Du veit du e kommen tell Nordnorge når…

Det e snystorm og flyet har problema med å lande på rullebanen førdi det e så masse sørpa der.
Korrekt. Eg førrlot Oslo uten jakke og med solbrilla på. Når eg kom tell Tromsø va det bære å finne fram dunjakken igjen å tørke av seg sommargliset. Men det e no sånn det e. Det e egentlig rart at vi blir så sjokkert kvært år, førr det e jo ikkje sånn at vi ikkje veit at det ikkje blir sommar her i sluttn av April. Det bære låg så godt an tell det. Eg for jo på onsdagen og då va det jo KNAILLvèr.
Anyways, så e det fint. Eg har gådd i stormen både tell og fra skolen idag og det har gådd strålanes. Litt våt og kald no, men ka man ikkje ofre førr dennan fine landsdeln?
Vi hadde 4 tima matte idag og det va det. På torsdag har vi 2 kapittelprøva sånn som eg har førrstådd det. Å det e jo meget intressant.
I dag skal eg på jobb. Så skal eg på jentekos med frustrerte fruer ikveld. Det blir bra! B-) E det en ting Nordreisa har jedd meg, så e det en god jobb. Eg trives med å jobbe med funksjonsutfordrede unga, det e ingenting som gir meir meining akkurat no enn akkurat det. Så den e go 🙂
Håpe Stine-mi kjæm tell reisa idag, krysse fingran! Håpe alle sammen får en knaillfin dag og at dåkker NYT det siste av vintern! Klemklem
Åsså må eg åsså legge med et bilde fra ungdomskolen som eg blei tagga i på facebook idag. E alltid like koselig å se korsn man har førrandra seg.

En trivelig reise!

No e eg endelig framme i Oslo! Så førrtjent å komme på internett og nerde før møte.
Nordnorgebanen ekkje så mykkje å skryte av,men eg like både NSB og landsskapet i det vakre nord. Eg e nestn litt småglad førr at eg sov meg igjønnom heile sør. Neida:P
Dagens gode Oslo-gjerning va å stjele (kremt, lånelåne) sånne nattpakka fra NSB som vi fikk utdelt på NSBsove ruta vårres og gi dem til uteliggera i Oslo! Håpe det varme litt tell nån som faktisk treng det.
Ellers, så e eg kjæmpespent på landsstyremøte. BLir spennanes å se ka vi kjæm fram tel! Godt å være lamme gode gamle kjente, åsså gler eg meg selvfølgelig tell regional middag ikveld. Vente bære på at Stian skal komme inn døra og gi meg tidenes godaste klæm, sånn at eg får en skikkelig start på dagen!
Va godt å ankomme akersgata, fikk sminka meg og vaska meg og skifta klea. Så førrtjænt! Men no e det møte, så vi snakkes! KLEM

Norge e nydelig!

Har akkurat spist en knaillgod frokost på Fauske Hotell 🙂 Gresk yoghurt med musli og god tørka frukt. Ei skiva med egg og bønner + frukt og grønt! Namnam!
E ute på vifft og kose meg! Har sendt kort tell mange i familien min herifra, det førrtjæne dem jo! E så gla i dem.
Med Ola Bremnes på øret og heile Norges langstrakte land framførr meg kunne eg ikkje hadd det bedre! I går va eg på litt småshopping i Harstad. Fant meg nytt undertøy, å det e jo desverre alt førr skjeldnt man investere i skikkelig undertøy! Kvit BH og likens trusa med søtt broderi på. Høres kjedelig ut, men det e kjæmpefint. Og ordentlig! Åsså har eg kjøpt meg et par skikkelig søte kvite skolætta 🙂 Nydelig! Ikkje at eg trengte sko, men dem va adorable. Ellers, så har eg funne en nattdrakt eg har leita lenge etter. Svart-Kvit stripat tights og genser! Ikkje fint i det heile tatt, men så stygt at det blir kult!

Anyways, så vil eg bære sei at Norge e et nydelig land. Alle fjellan og fjordan, himmeln og havet. Eg veit ikkje ka eg skal sei, men eg syns det e så fint at eg blir rørt! Å det e heilt særiøst. Nordland e 10 gånga finar enn eg har trudd at det har vært, men det e kanskje førdi eg no har tid tell å fokusere på akkorat det. Sist eg va her va eg ilammi kjærestn min og vænnan mine og da va eg jo bære opptatt av dem stortsett. Mens no kan eg bære sitte og nyte!
Får bære håpe at flyan går på søndagen, sånn at eg kommer meg heim og får se Norge fra lufta av! Håpe dåkker har det bra! 🙂 God helg! Klem

Ut på [Aske]tur, Aldri sur!


