Ungdom mot rasisme

Mest av alt va det rasismen som gjorde at eg blei politisk aktiv, og som antirasist og sosialist e det med glede at eg kan førrtælle dåkker at det jobbes med å lage en ny antirasistisk ungdomsorganisasjon. Initiativtakeran e fleire norske ungdomspartia og antirasistisk senter. Organisasjon blir partipolitisk uavhenging, og alle kan være med!

De aller fleste har fådd med seg ka som skjedde med SOS rasisme, og dettan e sjansen tel all ungdom som jobbe mot rasisme tel å få en ny start, en ny giv og et nytt prosjekt! 21.mars e det offisielle stiftelsesmøte i Oslo (antirasistisk senter, storgata 25). Håpe så mange som mulig kommer på det, sjekk meir ut på facebook eller www.umr.no
Lykke til!

Gjør kvær dag spesiell!

Idag e det skuddårsdag, 29.Februar! Personlig sku eg ønske den dagen ikkje va i år sånn at vi fikk lønning en dag tirliar, men eg kan ikkje alltid få det som eg vil. Sia dennan dagen kun e kvært 4.år seies det at man må gjøre den spesiell. Mange kvinne velge å fri tel kjærestan sine på den dagen her, men som feminist syns eg at det må være mulig å få fri til mann sin kvær dag i året!
Poenget mitt e egentlig at dennan dagen ikkje e meir spesiell enn nån andre daga i heile året, og at det e opp tel deg sjøll å gjøre den så spesiell som du kan og ønske. Idag har eg stådd opp tirli og vaska.. Ikkje nåkka du førrventa at eg sku gjøre førdi eg hate å gjøre det, men eg måtte verkelig. Skulle egentlig ha sotte å skrevet ferdig oppgavan mine, øvd på medisinlære, skrevet ferdig innledninga mi tel helga, sendt inn alt eg har på feministiskmanifestarbeidet, forbereda meg tel møte med valgkom, men eg måtte bære gjøre det som va viktig akkurat no. Å resultatet blei skinnanes! Reint på golvan, reint på badet, ryddig og fint på alle romman og ikkje minst reint sængtrekk på senga. Å det finns inga meir hærlig følelse enn akkurat den eg ska få føle på inatt; legge seg nydusja i reint sengtrekk. Det e så undervurdert, førr herregud det e deilig B-) Å det vare heile natta. Trur det e det som skille den følelsen fra nåkka anna vi syns e veldig godt, som derimot ikkje vare heilt tel du våkne dagen etterpå!

Må bære slenge med dagens bilde av helten min Audun Lysbakken.

Nån vil kanskje sei at likestillinga e gådd førr langt, men eg trur han blir å gjøre en glimranes jobb! B-)
Ha en fin dag!

 

Lappen=Livet?

