Julegave fra Lenvikpolitikerne


Pengesekken må fordeles til jul og prioriteringene er harde. Det vises at kommunen har vært styrt av de borgerlige i 6 år.

Kjære Øvre Hamna Barnehage; Takk for invitasjonen til møtet dere holdt for noen uker siden. Dessverre ble vi fra SV forhindret fra å møte. Det betyr ikke at vi ikke står ved siden av dere i kampen om opprettholdelse av barnehagen.

Øvre Hamna barnehage er en flott barnehage som er billig å drifte. SV ser ingen god grunn til å legge denne ned, men ser at de partiene med flertall i kommunestyret (Høyre, KrF, FrP og SP) ikke er enige med oss. I budsjettarbeid er det alltid harde prioriteringer. Når politikerne øker aktiviteten, men ikke produktiviteten, så går det ut over innbyggerne.

SV mener at pengene kan fordeles bedre. Vi mener at det er mulig å både opprettholde god kvalitet på tjenestene vi gir, samtidig som kommunen styres fornuftig. Vi har hvert år lagt frem egne budsjett der våre prioriteringer har kommet tydelig frem. Vi legger heller ikke skjul på at ei økning i eiendomsskatten er nødvendig når kommunen står med en halv fot på Robek-lista og det er fare for nedleggelser av barnehager og stillinger i helsesektoren. Vi ønsker også å bruke mindre penger på politikk. Det er ikke nødvendig å opprettholde de politiske utvalgene de neste to årene. Vi går snart inn i en ny kommune og derfor har vi et spesielt ansvar for å bruke mindre penger på unødvendige ting. Dessuten synes vi at det er helt bak mål å bruke penger på at 7 politikere i hvert utvalg skal få dra rundt på befaringer og koseturer uten resultater, samtidig som elevene på skolene ikke får dra på klassetur.

Politikk handler om å prioritere. Nå synes vi at flertallet i kommunestyret holder på å prioritere veldig feil, og da må vi si ifra. Og det var akkurat det Øvre Hamna Barnehage gjorde på forrige kommunestyremøte i form av en stille aksjon. Plakater og bilder av barnehagen med tekster som “Vi er glade i barnehagen vår”, “La Øvre Hamna Barnehage bestå” og “Øvre Hamna barnehage i våre hjerter”. Det gjør inntrykk og det er det vi trenger for å kunne snu denne saken. Engasjement fra innbyggerne er det sterkeste våpen i kampen om pengene.

Kafe Okazo fikk en kjip julegave fra flertallet i Lenvik Kommunestyre. Men det finnes heldigvis enda håp for julegaven til barna, foreldrene og de ansatte i Øvre Hamna barnehage. Håper de med makta snur og kommer opp med bedre løsninger enn vi har sett så langt. God jul!

#Lokalpolitikk #LenKom #Samfunn #Økonomi #Budsjett  #Borgerligvanstyre #Barn #Framtid

Den vakreste årstida

Høsten er uten tvil min favorittårstid, og denne høsten har vært god. Det har vært nydelig vær og den har bydd på så mye fint. Lukta av vinter kjennes godt når jeg står opp av senga og jeg storkoser meg med alle tingene jeg holder på med. Jeg foretrekker absolutt en lang høst foran en ustabil vinter!

For et år siden satt jeg i Grønland og lengtet hjemover, tiden går så enormt fort. Det er veldig godt med tanke på at jeg snart er ferdig på universitetet og at livet kanskje lander litt mer etter det, iallefall rent praktisk. Det har vært tunge tak og harde prioriteringer over lang tid, og det kjennes godt.
Vi har nylig hatt besøk av bestevenninnen min Frøydis og mannen hennes Torbjørn, og det var så godt å se de igjen. Den andre i gjengen, Marianne, har flyttet tilbake til Finnsnes med kjæresten sin og barnet sitt, og det er så koselig å ha de her oppe. Senest i går morges etter nattevakt fikk jeg stjålet meg en liten time med gudsønnen min, jeg er veldig takknemlig for å få se han vokse opp. Lone, den tredje i crewet, vender nesen hjem fra Australia de neste par ukene. Det skal bli godt å samles rundt et hyggebord og se henne igjen for første gang på 10 måneder.

Resten av året er ferdig organisert og jeg har mye på agendaen. Nå skal jeg jobbe to uker og reise en tur til Oslo, deretter skal jeg på skolen ei uke. Etter det skal jeg og Kay på ferie ei uke til Frankrike. Det er veldig etterlengtet, og jeg er så glad for at vi fikk det til på denne sida av kalenderen. Det har vært noen hektiske år for oss, og vi har enda ikke vært på bryllupsreise! Det er helt rart hvor fort tiden flyr. Det året vi giftet oss var det valgkamp, året etter skulle jeg til Grønland og i år var det valgår igjen. Heldigvis fikk vi presset inn ei ukes tid til hverandre, og jeg gleder meg kjempemasse! Det blir min timeout, og jeg håper vi kommer hjem nyforelska og uthvilt.
Når vi kommer tilbake går jeg av i Oslo og er klar for ei uke på Stortinget på mitt første offisielle oppdrag der. Det skal bli kjempegøy. Selvfølgelig litt krise at jeg har hjemmeksamen akkurat den samme uka, men jeg tror jeg skal greie å sjonglere det helt fint. Hvis man er rutinert og effektiv er det utrolig hva man får til.
Også er det plutselig jul. Vi har 10årsjubileum for ungdomsskolen, og det blir utrolig artig å se gamle klassevenner igjen. Som vanlig skal jeg arbeide en del i jula, men det er sånn som følger med. Det er alltid sånn fin stemning på jobben i jula, så jeg gleder meg til det. Det er noe helt spesielt med å tilbringe høytider på arbeid, og jeg setter like stor pris på det hver gang. 2018 er hjertelig velkommen, håper den byr på mye spennende!

Fin høsttradisjon; bøssebæring for TV-aksjonen


Fin høstkveld med gudsønnen min


Farsdagsfeiring med noen av mennene i mitt liv, Pappa, Kay og Lillebror


Verdens vakreste brud!


Jeg og ektemannen på Arvid Hanssen-festivalen

Håper alle dere får ei fin uke!