Svineinfluensaen i Nord

I går blei landsdeln skremt, men det va vesstnok ikkje så alvorli som det kunne vært. Vi va på flyplassn i Tromsø ca nor dem annonserte at svineinfluensaen kunne kommen tell tromsø allereia då.

Det e så rart at folk blir hysterisk. Kan jo hende at det ikkje e så alvorlig som folk sei at det e. Tenk at helseministern sei at vi ikkje ska være redd, åsså sei han allikavæll at han e forberedt på at 1,2 milliona kan dø av det bære i Norge. Det e litt dobbelmoral, spørr du meg.

Ellers, anna enn det, så har eg influensa. Ikkje svin, trur eg, førr det spis eg jo ikkje:)

Ha en svinfri dag, og ønsk meg løkka tell på tentamen som bynne om 3 min!

 

svin

Politikken i mett <3

Kom fra Bodø i går, har vært ei fiiin helg! Vi hadde regionalt seminar førr Isødet med Masse fine folk, brae innledninge, brae skoleringe og kurs og mykkje fine opplevelsa. Eg føle meg så 150% meg sjøll når eg e lamme sosialistan, å det e så lætt å prate framførr dem. Enda det va så mange, så går det bære bedre å bedre. Vess det fortsette sånn her, så vinn vi valget!

Neste helg skal eg tell Oslo. Eg, Anne-Lena og Truls reise fra lokallaget vårres B-)
Då ska vi på Nasjonal Valgkampseminar, og det glær eg meg tell. Ska bli akkorat litt meir skolert enn eg e, og akkorat litt meir vant tell å snakke framførr en stor folkemengde.
Når vi no e inne på det der med å snakke førr en stor folkemengde, så kan eg bære førrtælle dåkker at eg e blidd sport om å holde 1.Mai-tale på Finnsnes. Det takka eg ja tell no idag. Så no ska eg forberede meg tell å holde en ung og enkel tale tell folket. Det blir så bra!

Gler meg tell sol, sommar og sosialisme! Sommarleir, valgkampsem., debatta i høst og alt som følg med!

Gratulere tell Finnmark SU som hadde årsmøte i går. Gler meg tell videre samarbeid med resten av Isødet. E en knaillbra gjeng, og det blir så flott å få se dåkker meir B-)

Rasisme tålereres ikkje i det moderne samfunnet.

Idag, altså. Det e akkorat idag vi ikkje tålerere det.
Spesielt ikkje idag når eg va på tur heim fra skoln.
Førr dåkker som ikkje veit det, så tar eg buss heim etter skoln om dagan ifra Bardufoss tell Trollvika. Å på onsdaga må eg bytte buss på Finnsnes førdi den andre bussn skal snu å kjøre tellbake igjen. Å det gjor eg idag. Eg og nån ainner karra.
Et bussbytte innebær jo ofte sjåførbytte. det gjaldt idag og. Men idag, så kom den andre bussjåførn inn på Trollvikbussn og sa tell nysjåførn: "Eg må vel ikkje kjøre gammelveien bære på grunn av den svartingen som skal dit?"
Korsn går det an å sei nåkka sånt? Eg blei så sjokkert! Sånn rasisme vil eg ha meg frabedt å høre av en voksen mann som jobbe i et serviceyrke. Å tenk å sei det framførr ungdomma. Ikkje misførrstå, eg e like irritert uansett kem han sei det tell, men når man ytre sine rasistiske meininge framførr unge folk sånn som det der, så kan det ha veldig negativ innvirkning på dem. Heldivis, så trur eg ikkje det gikk så inn på dem, sia fleire av dem reagerte på det han sa.
Eg tålerere ikkje sånn negativ holdning, å det e ofte eg sjæmmes av å være Norsk idag. E det mulig.

Greit at det heite ytringsfriheit, men gjør samfunnet en tjæneste og hold dine rasistiske tanka og holdninge førr deg sjøll.

Våren i Nord

Det e bynt å blidd grått her. Snyen har bynt å smelte førr lengst, og grusn som blei brukt tell å strø med i vintern ligg i grøfta. Den første løvetanna  e kommen opp og. Den ligg nerri skråninga, der den har kjæmpa seg opp imella grusn.
Det e akkorat litt varmar på graderstokken, men akkorat litt meir vind no enn det va.
Det regne vel meir enn det snyr. Det e ofte sånn på våren her.
Softisen som har vært på salg i heile vintern har bynt å ta seg opp no, ser eg. Trur faktisk dem har skrudd på den softismaskin no.

Det e så fint når det blir sommar. Det ekkje så fint no. Det e så grått at tellogmed idylliske Finnsnes ser ut som en gammel by fra mest øst i øst Europa. Men snart blir det bra. Når kommun ordne med de fine rosae blomstran i Sentrum og rundkjøringa blir grønn igjen.  

Påskeferie?

No har samtlige på skoln min tadd påskeferie. Eg tok den allereia på Onsdag, tihi:)
Men førr min del, så e detkkje påskeferie, det e bære skolefritt. Førr eg ska nemlig jobbe ræva av meg i påska, å det ska bli så godt!
Eg va på nattevakt inatt, våkna førr ikkje så lenge sia! Så no bær det av tell Nordreisa førr å ha ei kjærestehelg. Det blir bra!
Ellers i ferien, så håpe eg på godt vèr, mykkje kvikk-lunsj, appelsina på salg på rema 100-0 og ett stoort påskeegg!

God påske B-)

paaskeeeggg