Registrere at flyrommet e åpent tell 1400 idag, men eg veit ikkje korr mange sjansa eg tørr å ta. Du sett jo der med en flybillett i den eine handa og en togreise i den andre. Kanskje e vi heldig å kjæm oss nedover, men enn vess vi ikkje ee så heldig? Har bestilt både båt og tog no, nåkka som egentlig va ganske vanskelig. Sett meg på hurtigruta idag og suse tell Sør-Troms, og etter en trivelig dag med handling og diverse ærendgjøring, så blir det buss tell Fauske. Sove på hotell og kose seg med Finnmark og Troms SU sine representanta, så e det tog i ca et døgn tell Oslo. Fra Fauske tell Trondheim og fra Trondheim tell Oslo. Can't wait! Å stå askefast e nokkje det værste, spørr du meg. Man får gyldig fravær på skolen OG man får oppleve side av det langstrakte landet vårres som man kanskje ikkje har opplevd før. Knaill!
Anyways, så e det jo hektisk. Man får jokkje gjort alt man skulle ønske man skulle gjort og man får ikkje leve det kværdagslige liv om man kan sei det sånn. Men eg e ikkje på furtn førrdetom. Det e tross alt det siste landsstyremøte før landsmøte, og eg ser på det som sinnsykt viktig. Tenk om ingen fra Nordnorge hadde vært tellstede. Snakke vi demokrati? Ikkje akkurat. Så eg e ganske klar førr å tale på vegne av region min. E så sinnsykt førrnøyd med å være regional landsstyrerepresentant, og håpe på å bli valgt igjen på landsmøte! Vi får se korsn det går med regsem og diverse andre samarbeidsplana vi har i tankan førr tida! 🙂
Gler meg tell asketur idag. Ska bli kos!

Burde SV gå ut av regjeringa?

I dagens Nordlys registrere eg at Per Rune Henriksen (AP) ber SV gå ut av regjeringa med mindre vi sei ja tell konsekvensutredning av oljeboring utaførr Lofoten, Vesterålen og Senja.
Han sei at det e ingenting i den naturfaglige rapporten og Oljedirektoratets anslag som skulle tilsei at det ikkje e førrnuftlig med ei konsekvensutredning. Eg lure først på ka slags inkompetente folk som har laga den rapporten og kommen med det "anslaget"? Førr aldri før har vi hadd ei konsekvensutredning her i Norge som IKKJE har ført tell oljeboring i ettertid. Vi blir aldri å finne ut alle de direkte konsekvensan av oljeboringa med mindre vi gjør det. Å e vi verkelig villig tell å gå så langt? Eg bære lure.
En konsekvensutredning vil IKKJE gi oss meir kunnskap. Det e bære en start på et evig langt mindre fint oljeeventyr i nord som kommer tell å føre tell mangel på arbeidsplassa, mangel på fisk, og direkte førrsøpling av naturen.
Vi veit jo ka som skjer. Vi veit jo ka som kan skje her i Nord. Vi veit jo godt korsn uværet rår her og korsn naturkreftan vise seg gång på gång. Å vi kan ikkje risikere det. Vi kan ikkje bære "satse" på at det går bra, førrdi vi har verken teknologi eller ressursa tell å kunne håndtere ei stor oljekrisa.
Per Rune Henriksen ber oss jo faktisk om å gå ut av regjeringa. Han jer oljeselskapan meir tillit enn han jer fagmiljøan, samtidig som han ber om meir kunnskap tell fagmiljøan? Eg bære lure på ka han egentlig vil. Førr ka som egentlig skjer om SV går ut av regjeringa? E det nån som vil ha ei konsekvensutredning på det kanskje??

Eg veit at veien lede dit eg aller helst vil gå

No e det helg. Å det e kjæmpegodt! Første uke med øktplan e overstådd, så no e det bære 4 uke igjen. Det høres så utrulig deilig ut. 4 uke, så blir vi permittert. 4 uke!!:) Dåkker førrstår sekkert at eg e litt skolelei no, men det e bære førdi vi har hadd 12 tima norsk den siste uka og eg gler meg bære sånn tell neste uka! Førr då har vi bære 8 tima!!
Uansett, så har eg det ganske greit. Sett å tenke litt på korsn eg skal komme meg tell Oslo neste helg. Foreløbig ser det ut førr at det blir litt hurtigruta, så litt buss, så litt tog. Eg førr min del håpe at aska skal roe seg litt no, sånn at vi kan ta fly. Men det ser mørkt ut.
Eg gler meg uansett tell Landsstyremøte, førdi eg veit at det blir det viktigste landsstyremøte eg har vært på. Det e næmmli det siste møte vi skal ha før selve Landsmøte. Å det blir garantert spennanes og fylt med gode politiske diskusjona. Gler meg vilt!
Uansett, så blir det sekkert bra:) Akkurat no sett eg å ser på South Park. Det e ganske tragisk egentlig. Har førr det meste tilbringt helga mi rolig og stilt med læsing, pugging og skikkelig jobbing med sosiologiprosjektet. Veit at det blir skikkelig bra! Ska prøve å få toppkarakter tell standpunkten og håpe verkelig eg klare det! Må jo ha nåkka som kan holde gjennomsnittskarakteren min oppe!
Ka syns dåkker om den askesituasjonen egentlig? Eg lure på om den e litt oppblåst.. Eg tenke masse på dem som e på Island no, altså dem som bor der. Blir så lei meg når eg ser folk håne dem på facebook og e "sint" på dem førdi vulkan demmes e aktiv. Det e jo sånn at det egentlig ikkje e islenderan si feil at det e blidd sånn som det e blidd, men det virke det ikkje som at folk heilt førrstår. Eg syns synd i dem, heilt klart. E jo dem som e sterkast utsatt og det e dem konsekvensan går utover. Eg blir ikkje direkte lei meg førrat Norwegians møste et par flyrute eller at pendleran ikkje kommer seg fra A tell B. Eg syns egentlig det e sinnsykt kult. Flytrafikken går ned, nåkka som e sinnsykt miljøvennlig! Allereia de siste dagan har vi forurensa lufta betraktelig mindre enn vi brukte å gjøre. Og togan, bussan og båtan e stappfull og kjøre ekstra rute. Heia miljøet og heia kollektivtransport! Elske det:)
Det e den veien det må fortsette å gå. Syns det e bra at vi gjør oss mindre avhengig av fly, det treng vi appsolutt!
Ja, korsn vei lede det i livet? Eg har tadd et kjæmpevalg, kanskje et av de viktigste i livet mett hittell. Å føle faktisk at eg gjør det eg vil i livet. Det går den veien eg vil at det skal gå no. Lærlingeplass neste! Eg ska bære KNØ meg ferdig her i Nordreisa på allmennfaglig påbygging, sånn at livet faktisk kan bynne. Det e så deilig å tenke på at det snart e over. Blir så godt  være færdig med generell studiekompetanse!! Ska juble og feire i månedsvis! 🙂
Fortsatt goooood helg og godt liv!


