Harde fakta fra Palestina

No e eg kommen trygt hjæm fra Palestina, eg skal bloggeblogge om det masse! Men ikkje idag, idag e eg ganske slitn etter en lang dag.
Ikkje førr å skremme dåkker, men dennan filmen må dåkker se. Den e fra demonstrasjon vi va med på forrige fredag. Men det gikk bra.
2 stk blei skutt av Israelske soldata, men med meg gikk det bra. 🙂 Eg glede meg tell å bynne å jobbe med Midtøstenkonflikten, eg har lært meg mykkje. Å eg veit ka eg skal gjøre med dettan.
Imårra blir det et meir koselig innlegg, eg love. Både om jul og om Palestina.

Vi e bra heldig vi, som har fine fengsel, får gå på skole gratis, får penga fra lånekassa, får gratis skolebøker og får helsetjenesta uten å måtte pantsette huset førr å kunne ta en operasjon.
Ta vare på det livet du har, det e ikkje en selvfølge.

Reisefeber!

No e eg kommen heim fra skoln og skal snart på min meiningsfulle jobb med funksjonshemmede. Etter det skal eg på korps, der eg spelle triangel. Eg har bynt å pakke, e nestn ferdig, faktisk. Kjæm ikkje over at eg faktisk reise imårra!
Det klaffa ganske greit med reiseruta mi. Eg har jo bære 4 tima på onsdaga, så eg rekk akkorat å ha 4 tima Norsk før eg må ta bussn tell Vollan der eg skal møte ho Mamma og kanskje ho Tante:)
Så skal ho/dem kjøre meg tell Tromsø, åsså tar eg fly tell Oslo på kveldn. Så skal eg fare tell Praha på torsdagsmårra og være der heile dagen før vi fer tell Palestina på kveldn. Litt genialt med en heil dag i Praha etterfølgt av ei heil uka i Palestina!

Eg gler meg kjæmpemasse og e klar førr å lære mykkje! Det e jo det som e meininga med turn, å lære meir om Midtøsten-konfliktn og se forholdan på nært hold. E forberedt på mange sterke inntrøkk og triste ting, men sånt kan man aldri være forberedt nok på. Man må jo bære oppleve det førr å førrstå.
Eg har reisefeber, gler meg tell å se Mammaen min igjen, gler meg tell å reise og gler meg tell å møte de andre eg skal reise med.
Åsså gler eg meg tell ei helg i Oslo hos Daddaen min, mainn hennes og ongan hennes. Det e verkeli nåkka å se fram tell! Åsså gler eg meg tell jul, men det kan eg jo heller blogge om nor eg kjæm heim 🙂 Tihi!

Det e mange som spør meg om eg gruve meg tell turn. Eg har tenkt heile veien at det kommer tell å gå bra med meg, og eg e ikkje redd førr ka som KAN skje, førr det går ikkje an å tenke sånn. Man må bære ta en ting av gången, det må man bære tenke heile livet egentlig. Førr ting kan skje heile tia, og man blir jo bære gal vess man skal gå rundt å være redd førr sånt.

No ligg eg å høre på Spice Girls og mimre om gamledaga. Ønsk meg go tur, så love eg å komme stærkt tellbake og bære blogge mykkje meir når eg kjæm heim 😀
K

Knaillbra grunnskoleringskonferanse og årsmøte!

Hei! No e eg tellbake fra grunnskoleringskonferansn vi hadde i Nordreisa, samt Fylkesårsmøte i Troms SU.
Det e med tungt hjerte eg sei at eg offisiellt e ferdig å være fylkesleder etter godt over en periode.
Men eg e kjempeinspirert! Det ligg jo an tell at eg blir regional landsstyrerepresentant no, så det e jo bære bra 🙂
Førr meg så va det naturlig å je pinn videre, og eg e kjæmpegla førrat det gikk som det gikk.

Eg har hadd ei kjæmpefin helg! Nordreisa SU har stådd på og vi har fådd tell kjæmpemasse. Snakk om å kicke, liksom. Vi har hadd det lokallaget i ca 2 mnd, og det e så kjæmpebrae folk at eg blir kjæmpekjæmpe stolt!
Det e så viktig å ta vare på lokallagan vi har, og ikkje minst å skolere de medlemman vi har som e interessert i det.
Det har vært ei veldig bra helg. Eg har fådd gjort kjæmpemasse og blidd kjent med masse nye folk. Eg e så gla førrat vi e i vekst, og eg e stolt over det vi har fådd tell den siste periodn.
Vi har fokusert på å bygge folk innad i organisasjon og vi e knaillgod på å følge opp de vi har fådd. Eg e såååå stolt!

Det nye fylkesstyre ser sånn her ut:
Leder: Marte Gravem Isaksen
1.Nestleder: Markus Igeland
2.Nestleder: Sondre Sollid
Fylkessekretær og landsstyrerepresentant: Elise Hammari
Styremedlem: Stine-Andrea Hasselberg
Styremedlem: Kjerstine Solheim
Styremedlem: Andreas Lind-Johansen
Styremedlem: Åpen

Vi har latt ett verv stå åpen til konferansen som blir å være i Tromsø på nyåret. Grunnen til det er at vi trenger noen i Midt-Troms eller Tromsø som er kompetente og engasjerte nok til dette. Per idag var det ingen som hadde anledning til det, og vi vil ikke bare fylle opp plassene med hvem som helst.
Jeg er kjempefornøyd! Fikk tilogmed en gave fra de som satt i fylkesstyre med meg og fadderen min:) Et kjempefint hjertesmykke pga av det store hjertet jeg har.

