevakt denne uka) at jeg ikke hadde blogget siden valgkampen. Da er det kanskje på tide å gi litt lyd!

Valget gikk kjempebra. Selvfølgelig er det enormt skuffende at det ikke ble regjeringsskifte, og vi har fått sett begynnelsen på den nye perioden med det usosiale statsbudsjettet som ble lagt frem denne uka. Jeg er lei meg for at den blå regjeringa får fortsette, og litt skuffet fordi jeg på mange måter føler at vi kanskje ikke har vært flinke nok til å få frem hva konsekvensene av det kan bli. Samtidig er jeg veldig fornøyd med at partiet mitt gjorde det bra og at kampen om sperregrensa offisielt er over. I Troms ble vi beste SV-fylke og det er jeg kjempestolt over. Det var en så flott valgkamp, og jeg har hatt det så gøy! Pluss at vi har fått masse nye medlemmer, noe som gjør det lettere å bygge organisasjonen mer opp, samtidig som det motiverer veldig i kampen for et bedre samfunn. Jeg er blitt valgt som 1.vara til Stortinget for Troms SV og det er jeg veldig glad for. Tusen takk til alle dere som stemte på oss!

Hjemme er alt som før. Jeg returnerte tilbake til Finnsnes dagen etter valget og har vært i full jobb siden. Skolearbeid ble ikke prioritert fra semesterstart til valgkampen var over, og det har jeg fått svi litt for. Det krever mye lesing og masse arbeid for å komme frampå igjen. Dagene har gått i ett, og det har vært veldig hektisk. Med skole, jobb og politikk blir det alltid for få timer i døgnet, og følelsen av å henge etter i alt jeg gjør er tidvis tung. Likevel løftes jeg opp av en tålmodig ektemann, gode venner, en støttende familie og daglige peptalker med meg selv. Alt går for ei tid!

Vi har levert det siste arbeidskravet på studiet denne uka. Det var en veldig god følelse. Vi har begynt på forberedelsene til Bacheloren, og jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den store jobben. Jeg og ei venninne fra klassen skal skrive om likestilt foreldreskap. Det er et tema som engasjerer meg veldig. Hvorfor 97% av samværssakene som går til tingretten dømmer i mors favør vil vi finne mer ut av. Har holdningene til barnevernspedagogene noe påvirkning på utfallene eller er det virkelig sånn at 97% av mødrene faktisk var bedre foreldre enn fedrene? Det skal bli noen spennende måneder fremover, og jeg er glad for at jeg har landet på et tema som interesserer meg veldig, nemlig likestilling.
Det er ikke til å legge skjul på at jeg gleder meg veldig til å bli ferdig utdannet. Selv om jeg hele tiden har følt at jeg skal utdanne meg enda mer, og vært helt sikker på at jeg skal hoppe rett på det neste så snart jeg har bacheloren i boks så må jeg ta det opp til en ny vurdering når våren kommer. Å være student er jo veldig tungt, selv om det aller mest er gøy. Det har vært harde prioriteringer i over 3 år nå, og akkurat nå kjennes det ut som at jeg må gjøre meg ferdig med dette og kanskje vurdere å prioritere litt annerledes når jeg får muligheten til det. Tida går jo så fort, så jeg øver meg masse på å være i nuet. Og å gjøre det lille ekstra når jeg har overskudd.

Nå er det bare å rette blikket fremover! Jeg har en veldig fin høst og gleder meg til å dele noe av den med dere!

Meg og min stødige ektemann på valgdagen!


Fra Torgfesten SV arrangerte i Tromsø på siste lørdag før valget.

Hele familien driver valgkamp, og alder er ingen hindring.

Frokostmøte med Kreftforeningen sammen med toppkandidatene i de andre partiene.


Reddet tre liv en vanlig onsdag! giblod.no

Håper alle dere får ei fin helg!