Oh happy days!

De siste dagene har vært fantastiske! Vi har vært i Sverige på harryhandel, vært i Narvik å besøkt Lone og det har virkelig snødd! Har måket snø utenfor jobb ikveld, og det var deilig. Idag henta jeg stebarna mine i barnehagen, og det var så utrolig godt å se dem igjen. Ble møtt med verdens beste klemmer og de har vært i godt humør i hele kveld 🙂 Vi innvia det nye spisebordet som kjæresten satt sammen i ettermiddag med deilig fiskemiddag og karrisaus, det ble suksess! Nå ser jeg frem til ei helg med jobb, fine barn, Mamma og Roy, kjæresten og besøk hos farmor. Kunne ikke hatt det bedre akkurat nå!
Og når det gjelder kjærlighet, ja, den blomstrer! Har aldri møtt noen jeg er så forelska og glad i som Kay, jeg er verdens heldigste når det kommer til det.  Når det gjelder sommerfugler, så må jeg si at det er bedre å være forelska i han, enn i dem! Men gjett at de enda er i magen. Fantastisk. Trodde ikke det gikk an.
Nok KLISJ. Håper alle får en fantastisk fin helg, det skal vi ha! 

BTW, Katrineboel på Quizkampen. AWESOME tidsfordriv.


Gjengen! Kay, Marianne, Anne-Lena og eg! Tidenes


Stoka på veggisprodukta. Anbefale Soyalasagne! Sverige e så forut sin tid 😉

Latest

Hei igjen! Nå er endelig slalombakken åpna, og det gleder <3 mitt stort! Ser virkelig frem til å få utfordra meg i løypa sammen med venner og kjærest. Og nå som snøen endelig har meldt sin ankomst, så er det vel på høy tid å ta med barna i bortoverløypene. Gleder meg til helga da de fine hjertene våre kommer til oss, så vi kan være mye ute og nyte vinterværet.
Idag har jeg hatt en sløv dag. Har hatt fri på dagen og vært lite produktiv. Det er alltid deilig å unne seg en ordentlig fridag uten stell i huset, eneste jeg har gjort av den sorten idag er å vaske klær, legge på senga, lage middag og vaske opp. Ingenting ekstra, med andre ord! I går hadde vi en besøksrunde hos foreldrene til kjæresten min og tanten og onkelen hans, og da tok vi likegodt daddis sin prins med oss hjem. Har vært fint å hatt Thomas på besøk fra i går, selv om vi sov lenge idag. Er alltid koselig med besøk, og jeg er veldig fornøyd med hvordan kjellerstua vår er blitt nå 🙂 Ordentlig hjemmekoselig, og da er det lett å ha overnattingsgjester!
Den siste tida har vært veldig fin. Vi har, som alle andre familier, våre utfordringer, men da er det viktig å holde motet oppe. Jeg og Kay er flinke til å prate sammen, og da kommer vi som oftest opp med gode løsninger. Denne uka har vi kjøpt nytt spisebord+ stoler, og det var skikkelig godt å få ut det gamle! Det forrige var ikke noe fint og endel slitt, så det var motiverende å få inn noe nytt og lyst. Jo lysere, jo lettere, spør du meg 🙂
I helga jobba jeg og var på Unglynrevyen sammen med Kay! Like morsomt som alltid!
Forloveren min, Marianne er hjemme fra Bergen en periode nå, og det er godt. I helga var kjæresten hennes også her, så da hadde vi dobbeldate med kino og lunsj. Vi planlegger å dra til syden ilag, alle 4, til sommeren, men det er selvfølgelig mange ting som skal klaffe. Fin gjeng!
I går var det bare oss jentene, og det var herlig. Savner gjengen min, og synes selvfølgelig det er trist å være den eneste som er igjen på Finnsnes. Men sånn er det, iallefall for en periode, og det går fint! Lone er flytta til Narvik, men heldigvis hadde vi oss en utekveld før hun dro! Freia var hjemme i jula, men siden jeg jobber så mye ble det alt for lite tid sammen. Tar det igjen når jeg og Kay tar turen til Bergen i vår!
Det er vel en del av det og bli voksen, tenker jeg. Har jo selv bodd borte fra Finnsnes i perioder, og det er jeg veldig glad for. Tror man har godt av å flytte litt på seg for å få erfaring fra andre plasser, og for å holde på motivasjonen til å være igjen. Valget jeg har tatt om å være på Finnsnes er et av de beste valgene jeg har tatt. Har endelig fådd fast stilling i kommunen, økonomien tar seg opp, kjæresten er den beste og jeg får god tid til familie. Det er viktig for meg, spesielt nå. Og ikke minst politikken da. Lokalpolitikk er det viktigste for meg, og vervet i kommunestyret gir meg mye.
I går fann vi ut hvordan brudekjole jeg skal ha, mulige brudepikekjoler til jentene mine og fikk kjøpt kjole til Bella, minstebanet i hjemmet. Den henger fint hjemme, og jeg gleder meg til å se prinsessa i den kjolen der! Tror hun blir nydelig 🙂 Kay (med god hjelp fra Marianne) skal ordne med sin dress og dressen til Brage, men det trenger man ikke tenke på så tidlig. Er tross alt brudekjolen som er det viktigste 😉
Gleder meg vilt til denne dagen, og elsker å planlegge den. Det er viktig å ha noe å se frem til når dagene blir tunge! Først skal mamma og Roy gifte seg nå i sommer, + søstra mi og Kim, så vi har landa på sommeren 2014. Tror sommeren blir fin, og ikke minst livet!
Håper alle får en fin natt og ei fortsatt fin uke! 


