Grip dagen som om det var den siste!

Det våres i lufta og vi går endelig mot ei lysere tid. Våren er på vei og jeg har skifta til sommerdekk på bilen min. Selv om det føles som om jeg nettopp la om til vinterdekk var det utrolig godt å bare bli ferdig med det.
I går gikk det opp for meg at det bare er litt over 3 mnd til vi skal gifte oss! På tide å få panikk? Alt som kan være på stell til nå er på stell til nå, så det må bare gå bra. Jeg gleder meg masse til den store dagen og ser virkelig frem til å feire kjærligheten vår sammen med de vi er mest glade i.
Denne mnd er det eksamenstid, og jeg gleder meg mye! Når jeg går på fri skal jeg låse meg inne på hytta (uten Internett og dekning) og bare pugge til jeg kan ALT. Høres ut som plan for suksess.
Tida går så utrolig fort. Det var som om det var i går at det var et helt halvt år til den store dagen. Med studier, mye jobb og politikk er det såvidt jeg klarer å henge med i tida. Hva slags dag er det idag, forresten? B-)
Jeg liker å ha det hektisk! Likevel må jeg stoppe opp, kjenne på hvor godt jeg har det og nyte øyeblikkene. Det er hverdagene det er flest av, og de må man ta vare på. Jeg ser frem til tida som kommer. Det har gått veldig bra på skolen dette året, og det skal bli godt å avslutte første skoleår. Gleder meg til høsten kommer og vi starter opp igjen! Hvetebrødsdagene begynner på UIT….. Ferie har jeg på sensommeren, og bryllupsreisen tar vi etter valget. Valgkampen er allerede i gang, og de neste mnd er det politikk som blir i hovedfokus. Det er mye fint å glede seg til i tida framover, og høstens valg blir veldig spennende! Ønsker alle mine lesere ei god helg!


Aglapsvika <3


Sommertegn!


Det er så vakkert her i nord..


Hyggebord i Potetvika en tirsdagskveld. Familien står mitt hjerte nærmest!


Meg og min flotte stesønn som jeg er så glad i <3


Mine babes <3

#Hverdag #Lykke #Framtid

Lytt til ungdommen

Av Katrine Boel Gregussen og Elin Johanne Røang
Lenvik SV

I kommunestyremøtet i Lenvik 30/04-15 vedtok et flertall av kommunestyret at skolene i Lenvik skal være mobilfrie.

Et forslag som opprinnelig kom fra barn-og unges kommunestyre (BUK) ønsket å innføre en mobilfri dag i uka. Lenvik SV ser på det som svært positivt at ungdommen selv har tatt initiativ til å ha mer fokus på samhold og mindre fokus på telefonen. Derfor syntes vi at forslaget fra BUK var veldig positivt, og valgte å stemme med forslaget fra ungdommen. Det som var så synd var at hele forslaget ble overkjørt av kommunestyrets flertall- som ønsket at det skulle være mobilfri skole hver eneste skoledag.

Når ungdommen selv tar initiativ til å innvirke på sin egen skolehverdag er det helt på sin plass at kommunens politikere lytter. I SV har vi tillit til ungdommen og mener at de selv vet best hvordan deres hverdag er på skolen. Dersom kommunens politikere ønsker at ungdommen skal engasjere seg og føle seg ivaretatt i denne kommunen er det svært viktig at politikerne ikke overkjører vedtak og ønsker som ungdommen kommer med. 

Representanten fra ungdomsrådet, Erling Stangnes, var tydelig på at forslaget som fikk flertall var utdatert og at det var det samme som å gå tilbake til fortida. Mobilen er kommer for å bli- enten vi vil det eller ikke.
Mange av kommunestyrets flertall argumenterte for at det kom til å bli mindre mobbing dersom telefonene ikke var tilgjengelige under skoledagen. Vi er ikke sikre på den påstanden. Mobbing har i alle år foregått, både med og uten mobiltelefoner tilgjengelig. Dessuten foregår mye av den elektroniske mobbingen på elvenes fritid.

Vi er veldig spente på hvordan den mobilfrie hverdagen skal organiseres og hvordan lærerressursene blir brukt i prosessen. Det er viktig at lærerne får benytte arbeidstida si til å undervise- ikke til å være mobilpoliti.
Hvis barnebykommunen Lenvik mener at det er barn og unge vi skal satse på er det på tide å høre etter hva ungdommen sier. De er både en del av barnebyen og en viktig del av framtida.

#Lokalpolitikk #LenKom #Lenvik #Samfunn #Gubbevelde  

Kampen om den ekte friheten

For to år siden gikk høyresiden til valg på “Frihet” til folket. Frihet for meg er ikke deltidsstilling, søndagsåpent og lav lønn. Frihet for meg er trygghet, likhet og selvstendighet.

