Kjøp og salg – godt fordelt engasjement?

Klarer ikke å dy meg lengre, dette har vært usagt for lenge! Etter at Facebook ble stor suksess (selfølgelig mener jeg ikke da det først kom i 04, men når foreldre-generasjonen skaffa seg det og tok helt av ca i 09) har også bygdesladderen forflytta seg. Nei, jeg mener ikke at middelaldrende folk snakker dritt om hverandre på nettet, jeg snakker om hvordan kjøp/salg/bytte-gruppene tok over makta på nett og endte opp med å bli på alle folks munner. 

Kjøp/salg/bytte-gruppa i Lenvik er stor. Den benyttes av folk i alle aldre, og det ønskes/bytttes og selges ting fra en annen verden. Er det snakk om plass å bo, så er det dit du går. Alt fra sofaer, klær, undertøy (WTF), sko, dagmammaer, barneutstyr (skremmende mye av den sorten), biler, båter, hytter, hus og hva enn du vil ha tak i. Personlig er jeg veldig for gjenbruk, det er miljøvennlig og økonomisk, så med andre ord mener jeg dette er et bra tiltak. Gruppa er populær og har beundrere fra flere nabokommuner, og benyttes uansett hva slags søppel eller verdifulle saker du vil bli kvitt eller ønsker å kjøpe.
 

Greia med disse gruppene (som jeg btw er helt sikker på eksisterer i ethvert fylke, enhver kommune og alle store tettsteder i landet) er at de er for populære. Du får solgt hva som helst, og uansett hva du ønsker så kan det fikses. Det er vel og bra det, men frustrasjonen blant ekspertene er mange. Det du legger ut havner ofte veldig fort langt ned. Pågangen er så stor at det tar stor plass, og det er en evig kamp for å holde innleggene dine høyt nok oppe til at akkurat den rette skal lese det. Det som også er svært negativ er at det (av helt klare grunner) fører til mye konflikt og negativitet. Gruppene ledes av en administrasjon som helt sikkert bruker evig mye tid på å slette gamle innlegg, bilder av ting som ikke er til salgs lenger, og som bruker mye tid på å si ifra til de som kommer med kvasse kommentarer av ulike årsaker til de som ytrer seg. Det er også fattet endel vedtak og grupperegler om hvordan man skal te seg, ifall det var noen tvil. Vanlig folkeskikk kalles det. Også endel viktige ting man må sette seg inn i når man velger å engasjere seg i dette tiltaker er at det KUN er lov til å “dytte” ditt innlegg opp hver 12time. Ellers kan du bli ekskludert fra gruppa og nekta tilgang i en gitt periode. Med andre ord er dette dønn særiøst, og eksluderingsparagrafen gir ingen unntak. Lurer egentlig på hvem som er kvalifiserte nok til å bli administrator av gruppa. Er kjønnsfordelinga forhåndsbestemt, er folk i alle aldre inkludert? Spennende å gjøre litt research på dette!!

Har forresten en venninne som er kjøp/salg/bytte-gruppa-avhengig. Hun sjekker hver time. Får angst om hun ikke har sjekka på lenge. Livredd for å gå glipp av viktige innlegg. Leter etter det perfekte å kjøpe, og tror at det er meninga hun skal finne det der inne.

Det er endel gjengangere. Folk som selger alt. Hele tiden. “Åja, henne ja. Har hørt at det bare er dårlig kvalitet på det hun selger”. Eller kommentarer som “Åja, skal hun kjøpe nytt kjøkkenbord? Skjærings pågang, eller?”. Ryktene er mange, så dette er virkelig en side for de som ønsker å følge med på hva som skjer i forhold og livssituasjoner til andre mennesker. Personlig skulle jeg ønske at de over 5000 menneskene som er aktiv i gruppa i Lenvik kunne engasjert seg like mye i politikk som de engasjerer seg i TING. Det hadde vært fint. Trist å tenke på at flere følger med på den gruppa enn folk som stemmer. Hadde vært fint om de brukte mye energi på å finne ut hva som skjer i politikken og hvordan en kommune kan rævkjøres på 4 år fordi de få som stemmer på valgdagen stemmer på de som privatiserer og har sine egne interesser i hodet framfor våre egne innbyggere. Tror disse menneskene kunne hatt mye godt å bidra med i andre organisasjoner! 

Nok om det, mer om livet! God helg og god natt fra nattevakt i nyjobben! 

Sommeren kom og sommeren gikk!

Hvor skal jeg starte? Flytta inn hos verdens fineste kjæreste, tok fagbrevet, starta i ny jobb, var i sommerparadiset mitt Oksrødkilen, sommerleir 2012 med SU på Nordtangen og Kreta med samboeren! Sommeren har vært nydelig. Har også forlovet meg og er verdens lykkeligste jente for tida! Fineste sommeren i mitt liv!

Akkurat nå er jeg på nyjobben på nattevakt og nyter stillheten. Det er begynt å bli mørkt ute, og det er veldig deilig! Politisk har denne sommeren vært deilig og litt sløv, har vært ganske umotivert siden kommunestyredebuten. Det er synd, mest av alt fordi jeg er yngst og har all grunn til å være mest motivert av alle! Men jeg tar det igjen nå som høsten kommer og vi har krevende saker framfor oss. Har enda sommerferie fra jobben min i kommunen, og begynner i en 60% stilling (på 4mnd-kontrakter vel å merke) i neste uke. Nå er jeg i en stilling i et privat firma (til min store ideologiske sorg) og trives veldig godt her. Jobber 12timersvakter, noe som er uvant og krevende, men det er deilig når friperiodene kommer!
I morgen kveld kl2130 går jeg av vakt for denne perioden og skal på igjen neste helg! Trives veldig godt, har flotte kollegaer, får gitt mye av meg selv og har en lønn jeg fortjener.

Tidlig i sommer flytta jeg inn i Tiurveien6, et fint nabolag jeg stortrives i! Mest av alt fordi jeg bor sammen med en flott mann, 2 fine barn og ei nydelig pusikatt, men også fordi nabolaget er fint, huset er fint (badstu OG boblebad!!!), det er sentralt og fordi det er litt mitt. Min nye tilværelse stortrives jeg i, mot alle odds vil du kanskje si om du kjenner meg! Har lært mye den siste tida, og kjenner på hele meg at jeg trives. Det handler om å følge hjertet, og det føler jeg at jeg gjør i aller største grad! Litt tidlig å forlove seg, kanskje, men definitivt det riktige å gjøre. Man lever bare en gang, og når det er kjærlighet så bare vet man det. 2014 er the year of joy, da fortsetter den utrolige reisen vi allerede har begynt.

Litt demotivert på skrivinga akkurat nå, men nå er sommeren over og da er regelen at 1 blogginnlegg i uka er minimum! Sommeren min i bilder:

Innflyttningsfest i Tiurveien og første gang alene hjemme!

Jeg og Bella, yngstebarnet til forloveden min, smører hverandre inn etter en soldag!

To av mine tantebarn på en sommerdag i Skoelvdalen.

Kjæresten og eldstebarnet på campingtur i Ballangen!

Bestevenninna mi og Bella knytter bånd!

Paradis Oksrødkilen. <3


Første dag av sommerleir!

Jeg og Vida-Lill, årets ParadiseHotel-vinner!

Jeg og utviklingsminister Heikki Holmås på Sommerleir!


Jeg, Kay og blekkspruten på båttur på Kreta!

Kjærlighet.

Min lille familie mater endene på Finnsnesvannet.