Mandag e den finaste dagen

Det har det alltid vært. Ikkje bære førdi eg våkna opp lammi mann i mett liv og starta uka med tirlivakt og godt vær, men førdi det blir en ny start. Det føles som om man får en ny sjanse i livet, nesten. Ei ny uka, blanke ark, starten på det du gjør det tel. Å eg tenke å gjøre det tel nåkka bra!
Idag har eg sotte i sola og tadd årets første ute-rusbrus lammi ho Anne-Lena. Det måtte tel! Vi har hadd en fin ettermiddag, og no e det møte i Troms SV-AU på telefon. Eg blir så engasjert av den gjengen, dem gir meg en ny sjanse tel å gjøre det bra nesten kvær uka! Får bestandig mandaga hos de sosialistan der. Fantastisk.
Ellers så skal dennan uka bli fylt med studia, politikk, jobb, mårraspinning og kjærleik. Blir spennanes kommunestyremøte no på torsdag, e vest det siste eg skal observere før eg går inn som fastrep! Det blir hærlig 🙂 Enda fleire blanke ark. Eg like det. Alle de sjansan vi får i livet. Glede meg telogmed tel helga, som skal nytes med mamsn på hytta og jobb på sykehjemmet. Gamle folk e de finaste eg veit, og eg håpe så at eg får bli gammel!!
Håpe alle får ei like nydelig uka som eg planlegg å få!!
 

Når du e førrelska og ikkje veit korsn dag det e

Sånn har eg det førr tida. Gikk nettopp opp førr meg at det e søndag! Å det e egentlig veldig deilig, det 🙂 Den følelsen, veit dåkker, når dåkker e så førrelska at dagan går i surr, du kler på deg klean bakfram og alt du vil e å være lammi den du e så førrelska i! Fantastisk deilig.
Dennan uka har vært utrulig fin. Har jobba hardt og passa gu’dattra mi ho Frida i Tromsø. Det e så deilig å se ett sånn lite liv vækse å bli så stor. Uansett kor mange sjitbleia eg har skifta, kor mykkje skriking det har blidd og kor sliten man blir, så e det bære så verd det. Førr når latteren, smilan og kosinga kjæm så e det bære så hærlig. Eg e så gla i det lille livet der at dåkker ane det ikkje. Ellers så har helga vært fin. Og lang. Akkurat no hold eg på å lage stjernemiddag tel kjæresten min; Feskegrateng med potet og stekt brokkoli. Han far sa tidligar idag at “Du imponere ingen med den der feskegratengen, det e nyfeska sei som gjeld.” Så eg får ta det en anna gang!
Uka som kjæm e hektisk! Mykkje jobb, arbeidshelg i Gryllefjord, møte i TromsSV, fylkesstyre og AU og 1mai-komiteen. Åsså ska eg trekke ei visdomstann. Gled dåkker tel å høre klaginga 😉 Ha ei kjæmpefin uka, det skal eg!


Tantegudmor Katrine og Frida-Marie. Litt nussing må tel etter førrmiddagskvil! Pusspuss
 

Rettssaken

Eg hadde egentlig lovd meg sjøll at eg ikkje sku blogge om 22.Juli førdi eg hate å bli mint på det. Eg vrir meg når eg skrur på TVen, vegre meg førr å høre på radio når eg kjøre bil og krysse ut internettsiden når eg ser ansiktet tel han som tok ifra meg så mykkje meir enn bære livsgnisten førr 9mnd sia. Eg rett og slett takle ikkje det massive fokuset så innmari bra. Dæførr tenkte eg at eg ikkje sku være en av de som minte enda fleire på det, men eg har bære innsedd at vi ikkje kjæm unna det. ABB e kommen førr å bli, og dennan rettssaken som skal vare i nesten 3mnd blir å ta plass i livan vårres, enten vi vil det eller ikkje.

Dagen idag har vært kjæmpetung. Enda tyngre enn eg trudde den blei å være. Egentlig hadde eg ikkje tenkt så mykkje over at rettssaken skulle bynne no, men det bære kjæm over meg førr kvær gång nån spør korsn eg har det og ønske å høre mine meininge rundt straff, tilregneligheit og framtid. Og selvfølgelig lure folk på det! Åsså e det samtidig så godt å vette at folk bryr seg. Støtten e og har heile tida vært enorm.

Det med 22.Juli blir alltid å være en stor del av oss alle. Førr alltid. En større del førr nån av oss, og endel av den pakken som vi bær med oss livet ut. Eg jobbe veldig masse førrat dennan pakken ikkje skal være en så stor del av meg som den e akkurat no. At det ska bli en pakke eg kan lære av og ei erfaring eg kan tenke telbake på som endel av det eg har mestra i livet. En dag som alltid blir å være vanskelig, men samtidig en dag der vi skal hedre de vi har møsta. De som ikkje e meir. De som vi ikkje kunne hjelpe den dagen det regna så hardt.

Eg håpe så at de neste 10uken går fort! Åsså må eg sitere han fantastiske Viljar Hanssen: “Lykke til kjære medienorge, med å ikke gå enda lenger over streken de neste ukene. Se på det som en slags eksamen.