Idag fikk bestekompisen min telbake lappen etter å ha “lånt” den bort tel politiet i ca 4mnd. Det fikk meg så sinnsykt tel å tenke over korsn vi som menneska har en evne tel å gjøre gale ting, når vi veit at det umulig kan ende bra? 
Det skjedde i  november, lillefamilien va på tur tel Tromsø førr å kjøpe godteri. Med lillefamilien meine eg meg sjøll, Daniel og Bells. Å med godteri meine eg det beste godteriet som finns nord førr polarsirkelen, næmmelig den typen man finn på Tromsø Kino. Klokka va førr mykkje, det va lite trafikk, det regna og sjåføren blei litt førr ivrig på gassen. Å det unnskylde eg ikkje, men som passasjer hadde eg heilt klart et ansvar om å sei ifra. Men det gjor eg ikkje, eg tenkte meg rett og slett ikkje om. Å etter ei heller dristig førbikjøring kom politiet (bra at dem gjør jobben sin, btw) og det gikk som det måtte gå.
Idag e i værtfall alle glad, Daniel fikk lappen tilbake, boten e betalt og alt e fint. Å det e så bra at man har politiet sånn at folk blir straffa. Eg veit at det har vært 4tøffe mnd og at han aldri blir å gjøre det igjen! Men e det ikkje sykt at vi utsette både liv og lappen førr å komme 5min tirliar fram?
Det e liksom så unødvendig. Især når lappen kan være nåkka av det viktigste man har. Okei, eg innså akkurat kor lowlife det der hørtes ut, men når man førstav har tadd den og vænt seg tel å kunne kjøre kor som helst katti som helst så må det være grusomt å ikkje kunne gjøre det længre. Man møste jo friheita tel å gjøre ka man vil førdi man blir begrensa. Å e det en ting eg ikkje like, så e det å bli begrensa. Akkurat sånn som eg føle at eg blir no. Som offentlig politiker kan eg ikkje blogge om sexlivet mett, om alt galt eg gjør, legge ut bilda av helga og alle de tingan der. Ikkje at det e ting eg gjør kvær dag, men det e så tullat å ikkje skal kunne ha muligheita tel å gjøre det! Mamma, vest du læs det her, så slutt å læs. Eller ring meg, eg må førrtælle deg nåkka!
Å det e ikkje det at eg ikkje KAN gjøre de tingan længer, det e bære det at samfunnet førrvente at eg ikkje skal gjøre det. Å vest eg bryt med de tingan samfunnet førrvente, så får det jo konsekvensa. Å konsekvensa e så dom. Det hate eg mest med å bli voksen. Ikkje at eg ikkje står førr alt eg gjør fra før av, men når man e 20 førrventes det ikkje at man førr eksempel skal egge ned huset tel ekskjæresten sin når det blir slutt, så dæførr gjør vi ikkje det. Førdi det e umodent, og nån ting skal man bære ikkje gjøre når man blir voksen.

Men eg må nesten gå no, Daniel kjæm å hente meg (etterlengta) å vi ska feire 🙂
Godnatt alle! 

Det livet består av

Snymåkking førr det første! Fikk passelig noia på søndagskveld når en eldre mann på jobb førrtælte at det va meldt mildvær og regn, og eg ikkje hadde måkka sia fredag! Det har jo snydd heilt vilt mykkje uka som va, å det har kjentes.. Etter ei hektisk arbeidshelg, trening, politikkjobbing og kosekveld med gjengen, så e det vanskelig å prioritere å måkke.. Men eg måtte jo bære gjøre det, så sjøllstendig og sta som eg e.
Igårkveld, etter for mange tima på jobb, kom ho Marianne på besøk. Vi laga bolla (dvs eg prøvde), sløva og kosa oss. Det e så hærlig å bære være ilag. Hadde det ikkje vært førr jenten mine hadde eg verkelig hadd problema med å mestre kværdagan! Idag har ho Lone åsså vært lamme oss, å eg har prøvd meg på kjøkkenet igjen.. Mildt sagt, så går det ikkje så bra. Eg bære svir alt, gjør alt feil å ho Marianne blir så oppgidd. E sinnsykt artig da! Å eg har alltid sagt at som kvinne høre eg IKKJE til på kjøkkenet, så det bevise bære at eg har rett!

Imårra har eg studiedag og det føles bra! Ska få unnagjort alt feministiskmanifest-arbeidet, forberede meg tel møte med valgkomiteen og ikkje minst skrive ferdig innlegget mitt til helga! JA; Eg e kalt inn på teppe hos valgkom, og JA eg skal holde tidenes innledning førr tidenes ungdomma på SUs Nasjonale Motskole i Oslo i helga. Det gir glede! Så dagen imårra blir hektisk! I tillegg har eg meldt meg på CXWORX og Bodybalance imårrakveld, eg angre allereia. Men eg må bære få det unnagjort, sia det ikkje blir tid til trening de neste helgen.. Førr alle de neste 3 helgen blir det Oslotura. Å med tanke på miljøet, så skulle eg bære bodd der no. Men sia eg e ivrig lærling/student/politiker/arbeider, så må det bære bli sånn! Eg tar det igjen i framtida.


