Med <3 på venstresida


Den siste valgperioden i Lenvik har vært preget av kaos, maktkamper, utmeldinger og store politiske konflikter. Vi har havnet på ?fyfy-lista? (Robek) sammen med andre kommuner som ikke kan håndtere egen gjeld og økonomi. Vi blir omtalt som kranglekommune nr1. Hva slags kommune vil vi være? Det er et relevant spørsmål å stille seg akkurat nå.
Det er på høy tid med en mer seriøs og tydelig styring av kommunen vår. Det har vært fire lange år med blått styre, og det er nå på tide med ei endring.

Vi erkjenner at kommunen står over for store utfordringer. Vi i SV er samarbeidsorientert og skal fortsette å opptre ansvarlig i forhold til de rammene kommunen har. Vi skal jobbe hardt for å komme ut av Robek-lista og ta tilbake kontrollen over kommuneøkonomien vår.
Vi har et stort fokus på fellesskapsløsninger, rettferdighet og miljø. Vi er opptatt av trygge oppvekstvilkår og gode velferdstilbud for hele befolkninga.

Våre kampsaker denne valgkampen og de neste fire år er mange. Mottoet vårt er fortsatt ?ulike mennesker- like muligheter?. Alle skal ha samme rett til å lykkes i vår kommune, og i samfunnet for øvrig. Vi skal fortsatt sette barn og unge først, og vi vil sette heldagsskolen på dagsorden. Vi har fokus på eldreomsorg og ønsker en verdig alderdom for alle uten privatisering. Vi vil at de ansatte i helsesektoren skal få faste hele stillinger, og det er også en av våre forutsetninger dersom det skulle bli aktuelt å samarbeide om et flertall i kommunestyret de neste 4 årene.

Vi skal være partiet som virkelig kjemper for de unge. Vi mener at ungdom har for dårlig fritidstilbud i kommunen og er klar til å ta kampen for ungdommen. At et flertall i kommunestyre har vedtatt et budsjett som har ført til at ungdomsklubben i sentrum ble lagt ned er vi helt i mot, og vi skal kjempe for å reetablere- og forbedre tilbudet.

Når det kommer til kommunesammenslåing er vi den tydeligste stemmen for folkeavstemning. En så viktig reform må avgjøres sammen med folket, ikke bare av politikere.
Vi er opptatt av å hjelpe andre og av å bosette flyktninger. Vi mener at flere kulturer beriker vårt lokalsamfunn. Vi har rom for flere enn det vi tar i mot i dag, og vi kommer til å fortsette å være tydelige på at vi skal hjelpe enda flere enda bedre.

Vi står for en politikk vi er stolte av. Det handler om hverdagene, og ikke minst om framtida til både våre barn og barnebarn. Hva slags kommune vi har i dag har også mye å si for hva slags kommune vi gir videre til de som kommer etter oss.

I Lenvik er vi det beste alternativet på venstresiden. Vi er det partiet på venstresida som tydeligst har ført en politikk i tråd med hvor vi står i det politiske landskapet. Dersom du vil ha et tydelig parti med hjertet på venstresida bør du stemme SV!

#Politikk #Samfunn #Valg15 #StemSV #Takampen #Varmtsamfunn #Venstresida

Nygift!

Begge sa ja, det har snart gått to uker og vi er enda ikke skilt!
Etter tre år som forlovet var det på tide å gjøre alvor av planene. Vår beste dag hadde vi i vakre Lenvik Kirke, Bjorelvnes, og senere i nydelige Sørvika. Det ble en vakker dag, med årets beste vær, fine taler, gode folk og nydelige omgivelser. Jeg kunne ikke vært mer lykkelig. Og nyforelsket. Tusen takk til alle som hjalp oss både før, under og etter den store dagen. Spesielt takk til forloverne våre, presten, familiene våre, vennene våre og alle som gjorde dagen vår så fin. Her er noen bilder fra den store dagen!


Nygift!

Jeg bare elsker bildene Lisa M Bakkelund har tatt av oss! Anbefaler henne på det sterkeste!

Siste pep-talk. Ungene var fantastiske!

Jentene mine <3

En lørdag uten valgkamp går ikke!

#Nygift #Lykkelig #TAKK

Ja til faste ansettelser og hele stillinger!

Dersom SV blir en del av et politisk flertall i Lenvik etter kommunevalget i år skal en av forutsetningene i et eventuelt samarbeid være at de ansatte i helsesektoren skal ha rett til heltidsstilling. Etter så mange år uten at situasjonen har bedret seg er det på tide med et ordentlig løft i helsesektoren vår. Starten på det må være å skape en god arbeidsplass for de ansatte. Heltid må være en rettighet og deltid en mulighet. Ikke motsatt.