Mi fine påske og mett fine liv!

Ett blogginnlegg i uka burde være hovedregelen, alt over e bra, og alt under e uakseptabelt.
Eg har hadd ei kjæmpefin påske! Heilt nydelig faktisk. Har gådd på ski, vært på  jobb, vært på hytta, fådd påskeegg, spist påskeegg, vært i badstu, sussa, pussa og fådd mange nye minna! Åsså kvikk-lunsj og appelsin. Førr mykkje av den sorten!
Dennan uka har eg hadd seinvakt.maraton. 6 av 7 daga i uka har eg hadd seinvakt, og det i seg sjøll e egentlig ganske sweet. Men det kreve ganske mykkje. Åsså plutselig kjæm sånne uke som den neste. Der eg har fri på mandag etter helgejobb, jobbe dobbelt på tirsdag og kan tilbringe 3 fine daga i nordens Paris lammi den finaste jenta i livet mett, gu’dattra mi Frida. Det blir fine daga! Åsså e det nok ei Oslo-helg. Dåkker veit, krig og fred og politikk og sånn? Planlegg å bruke mykkje av mett liv på den sorten, og eg elske tanken av det. Like mykkje som eg elske tanken av fred. Ah, fred. Det hadde vært så fint! Håpe dåkker får ei fin natt, det skal eg! Førr dennan dagen har vært så nydelig på alle måta! Har vært på trening, på UKM, gådd tel og fra jobb, vært hos kjæresten OG rydda klesskapet mett og vaska leiligheita. Det e så deilig når man bære får en sånn giv over seg og alle daga blir så effektiv. 
Snakkes! 

Påskesorg

På hytta tel han pappa på torsdag møsta eg telefon min, mest sannsynlig i snyen. Det va en trasig dag. Eg fikk heilt ondt i <3 mitt og har enda klomp i magen min når eg tenke på det. Det e så rart å være så utilgjengelig! Det ekkje litt artig engång. Men eg har bynt å vænne meg tel det, og sia eg ikkje rakk butikkan idag førdi eg e på jobb, så får eg ikkje ordna det før tel uka. Domme påska…
I går når eg la meg tenkte eg at det e bra at eg ikkje har telefon førdi eg har iPhone, og den må eg ladde heiletida. Og det e kanskje det einaste positive arrgumentet eg har i dennan håplause situasjonen eg e i. Føle at eg må ta meg heftig sammen no, førr det kunne jo alltid vært verre. Tenk vest eg hadde vært fødd før i tida og ALDRI hadd en telefon. Får heilt abstinens av å tenke på det.
Men det går jo fint da! Overraskanes bra! Eg kom meg opp i mårrest med hjelp av 2 manuelle vekkeklokke, eg e søkkimponert av meg sjøll. Det første eg gjor va jo seff å se etter telefonen, så det føles litt som bruddet med eksen min. Duveit, den følelsen når du våkne opp uten nån, når du egentlig har hadd nån lammi deg sålenge, åsså innser du bære at det aldri blir dåkker to igjen. Sånn e det eg har det no. Eg slit med å venne meg tel at eg aldri skal gjenforenes med telefon min igjen. Men det går fint, kunne jo som sagt vært verre. Å no må eg jo bære få en enda bedre og nyar telefon, med mykkje bedre batterikapasitet! Det e glede i hjertet mett! ..Åh, no kom eg akkurat på at eg har møsta alle bildan mine…. Det e så trist. Eg ska lagre dem i <3 mett førrdetom det aldri blir det samme igjen.

<3

Takk GUD førr påska

Hadde det ikkje vært førr han, hadde vi aldri fådd påske. Dettan gjeld åsså om du trur på han eller ikkje, ettersom historia har gitt oss fri fra skole i alle år, butikkan stenges og sola kjæm fram. NYDELIG. Takket være bibelen kom kvikk-lunsjen, appelsin, skien, hytta og solbrillan. Så uansett korsn man ser det så e det bære å være takknemmelig førr at kristendommen enda står relativt sterkt i dettan landet. Å tel dåkker som har fri i påska: fffffffffffffuuuuuuuuuuuuuu

Idag har det vært heilt fantastisk godt vær her heime i nord. Skikkelig ski-gåar vær. Ikkje at eg har gådd på ski, men eg har nyta det likavæl. Har hadd arbeishelg på Gryllefjord sykehjem og hjemmetjenesten, og det har vært heilt hærlig. Åsså har eg kjørt heim no, e klar førr en fin kveld med møte i Troms SV og ikkje minst litt sussesuss! I uka som kjæm ska eg jobbe i naustveien, der trives eg godt! E så flott med dissan flotte jobban! Og ikkje minst flott familie, gode vænna og nykjærest! Kjennes ut som eg e overpositiv, og tel de som ikkje e det e sikkert dettan innlegget irriteranes, men eg e all-in. Korsn e det mulig å ikkje være takknemmelig liksom! Som vi sei når vi syng tel ongan; “Er du veldig glad og vet det, ja så klapp”!

Å en ting tel som e så bra med påska e at alle bære kjæm heim 🙂 God påske!