 Litt av det eg har gjort idag! 

Å framtida blir bra. Bære så dåkker veit det 🙂

GLEDE

Igjen må eg starte et blogginnlegg med å sei at det e eviglenge sia sist eg blogga. Love at ikkje det ska gjenta seg!
Det e enormt mange ting som e skjedd sia i høst, å vest du ikkje vil vette ka, så kan du slutte å lese no.

Eg går no inn i mi siste uka i hjemmesykepleien. Der har eg vært i 6mnd, å det har vært utrulig fint. Va så heldig å få 2 flinke veiledera som eg blir å savne kjæmpemasse, førr ikkje å snakke om alle de flotte eldre eg har fådd æra av å hjelpe. Det som e så trist med å være lærling e at man må førrlate en arbeidsplass så ofte. Å det e liketrist kvær gång. Siste del av lærlingetida e valgfri, og eg har valgt meg telbake tel Naustveien. Der e det mye utvikling på gang, nye brukera, et par nye ansatte og et miljø eg veit at eg trives i. Å kanskje e det akkurat det eg treng no! Ska nevnes at det e motiveranes å vette at eg får gå over brua i all slags vær, tenke det veie litt opp førrat eg går glipp av mårraspinning de dagan eg har tirlivakte der borte. Som eg førresten e på kvær tirsdag og kvær torsdag, uten unntak sålangt!

Akkurat no e eg kommen heim fra seinvakt i hjemmesykepleien, har hadd siste arbeidshelga der. Men eg veit at eg kjæm telbake, så heimekjær som eg e!  Den siste uka har vært like hektisk som det siste halve året. Har hadd besøk av flotte søringa, jobba mykkje, vært på kommunestyremøte, trænt og jobba meir. Men eg glede meg over det. Tenk å få ha så mange ting å fylle livet sitt med! Tida går fort, og imellom mykkje ekstrajobbing, politikkarbeid og førr mange reisa tel Oslo så e det vanskelig å finne tid tel andre ting. Heldigvis har eg flotte vænna som forstår kor viktig politikken og jobben min e, så førrdetom eg veit at dem e lei av å bli nedprioritert så går det veldig fint. Eg og ho Marianne va faktisk akkurat å feira valentinsdagen i Harstad hos ho Frøydis, det e blidd en god tradisjon som eg akte å gå langt førr å bevare. Man skal ikkje være lei seg førr å være singel, man skal feire at man e det! Å sia eg nylig har vært igjønnom et mindre pent brudd, så va det ekstra hærlig 🙂

