Burde-Burde

Akkurat no burdeburde eg læse i GodHelse boka mi sånn at eg e faglig klar tell ikveld. Eg burdeburde rydde rommet mett og vaske litt nede, førr det gjor eg ikkje sist uka.. Eg burdeburde betalt nån regninge, legge inn nån skjema på fronter i sykehjemsmappa, og eg burdeburde iallefall starte på delmålsplan førr PUtjenesten sånn sia eg bynne der imårra. En ting eg ikkje burde gjøre e å blogge. Men nångånga klare eg ikkje å dy meg, det e så vanskelig medkvært å finne motivasjon tell å gjøre det man bør gjøre.
Dennan uka blir spennanes, både ikveld og imårra og restn av uka. E spent på korsn det blir å jobbe på nyplassn, på turnus, på brukera, på utfordringe, på kollega og alt i alt korsn ting gjøres der og korsn en vanlig dag der ser ut. Eg glede meg masse, men eg syns det e litt trist å være ferdig på sykehjem. Førr e det en ting eg e glad i, så e det å jobbe med gamle folk. Dem har så mykkje å lære meg, og eg trives så godt i demmes sælskap at dåkker ane det ikkje! Ikkje at eg ikkje blir å trives på nyplassen, eg bære blir å savne det gamle mykkje. Eldre folk har så mykkje livserfaring, vess dåkker skjønne. Dem e så gode menneskekjennera! Førr eksempel, så va eg litt neførr en dag (Å det e jo fullstendig lov sålenge det ikkje går utover nån), men dåkker veit no meg, eg smile og leve livet uansett. Så va det en gammel mann som bære plutselig stoppa meg og sporte ka som va skjedd. Eg bære “ingenting, ka du tenkte på”. Å han bære “Eg ser jo på heile deg at du e lei deg førrnåkka, å enda tørr eg å sei at du blir å oppleve så mykkje verre i framtida”. Å det va ganske tøft at han torte å sei det, men eg e jo enig. De utfordringen eg har møtt på de siste 19 åran e jo ingenting i forhold tell dem eg blir å møte de neste 19.
Å når eg trøste folk, så bruke eg å sei at “Når det e så mørt og jævlig at det ikkje kan bli værre, ja då veit du at det bære går oppover igjen”. Men etter det han sa, så lure eg på om det gjør det. Førr det handle jo mykkje om korsn man takle førskjellige situasjona, og vest man bære ikkje takle nåkka, så kanskje det ikkje blir å gå oppover igjen? Ikkje veit eg, eg e tross alt bære 19! Men eg må innrømme at eg blir fasinert over de eldre, det e akkurat som om dem veit alt. Dem har opplevd så mykkje, og veit så mykkje. Om seg sjøll og om samfunnet, og eg blir så inspirert! Ah, eg bære veit at eg blir å jobbe med eldre når eg e ferdigutdanna 🙂

Dagens sang: Chris Daughtry – over you

Gratulere, Katrine!

Feiringa e over, no e det bære siste arbeidsdag som gjenstår. Imårra e eg offisiellt ferdig med det første halvåret av lærlingetida mi, og kanskje tellogmed det verste. No e eg omstilt, vant tell å jobbe 100% og meir, og ikkje minst så øke eg i lønn. Det føle som om det e en heil epoke som e over, å det e kjæmpedeilig. Det e litt som en ny start, å eg e heilt med på det – særlig med tanke på ka som egentlig skjer rundt meg førr tida.
I helga har eg fådd unnagjort mykkje, både siste innspurten på kvartalsoppgaven eg skal gjennomføre imårra, og de siste oppgavan fra sykehjemspraksisen som skal være levert innen 1.mars. Å det e godt, så godt. Ellers, så har eg vært på Bardufoss hos mi Annelena, i nerdalen hos familien, vært lammi søstra mi som e høygravid og ikkje minst feira. Eg har kosa meg mykkje, hørt bra musikk og kloke ord, og tellogmed gjennomført kurs i funksjonshemning på internetten! Hærlighærlig, no kan bære PUtjenesten komme, førr eg e klar førr det den har å gi meg 🙂
I tillegg har eg fådd ei kjæmpenyheit som eg ikkje heilt enda ska dele med dåkker, men det kommer etterkvært når ting e meir sekkert og godt organisert. Så eg sei det bære, komme det som komme må, eg ser på utfordringen i livet som nåkka eg kan mestre.

Dagens sang: Sum 41 -Pieces. Førr det va bære en sånn dag idag

Abstinensa

Førr første gången i livet har eg skikkelig abstinensa. Koførr? Jo, førdi eg har fådd nytt abonnement på telefon min, åsså vil det ikkje funke! Så i 2 daga har eg no gådd uten å være tilgjengelig, verken på nett eller på telefon, å SHIT det har vært så tungt.
Å dåkker ser no. I dennan verden blir folk mishandla, mobba, trakkassert oppleve jordskjelv nesten daglig. Åsså ligg eg på golvet og vrir meg i smerta førdi eg ikkje e tilgjengelig?! Sett verkeli ting i perspektiv!

ska seies at eg vente på 2 viktige politiske samtala, det e kommunestyremøte på torsdag, åsså har eg ei søster som e høygravid, og kanskje tellogmed har fødd uten at eg har fådd beskjed! fml….