Den blå-blå arbeidslivspolitikken rammer kvinner hardest. Den blinde troen på at midlertidige ansettelser og ”retten til deltidsstillinger” er positivt gjør arbeidslivet vanskeligere for mange kvinner. Det er spesielt i kvinnedominerte yrker at deltid er normen, mens heltid er avviket. Det er heller ingen hemmelighet at dette også rammer unge personer i etableringsfasen hardt.

Kampen om heltidsstillinger er ikke bare en viktig kvinnekamp, det er også en viktig kamp for fremtidens arbeidsliv. Det anslås at den såkalte ”eldrebølgen” kommer til å bli så stor at hver tredje nyutdannede må velge helse-og omsorgsyrker for å fylle behovet som sektoren kommer til å ha i framtida. Det vil ikke være mulig å møte disse utfordringene med mindre man kan tilby de utdannede i helsesektoren faste stillinger og ei lønn å leve av.

Forskning har dokumentert at høyt omfang av små stillinger i pleie og omsorg fører til lavere tjenestekvalitet og en ineffektiv tjeneste. Små stillinger kan også være forbundet med uverdige ansettelsesforhold. For at vi skal kunne ta best mulig vare på våre eldre må vi også ta godt vare på de ansatte.

Vi mener at retten til heltidsstillinger bør lovfestes. Det betyr at der det er mulighet til å ansette folk i hele stillinger skal dette gjøres, framfor å ansette flere folk i mindre stillinger. En slik lovfesting vil hindre arbeidsgivere fra å misbruke deltidsstillinger. Regjeringas endringer i arbeidsmiljøloven innebærer økt bruk av deltidsansettelser som et verktøy for å sette flere i arbeid. Det er en dårlig plan for framtida. Å jobbe deltid kan være praktisk for de som ønsker det, men utviklinga er slik at flere blir sittende fast i uønskede deltidsstillinger som igjen skaper en situasjon der arbeidstakerne går en usikker hverdag i møte. Man tjener ikke så mye som man trenger, man jobber ikke så mye som man ønsker og har kapasitet til og den konstante jakten på ekstravakter og overtid for å få endene til å møtes går ut over andre viktige ting i livet. Deltidsansatte lever med telefonen i hånda i fall sjefen ringer for å spørre om du kan jobbe ekstra. For ikke å snakke om de store konsekvensene dette har for den dagen de deltidsansatte skal ut i pensjon. Et uverdig arbeidsliv er ikke noe vi vil at vår kommune skal assosieres med.

SV vil gi de ansatte i helsesektoren bedre rettigheter og et godt arbeidsliv. Derfor sier vi ja til faste ansettelser og hele stillinger- og nei til midlertidige stillinger og ufrivillig deltid.

#LenKom #Heltid #Deltid #Samfunn #Politikk #Midttroms #Demokrati #Helsepolitikk #Likestilling #LenvikSV #StemSV

Valgkampklar!

Motivasjonen er på topp og vi i Lenvik SV er klar til å ta kampen for et varmere samfunn! I Lenvik har det vært fire lange år med blått styre og nå er det på tide med ei endring. Vi gleder oss over at prognosene fra forrige valgmåling ser lys ut for oss og håper at resultatet blir bra. Nå er valgkampen kicket i gang for fult og vi skal gjøre masse sprell! Vi er klare til å diskutere og debattere mot de andre partiene og ikke minst til å snakke med folket. Har du spørsmål eller tanker om Lenvik SV kan du selvsagt ta kontakt, enten på Facebook, mail, Twitter, Instagram eller på telefon.

Våre kampsaker denne valgkampen er mange. Valgprogrammet kommer i postkassa til alle som bor i kommunen vår. Hovedmottoet vårt er fortsatt ulike mennesker- like muligheter. Alle skal ha samme rett til å lykkes i vår kommune, og i samfunnet forøvrig. Vi skal fortsatt sette barn og unge først, og satser på at heldagsskolen blir et tema denne valgkampen. Ellers har vi fokus på eldreomsorg og en verdig alderdom uten privatisering. Vi ønsker at de ansatte skal få faste hele stillinger, og det er en av våre forutsetninger dersom det skulle bli aktuelt å samarbeide om et flertall i kommunestyre de neste 4 år. Vi skal fortsette å kjempe for ungdommen. Vi mener at ungdom har for dårlig fritidstilbud i kommunen og at dette må gjøres noe med. At et flertall i kommunestyre vedtok et budsjett som gikk så hardt ut over ungdomsklubben i sentrum er vi helt i mot. Vi skal kjempe for å reetablere- og forbedre tilbudet. Når det kommer til kommunesammenslåing er vi den tydeligste stemmen for folkeavstemning. En så viktig reform må avgjøres sammen med folket, ikke bare av politikere. Vi er klar- BRING IT ON!