Det har tadd seg opp i politikken, å det føles bra! For tida sitt eg i feministisk manifest-komiteen, det innebær å skrive manifestet vi har om feministisk politikk tel landsmøte vi skal ha i Juni. Ska nevnes at eg heng litt etter deadline, men det går bra! Eg ska ta det igjen inatt og imårranatt!! Sitt fortsatt i Faglig Utvalg i SU, og stortrives med det. Å få jobbe med faglig politikk e verkelig nåkka eg kunne gjort oftar. Ser på det som en ære å få være med der, å med en faglig leder med mange gode kvaliteta og handlingskraft e det ikkje tvil om  komiteen e perfekt sammensatt. Blir spennanes å se korsn den blir seanes ut etter landsmøte i år! Å få være med i den komiteen har verkelig motivert meg. Både i politikken og ellers i livet. Som lærling må eg jo sei at hadde det ikkje vært førr de folkan og det arbeidet, så hadde eg kanskje ikkje klart det. Å være lærling har vært så utrulig tongt, men samtidig fint. At det sku bli så knapt med pænga, så mye arbeid og så mange utfordringe hadde eg aldri trudd! Holdte faktisk ei innledning om det på forrige utvalgsmøte som blei godt motatt! Dem motivere meg så, å eg takke veldig førr det! Then again, hadde det ikkje vært førrat eg e lærling, så hadde eg ikkje hadd de erfaringen eg har på det feltet, så eg takke Lenvik Kommune førr den muligheita. (Samtidig som eg veit at dem takke meg førr den utrulig brae jobben eg har gjort;)
Å når vi e inne på lokalfronten, så må det jo nesten nevnes at eg blir fast representant i kommunestyre fra 1juli! Fra før av e eg 1.vara, og ho som sitt som fastrep no skal gå av. Trist e det, men bra e det! Vi har godt av å få ned gjennomsnittsalderen og ei jenta med nye øya inn. Åsså e det en av mine større drømma som går i oppfyllelse, så førr min del e det veldig bra! Men det blir heilt garantert knalltøft. Å komme inn på en sånn måte e utfordranes nok. Ikkje bære blir eg yngst og aldri sotte der før, men eg blir heilt aleina. Det e vanskelig å vite kæm man skal stole på, så det gjeld å tenke krystallklart på alt. Fra førav e eg veldig strukturert og læs papiran ut og inn før møtan, men no må eg verkelig bry meg om kvær einaste sak. Eg ska jo faktisk snakke førr andre enn meg sjøll, men heldigvis har eg mange gode folk som hjelpe meg og et knallsterkt lokallag bak meg! Eg glede meg og grue meg samtidig, men tar det på strak arm! Takk tell alle som stemte på oss og på meg, uten dåkker hadde eg ikkje vært der eg e idag 🙂
Åsså va det SU-valget. Nytt sentralstyre skal settes. Eg skal ikkje sei så mykkje anna enn at vest eg kjæm inn så blir det fantastisk, å vest eg ikkje kjæm inn så e det like fantastisk! Uansett ka som skjer, så går det veldig fint. Eg har ikkje de høge førrventningen eg burde ha, men eg krysse fingran førr det. Det e ei meining med alt som skjer, og uansett kor eg ende opp så kjæm det eine med det andre. Enten fløtte eg tel Oslo og får jobbe med politikk på daglig basis (som e en av de aller største drømman eg har), eller så blir eg igjen hjemme å får jobbe som hjelpepleier og lokalpolitiker (som eg åsså har veldig løst å gjøre)!! Eg like begge valgan likegodt 🙂

Før jul va eg lammi Marri, Freia, Daniel, Glenn og Anton i London! Det va tidenes tur, å eg har sedd så mykkje fint! Kjøpte mange fine klea! Glømte et øyeblikk at eg va lærling, så eg føle at eg enda betale førr den turen. Men det va verkelig verd det. Hærlig by med hærlige folk, det gir virkelig glede. I jula jobba eg som vanlig, kanskje litt i overkant dennan jula. Mykkje dobbelvakte, litt trippelt, men alt i alt så har eg hadd det kjæmpefint med flotte folk!


Tantongan mine har det så fint, en har lært seg å gå, en har lært seg å snakke, ei har fådd tenner og en gutt e blidd så stor og fin at eg verkelig lure på kor tida e blidd av! Det e når man får sånne fine folk å leve førr at man merke kor dårlig tid man egentlig har.. Men eg høre at det handle om prioriteringe, og der kan eg verkelig ta meg inn.
Må jo bære lære meg å nyte tida eg har med dem, ingen veit ka mårradagen bringe! Men herregud, det e vanskelig enn det høres ut. E jo ingenting eg heller vil enn å være lammi de smågullan, men det e utrulig kor fort uken bære flyg avgårde. Tar det igjen på å være einaste tanta uten onga sjøll, kulaste tanta i verden og den einaste som blir å lære dem alt dem treng å vette om politikk! Det ska tidlig krøkes! B-)

Ska komme sterkar telbake med blogginga, kjenne eg fikk en ny giv over meg idag! Håpe alle får ei kjæmpefin uka, å følg meg på twitter! http://www.twitter.com/katrineboel