Jeg og Lone, helt normal!
 

Hadde egentlig mest lyst på denne spisestua, men syntes den var så stygg IRL (bilder kan lyve!). Skal sies at det meste hadde vært bedre enn det vi hadde, men det var rett og slett for mye jukseantikk med svarte striper på, for meg så den bare skitten ut. Så vi landa på denne:

The next best thing, og 5000,- billigere 😉 Passer også til de nye bordbrikkene våre og kjøkkengardinene!

Kay med “wife-beater”-barten sin, jeg elsker bart, men syntes det var helt greit at denne looken kun ble holdt innenfor husets fire vegger og på begrensa tid. Kay har tatt bort både skjegget og barten, uvant, men litt deilig også 😉




Brudepikekjolen til stedattra mi, sukkertøyet i hjemmet!

Kan selvfølgelig ikke legge ut min, ettersom kjæresten sjekker bloggen av og til, og det vistnok skal bety ulykke! Men det er verdens fineste og jeg er forelska!

Nyttårsforsett – CHECK


Sleng med et lykkebilde fra julaften! Bære sånn at dettan innlegget ikkje blir så traust 😉

Hei igjen! Klokka var 0430 og postkassa skrangla utfor jobbvinduet. Skjønte med en gang at det var dagens Troms Folkeblad som ankom. Og siden å hente posten om morgenen er en av mine mange arbeidsoppgaver, spratt jeg rett opp og plukka den opp! Der ble jeg møtt av en mindre pen reportasje om FRPs forslag om kommunal kontantstøtte, og ble engasjert med en gang! Tankene jeg har hatt i hele høst om “dette bør jeg reagere på” var ikke tilstede, det eneste jeg tenkte på var “Dette KAN ikke gå uhørt hen”! Føltes bra at engasjementet kom av seg selv, det er så tungt når det kommer fordi man burdeburde.

Forslaget om kommunal kontantstøtte i Lenvik er et trasig forslag. Grunnene skal jeg ramse opp i leserinnlegget mitt nedenfor, men en av de faktorene jeg ikke har nevnt er en påstand jeg har. Og er det en ting jeg har lært om det, så er det at det ikke er lurt å komme med en i avisa med mindre man føler at man må. Og jeg kan masse om kvinnekamp, så kontantstøtte-innlegget er ingen problem. Men jeg mener uansett at forslaget fra FRP og de borgerlige (som desverre regjerer i kommunen min) virker mye som et plaster på såret for de som snart mister barnehagen sin i Fjorgård. Også klarer jeg ikke å legge fra meg tankene som svirrer i hodene til mine motpartier om privatisering av kommunale barnehager, og da tenker jeg at dette med kommunal kontantstøtte er en viktig del på veien mot det.
Jeg har egentlig ikke vært bekymra for privatiseringa, for det om jeg burde være det. Da det kom ut i avisa, syntes jeg det var tragisk. Jeg mener at det truer de offentlige barnehagene (og alle arrgumentene imot privatisering kan dere lese i et eldre innlegg i bloggen min), og at de gjør arbeidstakerne våre usikker på framtida si. Men sånn som saksgangen har vært i forhold til det, har jeg bare måtte holdt meg rolig. Tross alt er det gjort utrolig dårlig jobb på feltet, derfor ser det ut som om at en eventuell privatisering iallefall ikke skjer over natta.

Håper alle får en fin dag og at dere nyter livet!