Savn………..

Dagen idag den skal bli vår beste dag!

Førdi det e så uendeli viktig å leve idag! Åsså syns eg faktisk Marit Larsen sin versjon av Dagen idag e så ufattelig nydelig! Å her har dåkker den http://www.youtube.com/watch?v=03zims6mOTo

Idag har eg kosa meg. Skal nevnes at eg e aleina heime denna uka, og det sett eg pris på! E så deilig å bære kope rundt aleina og leve livet. Stod tirli opp idag og gjor leksen mine. E faktisk første gang i livet mett eg prioritere Fronter framførr Facebook, å eg veit ikkje heilt om eg ska like den utviklinga.(?) Men det e vel tell det beste førr utdanninga mi, og det betyr at det åsså e det beste førr meg! Eg e i full gang med å planlegge kvartalsoppgaven eg skal ha no før eg e ferdig på skjerma enhet, å det føles bra! Det som e så bra med å være lærling e at man kan røre seg rundt omkring. Så man rekk ikkje å bli drittlei (sånn..leggemegnedogdø-lei) førdi man alltid har nåkka å se fram tell! Å eg e litt sånn.. klare liksom ikkje heilt å se førr meg at eg skal jobbe en plass 100% restn av livet, førdi eg like å kope rundt. Eg like å gå litt her og litt dær og mest overalt, førdi då e det så lett å planlegge! Å det ser jo ut førrat det e sånn det blir når eg e ferdig helsefagarbeider. Mangeln på 100% jobba e stor. Å eg syns det e viktig at heltid e en rettigheit og deltid e en muligheit, førr det kan være eg blir å gripe den muligheita! Vi får se, den tid -den glede 🙂
Uansett, så e livet fint. Hadde ei fantastisk helg i Nordreisa! Blei kjent med nye folk, fikk kose med de gamle og ikkje minst så kom minnan. Minnan om et fint og ikkje minst vindfullt liv i Reisa! Sykt korr eg faktisk savne det.. Trives veldig godt her heime, men det va nåkka med den plassn som gjor den så magisk! Va i svømmehalln begge kveldan, og det minte meg om de gode gamle mandagan og Torsdagan lamme ho Stine-Andrea! Savn..
Va på kveldsvakt idag og har tirli imårra, og no skal eg bære svirre rundt her heime ikkje heilt fullstendig aleina!
Godnatt <3

 

Kom og lytt til lyset når det gryr av dag
Solen løfter sin trompet mot munnen.
Lytt tilhvite sommerfuglers vingeslag;
Denne dag kan bli vår beste dag!
Stien som vi gikk i går er like ny,
Hemmelig som ved vårt første morgengry;
Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre
Dagen i dag den kan bli vår beste dag.

Kom og lytt til dypet når vi ror mot dag,
Hør, maneten stemmer sine strenger.
Løfterik er tonen i et fiskevak,
Denne dag kan bli vår beste dag!
Fjorden vår er like ny og blå og blank,
Blikket ditt er fritt og ryggen like rank,
Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre
Dagen i dag den kan bli vår beste dag.

Kjære lytt til mørke når vår dag er grått,
Natten nynner over fjerne åser.
Mangt har dagen skjenket oss av stort og smått,
Mer, kan hende, enn vi har forstått,
Månen over tun og tak er like ny,
Men tier stille om vårt neste morgengry.
Mangt skal vi møte og mangt skal vi mestre
Dagen i morgen skal bli vår beste dag.

Livet sånn som det e, her og no!

Kan ikkje gjøre anna enn å blogge på en dag som dennan!!! 🙂 Starta dagen med å ta nytte av hjemmesykepleienteknikkan vi lærte oss på vg2; Korsn man skal gå når man ska ut på holkeføre uten å dætte på ræva! Å det funka fint, førr eg datt ikkje!
Så som dåkker skjønne så e vère her heime som vanlig, va mildvær i helga, frost ei natt, mildt igjen og is over strøsanda strømann strødde her om dagen….. Anyways, eg tenke det blir bra når det blir sommar og valgkamp!
Ikkje bære førdi eg har nådd nye politiske høyda og utfordringe, men førdi eg skal gjøre alt eg kan førr å få inn minst 1 tell i kommunestyre! Feile eg, så feile eg. Men vest eg klare det, så kan eg jo ikkje gjøre nåkka anna enn å glise 🙂
Men sånn e livet, og hadde det ikkje vært førdi eg har verdens beste venna, så sku eg ha blogga meir akkurat no, men det skal eg ikkje! Førdi eg har verdens beste venna, tjohei! Over og ut, livet e fint