Morgenstund har gull i munn

Så sant, så sant!
Eg e Nordreisa no, har akkorat sendt kjærestn min ut av døra og på jobb. Eg trives veldig godt her, det gjør eg! I går så vi på film ilammi Marius og Mette, det va kos! Å filmen va og ganske bra. Hehe!

Eg lure på om det e sånn at bloggera ikkje søv om nettern? FÅr inntrøkk av at de storbloggeran som har 139 innlegg kvær dag set oppe heile natta og blogge utover mårran. Eg skakkje bli sånn. Dettan e et engangstilfelle. Hehe!
Anyways, så har eg det veldi bra! Å eg håpe at mine trofaste læsera har det minst likebra – og bedre!
Eg kom i Nordreisa, vi har ornda oss ei knaill leiligheit, eg har eg knaillbra sommarjobb, fin familie, fine vænna og fin kjærest.
Ekkje mykkje å klage på her i gårn!

Eg gler meg tell Risøya og Sosialistisk Sommarleir! Blir knaillbra!! Driiitmange påmeldte, trur vi snakke ny rekord, både på nasjonal basis og i fylket. DEt kommer tell å bli så lærerrikt og spennanes, blir bære den brae Kickoffen tell Valgkampen!

Ha en fiiin dag!

wtff

Gå å legg dåkker, mårrafugla! B-)

Om ungdom og rettigheita

Veldig mange ungdomma jobbe heile sommarn, får seg jobba med mykkje ansvar og lange daga. Ungdom har ofte veldig løs tellknytning tell arbeidslivet, og mange jobbe ved sia av studia og skole førr å få ting tell å gå rundt.
Det e vanlig at ungdom har et syn på vårres eia arbeidssituasjon som nåkka midlertidig og ofte finn vi oss i dårlig behandling førdi vi tenke at jobben kun e førr en kortar periode.
Eg veit ikkje med dåkker, men eg torte ikkje å gå i lønnsførrhandlinge nor eg va 15 år.

Når vi ikkje e klar over korsn rettigheite vi har, og når vi godtar urettferdige arbeidsførrhold, kan vi ungdomma bidra tell å undergrave arbeidsliv-regla. Korsn arbeidslive oppleves heng direkte sammen med korr stor andel av arbeiderklassen som e organisert, så eg oppfordre flest mulig unge tell å skaffe seg elev- eller studentmedlemskap i ei fagførrening.

Vi i Sosialistisk Ungdom jobbe førr å bedre ungdoms arbeidsvilkår, og deførr ei fleire SUmedlemma med i LOs sommarpatrulje og reise heile landet rundt førr å passe på at unge i sommarjobb skal opplyses om rettigheitan dem har i arbeidslivet.

Den einaste måten å sikre at arbeidslivet blir sånn som vi ønske det når vi skal i fast jobb, e å sikte ungdom rett tell arbeid og utdanning. Ungdom e overrepresentert blant de arbeidsløse. Og alt førr mange havne rett i arbeidsledighetskøen etter ferdig utdanning.

Vi kræve at det innføres en ungdomsgaranti som sikre alle ungdomma tilbud om jobb og utdanning!
Eg vil og bære benytte sjangsn i dettan innlegge tell å opplyse dåkker om at SU har lenge vært det einaste partiet som e førr å innføre lovfesta rett tell lærlingeplass. Vi meine at ungdom skal ha krav på å få ei skikkeli opplæring dom lærling. Lærlinga bidrar tell verdiskapning i bedrifta, og lærlingelønna må derførr være mykkje høgar enn det den e idag. Vi vil at lønna skal være 75% av ei fagarbeiderlønn gjønna heile lærlingeperioden, nåkka som e mykkje bedre enn det den e idag, der mange ungdomma må overleve på 35 kr i timen.
Dettan bidrar tell et mykkje meir menneskelig arbeidsliv, nåkka eg syns e veldig viktig å ha. Derførr skal vi åsså jobbe førr at normalarbeidsdagen reduseres tell 6 tima med full lønnskompensasjon.