Når skal FRP innse at barna våre e framtida?
av Katrine Boel Gregussen, kommunestyrerepresentant for SV i Lenvik

FRP har en lang tradisjon for å kjempe for at kvinner skal holde seg ved kjøkkenbenken. Derfor ble jeg ikke akkurat sjokkert når representanten Tonni Nylund la frem forslaget som handla om kommunal kontantstøtte på forrige kommunestyremøte i Lenvik. Men når samme representant går ut i avisa på onsdag 9/1 og kom med arrgumentene sine ble jeg sjokkert.
Høyresidas kontantstøtte kan i utgangspunktet virke som ei god velferdsordning. Og politikk handler om å styre samfunnet i ei utvikling, i ei ideologisk retning. Derfor har jeg stor respekt for at de borgerlige partiene ønsker kontantstøtta, for det stemmer perfekt med ideologien deres. Vi lever i et patriarkat der menn dominerer politisk, økonomisk og sosialt. Og SV, som er et feministisk parti, er uenige i at denne “velferdsordninga” har gode motiv. Kontantstøtta er med på å sørge for at kvinner holder seg hjemme og blir tvungen til å jobbe deltid. Den bidrar også til at de tradisjonelle kjønnsrollemønstrene vedlikeholdes.

I dag tjener menn systematisk mer penger enn det kvinner gjør, og lønnsgapet mellom kjønnene fører til at det i all hovedsak er kvinner som mottar kontantstøtte. Dette fører til at kvinner blir mindre aktive i arbeidslivet og dermed blir mindre attraktive som arbeidskraft. Kontantstøtta setter likestillinga i arbeidslivet tilbake med mange år. Og det er sikkert kjempekult for både Høyre, FRP, KRF og SP (som alle stemte for forslaget), som får et samfunn der kvinners primære oppgave i livet er å passe barn, men ikke fult så kult for oss kvinner som vil oppleve diskrimminering i arbeidslivet, og for samfunnet som helhet som vil miste masse potensiell arbeidskraft. 

Kontantstøtta hindrer også integrering. Vi vet at andelen innvandrerbarn i barnehage er lavere enn andelen etnisk norske barn. Den sosialiseringa og språkopplæringa barna får i barnehagen er gull verd for alle barn, og spesielt for barn med minoritetsbakgrunn. Ved å gi flere barn mulighetene til å gå i barnehage vil vi bli kvitt problemene knytta til dårlig norskkunnskaper når disse barna begynner på skolen. I tillegg er det et stort problem når innvandrerkvinner ikke kommer ut i arbeidslivet fordi de er hjemme med barna.  Disse kvinnene hindres dermed fra å delta i yrkeslivet, og barna hindres fra å bli en del av det sosiale miljøet i barnehagen. SV ønsker å fremme integrering, og mener at innvandrerkvinner i jobb og barn i barnehage er gode tiltak.

I Folkebladet på onsdag snakker representanten Tonni Nylund om “å redusere antall barnehageplasser”, “å redusere antall stillinger” og “å unngå å bygge ut barnehagetilbudet” for å spare penger. FRP har også stemt imot gratis kjernetid i barnehagen for å spare penger. Når skal FRP innse at barna er framtida? Vi i SV mener at vi ikke kan sette en pris på våre barn, at våre ansatte i oppvekstsektoren er flinke og viktige, og at tankegangen fra FRP er negativt laddet og lite framtidsretta.

I SV mener vi også at barn skal være i barnehage, og har derfor kjempa igjennom det største løftet for barnehagesektoren noensinne. Vi mener at barn har best av å være sammen med andre barn, og at kvinner skal delta i arbeidslivet på lik linje og på like vilkår som menn, derfor stemte vi imot forslaget om kommunal kontantstøtte i Lenvik Kommune.

2012, en god årgang!

I skrivende stund sitter jeg på jobb! Har akkurat kommet hit, og her er det stilt og rolig. Har akkurat tatt meg et knekkebrud og en kopp te, og nyter søndagsstemninga. Denne helga har vi hatt barna hjemme hos oss, og det har vært veldig fint. Å starte et nytt år er som å starte med blanke ark. Du tar med deg de positive opplevelsene fra året før inn i det nye året, mens de negative blir tatt frem når man har behov for det. Jeg har lært mye i 2012, både om meg selv og andre. Jeg har oppnådd mye, reist mye og hatt gode stunder. Men nå er det på tide å legge året bak oss som et godt minne og ta fatt i det nye. I år har jeg flere nyttårsforsett, men i korte trekk skal jeg være med på å vinne valget og kysse mer. Her er de litt mer detaljert:

1. Bli en mer aktiv politiker, profilere partiet mer og engasjere meg mer.
2. Bli en bedre stemor, ha mer kvalitetstid med barna.
3. Kysse mer, ta vare på kjæresten, gjøre nye ting sammen.
4. Besøke besteforeldrene mine oftere.
5. Reise til Bergen for å besøke bestevenninnene mine!
6. Besøke Lone i Narvik minst annahver mnd.
7. Jobbe mer.
8. Spare mer penger på BSU.
9. Planlegge bryllup!
10. Vaske mer når jeg er i dårlig humør i stedet for å la det gå ut over andre.

2012 i korte trekk!











Ha en fin dag og et godt nytt år 🙂