Den tryggheten har det ikke blitt gjort noe særlig med etter at de borgerlige tok over makta her til lands. Og uheldige som vi er her i Lenvik, lever vi både i et blått land, en blå fylkeskommune og en blå kommune. Likestilling, likelønn, faste stillinger og et sikkert arbeidsliv snakkes det ikke om fra den kanten. Der de borgerlige rår er det deltidsstillinger, usikkerhet og søndagsåpent det jobbes for. Det er på tide vi gjør noe med det.
Fast ansettelse bør være hovedregelen, ikke avviket. Du stiller usikkert på arbeidsplassen din dersom du er midlertidig ansatt, man kan få dårligere pensjonsopptjening og det er veldig vanskelig å bli et selvstendig individ. Friheten de blå snakker om er altså “friheten” til å spørre mamma og pappa etter penger fordi du ikke får lån i banken og dermed ikke har muligheten til å etablere deg. Friheten jeg snakker om er muligheten til å klare deg selv- uten å være avhengig av noen andre.
De blåblå er utrolig frekke. De jobber altså for at jeg skal få det vanskeligere på jobb og samtidig kaller de det for positivt. De sier at jeg skal få “bedre muligheter” i arbeidslivet med midlertidig ansettelse. Det er ikke så veldig lenge siden jeg bare hadde midlertidig stilling. Det var ikke så rosenrødt som de blåe skal ha det til. Ikke førte det til så mange bedre muligheter heller.
Jeg jobbet i 2 ulike midlertidige ansettelser samtidig og på 3 ulike arbeidsplasser like etter at jeg ble ferdig som helsefagarbeider, og jeg har ingen positive tanker om den tida. Det jeg sitter igjen med er en stor klump i magen. Jeg grøsser når jeg tenker på hvor mange unge som opplever å måtte jakte på ekstravakter i helsevesenet. Det er enormt krevende.
Jeg stilte bakerst i rekka når det kom til å få fast stilling. Jeg måtte si ja til alle ledige vakter fordi jeg aldri visste helt sikkert hvordan neste måned kom til å bli. Planer som jeg la sammen med familie og venner måtte stadig bortprioriteres fordi telefonen ringte og det trengtes ekstravakter på sykehjemmet. Ei stund hadde jeg telefonen med meg i dusjen i tilfelle den skulle ringe. For hvis du ikke tar den risikerer du at vakta går til noen andre og du rett og slett taper en hel dagslønn fordi du akkurat tilfeldigvis stod i dusjen når telefonen ringte og vakta gikk til den neste på ringelista som tok telefonen. 3ukers ferie hadde jeg for første gang i fjor. Da jeg skulle ta opp lån ble jeg avhengig av samboeren min. Selv om jeg jobbet kjempemasse og hadde god økonomi, så hjalp det jo ikke. For hvem vil låne penger til noen som ikke har fast stilling?
Og jeg er ikke alene om det. Jeg kjenner mange voksne, spesielt kvinner, som har hatt det sånn over flere år. Og ingen må komme å fortelle meg at det er frihet.
Det er ingen frihet i å stille bakerst i rekka når det skal ansettes nye folk fordi de med midlertidige stillinger ikke prioriteres. Det er ingen frihet i å måtte legge bort seg selv og alltid prioritere jobben først. Og det er iallefall ingen frihet i å gjøre seg avhengig av andre.
Jeg unner absolutt ingen en utrygg arbeidsplass, drømmen min er at alle skal få retten til heltidsstilling.
Frihet for meg er ikke søndagsåpne butikker. Frihet for meg er muligheten til å ha en eneste dag i uka det kan være ro. En dag der trafikken er litt stillere enn de andre dagene. En dag der folk er ute sammen med barna sine- ikke på jobb.
Frihet er arbeidsmiljøloven. En lov som bør styrkes- ikke svekkes. En lov som alltid har potensial til å forbedres, men ikke forverres. Dersom arbeidsmiljøloven skal endre seg bør det være til det bedre for arbeidstakerne- ikke til det dårligere.
Frihet er en god offentlig skole for alle. Det er respekt for yrkesfag og lærlingeplasser til alle slik at yrkesfagelever får like gode muligheter for å fullføre det de har begynt på som de som går allmenn. Frihet er likestilling. Et samfunn der kvinner og menn stiller like sterkt både i arbeidslivet og ellers. Det skal ikke være kjønnet du blir født inn i som avgjører hvor godt du klarer deg selv når du blir voksen.
Frihet er retten til å si det du mener uten å bli hetset for det. Frihet er å stemme på det partiet du ønsker å stemme på ved valget. Frihet er samhold. For meg er frihet å ta mine egne valg og bestemme over min egen kropp. Det er blant annet disse sakene arbeiderbevegelsen har jobbet for over mange år, og derfor er jeg så utrolig stolt over å få være en del av den.
I morgen er det kampen om frihet vi skal markere. Den ekte friheten, ikke den “liksomfriheten” de borgerlige snakker om. Det er på tide vi tar frihetsbegrepet tilbake. Gratulerer med dagen!

#1mai #Frihet #Fellesskap #Samfunn #Arbeidernesfrigjøringsdag #Tog #Kake #Sosialisme #Rettilheltid