#Valgkamp #LenKom #Samfunn #Politikk #Likestilling #Varmtsamfunn #Takampen #Lenvik #Midttroms #Valg2015

Ja til en leksefri skolehverdag!

Flotte Elin har skrevet leserinnlegg om en viktig sak for oss i Lenvik SV! Vi er heldige som har henne på laget!

Av Elin Johanne Røang, tredjekandidat for Lenvik SV

Lenvik SV ønsker å ta kampen for en leksefri skolehverdag i kommunen vår. Vi mener at lekser har negativ læringseffekt for de som sliter mest på skolen. Ikke alle barn og foreldre har like gode forutsetninger for å gjøre hjemmelekser. Dette er med på å skape skoletapere. Hensikten med en leksefri skole er at alle barn skal ha like gode muligheter til å lykkes på skolen og i fritida. På denne måten går heller ikke dårlige karakterer i arv.

Vi ønsker en to timer lengre skoledag, også kalt heldagsskolen. Dette er et godt tiltak både for læring, for sosial utjevning og ikke minst for folkehelsa. Høyresiden har hele veien vært i mot heldagsskolen. Deres argument er ?at barna gjør lekser og har med matpakke på skolen er foreldrenes ansvar?. Men når vi vet at mange barn kommer på skolen både uten matpakke og uten at leksene er gjort så har vi alle et felles ansvar. Vi er et samfunn som skal ta ansvar for hverandre. Vi ønsker en skoledag der alle barn er inkludert og en hverdag der alle får endene til og møtes.

Skolehverdagen er i dag alt for kort, undervisningen innenfor musikk, kunst og fysisk aktivitet er begrenset og leksene er ofte veldig betydelig. Vi er veldig glade for at de fleste foreldre jobber fulltid i dag, men ser også at dette fører til en såkalt tidsklemme for de fleste foreldre med barn i grunnskolen. Når foreldrene kommer hjem er det ofte full fart, ei brødskive i handa mens man nesten råkjører for å rekke trening og eventuelt andre fritidsaktiviteter. Så skal man komme seg snarest mulig hjem for å lage en middag til familien, og deretter sette seg ned å skulle gjøre lekser sammen med et eller flere barn som er ukonsentrerte og atpåtil har slitne foreldre etter nok en lang dag. Vi er for en leksefri skole med flere lærere tilstedet, med mer fysisk aktivitet og som er mer tilrettelagt for dagens familiestruktur.

Jeg er mamma til tre flotte barn. Og selvsagt skal jeg og andre foreldre fortsatt følge opp barna når de kommer hjem fra skolen. Men i stedet for å fortelle barna at de må skynde seg, og påføre de mer stress og bruke mye av tida vår sammen på lekser, så kunne jeg tenke meg å ha en rolig middag sammen med familien uten at vi må rekke noe hele tiden. Da er det rom for å snakke om venner, skoledagen, skolearbeidet og ikke minst så får barnet tid til å være sammen med vennene sine som de kanskje ikke har truffet på trening. Ofte møter heldagsskolen motstand fordi mange mener at det innebærer at barna mister tid med foreldrene sine. Vi mener at heldagsskolen innebærer en mer effektiv arbeidsdeling som gir foreldrene mer verdifull tid med barna sine.

På Digermulen skole i Lofoten har de hatt leksefritt siden år 2000. Siden da har både resultatene ved skolen og ikke minst trivselen økt. De kan også vise til høyere snittkarakterer både lokalt og nasjonalt. Elevene er motiverte, jobber hardt og har et godt forhold til lærerne. Det er det viktigste når ungene skal lære. Vi vil ha flere lærere på skolen for å kunne gjennomføre heldagsskolen. Vi trenger en skole der det er god tid til møtet mellom lærer og elev, og der det er rom for å lære på ulike måter. Fysisk aktivitet, lek og skolemat er en absolutt forutsetning for at dette skal kunne gjennomføres.

Heldagsskolen vil koste. Det vil kreve at vi prioriterer offentlige goder på en ny måte. SV er ærlig på at vi ønsker å øke for eksempel eiendomsskatten så lenge dette kommer befolkninga til gode. Samtidig tror vi at heldagsskolen vil føre til at flere som i dag jobber deltid får muligheten til å jobbe fulltid, noe som igjen vil gi både økt verdiskapning og mer skatteinntekter. Barna vil vinne på det, foreldrene vil vinne på det og samfunnet vil vinne på det. Det er på tide å tenke nytt!

#Lokalvalg #Kommunevalg #Samfunn #Politikk #StemSV #SV #Takampen #Varmtsamfunn #LenKom