1 down, 4 to go!

Livet e hektisk!

Øktplan e ferdig og her e min:

Så sånn ser den ut. E du sjokka? Det e eg. Å det e tungt. Idag hadde eg 4 tima sosiologi og sosialantropologi med PRØVE som eg nevnte. Så hadde vi 4 tima norsk der eg fikk levert ei ganske trasig nyheit, men det skal eg ikkje sutre førr 🙂
Eg hadde som sagt full dag på skolen idag fra mårra tell ettermiddag. Men sånn e det bære. Etter skolen så blei det jobb og etter jobb så blei det styremøte i SU og etter møte så blei det svømming i 2 tima og etter det blei det soling på gyda og no e det sovetid. Klæm-klæm tell alle sammen <3

You wake up late for school man you don’t want to go.

Så ka skjer. Skolen e bynt og på mandag e det økte. 40 økte fram tell eksamen. FINT. 4 tima norsk kvær dag stortsett.
Anyways, eg skal ikkje bringe min negative holdning tell nån av dåkker, det skal eg ikkje gjøre:)
Førr no e vi i April. Det vil sei at vi så og sei bære har en måned med skole igjen. Å det e jo gode nyheite! Eg gler meg massemasse, og kjæm såvidt over at eg e ferdig her.
Det hjelpe på at mørketida e over og at ting dett litt på plass. Politikken e på TOPP og vel så det, og livet e fint. Har hadd ei fin påske. Koselig å møte vænna, familie og bære kosa meg. Stemninga har vært på topp og eg har fådd unnagjort en heil masse tenking.
Ellers, så e det no det vanlige. Mett ikkjeheilt a4-liv e likens som det va før eg for ifra Nordreisa. Einaste som e annerledes e at Øivind jobbe turnus og vi ikkje e heime samtidig osv. Men det går heilt greit, vi har ikkje ondt av å være litt ifra kværandre på kveldan og nættern og sånt.
Dagan fylle eg med skole, jobb, vænna og husarbeid. Førrdetom det har vært lite av det siste sia eg kom hit på tirsdag, så går det no unna. E jo hardt å være på topp heile tida, så det førrstår dåkker nok. Helgevasken blir tadd på fredagen, o hellige fredag. Tell då får det no bære være.
Igår fikk eg ei bok som heite PAN av Knut Hamsun med en klar beskjed: Dennan skal du ha læst tell imårra.
BAH, sa no bære eg. Førr det første så va Knut Hamsun en idiot av en landsførræder, og eg går inn førr full boikott. E vel kanskje ikkje sånn man får 6 i norsk, men det får bære være. Når eg no e inne på Knut Hamsun, så lure eg litt på ka det e førrat vi hylle han på den måten vi gjør? Heilt ærlig, så skjønne eg det ikkje. Syns ikkje det han skriv e så veldig bra egentlig. Som førr eksempel Pan, den e jo rett og slett elendig. Og språket e jo så latterlig vanskelig at eg skjønne ikkje koførr vi skal bruke tid og energi på å lese den?
Å når han heilt klart va bestevenn med Hitler, så blir eg litt frustrert. Kan vi ikkje finne nån andre å hylle? Trur eg blir å blogge om det en gång snart. E så mange ord og følelsa i spæll B-)

Håpe alle dåkker e førrnøyd med påska og at det va minst like hardt førr dåkker å bynne på skolen igjen:p


Påskestemning!