INNSÅ akkorat at eg har skrevve på søring en del av dettan innlegget. Herregud. grunn tell det e at eg har sotte å skrevve referat av årsmøte, og då må man jo være bokmål og alt sånn, så eg regne med at eg bære va i den verdn enda. Flaut:p

Eg e stolt av Troms SU og ikkje minst av Nordreisa SU. Dåkker va så flink!

EG SKAL TEL PALESTINA!

Eg e så utrlig glad no! Tenk at eg e så heldig!
Vi reise allereia den 19.November. Det har enda ikkje gådd heilt opp førr meg!

Det heile bynte med at nån anbefalte meg å søke tell SU sett internasjonale utvalg førrdi dem hadde utløyst nåkka om en Palestina-Tur i November. Å eg gikk å grubla på det dritlenge (skjønne ikkje ka det va  å gruble førr), og tenkte at eg måtte jo bære søke. Førr vess eg ikkje hadde søkt, så hadde eg kanskje gådd glipp av en av de mest utruliaste turan i historia! Værtfall førr meg, hittell.
SÅ eg måtte jo bære søke. Tanken va liksom at "aldri om eg kommer tell å være så heldig" og "det e jo driiiitmange som har søkt". Men så ringte dem idag mårrest og sa at eg va en av de 2 heldige som får reise tell Palestina den 19!

EG E SÅ GLAD! Går det an? Klyp meg i armen og sjekk om eg drømme, førr dettan e særiøst heilt utruli! Førr en følelse!
Førr en opplevelse!!

Tidenes årsmøte og grunnskoleringskonferanse i Nord-Troms

Idag har vi hadd komiteemøte igjen. Eg, Kjerstine og Stine kjøre bære på førr fullt og har fådd mykkje gjort:)
Gler oss tell Konferansn og årsmøte, og håpe at så mange som mulig kommer.
Vi har ordna underholdning, innledera, brae tema, bra plass å være, god mat, gode folk og kjæmpe masse anna! Åsså skal vi ha aksjon mot nedleggelsa av diverse videregående skola og sånn. Eg gler meg, det kommer tell å bli SUKSESS!

Eg syns det e så bra å engasjere seg, og vise at man førrstår og ikkje minst at man bryr seg om samfunnet. Eg blir så rørt og stolt av alle de flinke ungdomman rundt om i Norge som e klok nok tell å førrstå korr viktig det e å legge press på samfunnet. Eg like politikk, og eg like SV.
Eg gler meg sinnsykt tell konferansn og årsmøte, det blir så bra. E så mange geniale folk med i SU med så god fantasi og godt engasjement.

susommarleir
Korsn går det ann å ikkje digge dem?

Har du løst å lære meir om SU og SV sin politikk? Har du løst å møte mange knaillbrae folk?
Har du løst å være med på årets begivenheit, så må du førr alle del bære melde deg på!
[email protected] eller [email protected] førr meir info ;D

Ka kan eg gjøre førr å gjøre verdn tell en bedre plass?

Eg bruke ofte å finne meg i å tenke ka eg kan gjøre førr andre folk, og korsn eg kan gjøre verdn tell en bedre plass å leve i. Eg prøve så godt eg kan å gjøre andre folk glad, eller bære hjelpe folk førrdi det hjelpe meg sjøll. Det får meg tell å føle meg bra med meg sjøll, og det gjør appsolutt livet mett bedre. Førdi det e så godt å vette at man betyr nåkka førr nån andre, og førdi følelsn av å hjelpe e den beste følelsn eg veit om.
Idag når eg va hos legen en tur, så tenkte eg på korr mange ting man kan gjøre førr andre. Det e så lite som skal tell, det e liksom nestn som en vanesak tenke no eg.
Man kan putte nån ting i sin eia hverdag som kan bety så mykkje førr nån andre sett liv, og det treng ikkje å være så mykkje styr engång.
Eg har tenkt meg tell ei lista over ting man kan gjøre som e bra førr andre folk, og ikkje minst seg sjøll.
Sjøll skal eg prøve å gjøre dettan før 2009 e ferdig, åsså skal eg selvfølgeli fortsette med det heile livet!

– Hjelpe eldre damer over veien.
– Bli støttekontakt førr folk som treng nån å være ilammi.
– Gi blod.
– Bli organdonor.
– Smile tell folk man ikkje kjenne.
– Få en fadderonge.
– Kjøpe brystkreft-sløyfe, kaste BHen eller lignende.
– Støtte diverse organisasjoner.
– Putte på vekslepenga på sånn.. bøssa som e ved kassa på DIN dagligvarebutikk.
– Være bøssebærar når det lar seg gjøre.
– Gi en klem tell nån som treng det.
– Ta oppvasken tell mordi, støvsug, vask eller heng opp klea i heimen din.
– Ta vare på miljøet vårres, resirkuler, kast søppel i søppla, spis økologisk mat.
– Je ei hjelpanes hand tell dem som treng det.
– Lev livet sunt og godt, så kan du være fresk som en fesk og hjelpe flest mulig. Jo fleire du hjelpe, jo meir hjelp får du når du sjøll treng litt omsorg.

omsorg for de eldre