Særemnehelg!

Dettan skal bli ei effektiv helg. Særemne-særemne-særemne.
Sia eg e så heldig å være blant de første som skal ha framføringa på mandagen, så må eg jo være klar tell då. MINST.
Eg e spent på korsn det blir å gå. Har en slags følelse om at uansett korr bra eg gjør det, så e det forhåndsbestemt korsn karakter eg blir å få. Det e en dum følelse..

Akkurat no sett eg i stua hoss førreldran tell Øivind. Eg e så gla førrat vi får være her no når vi har vannlekasje heime.. E så godt å sleppe å bo rundt overalt som nån uteliggera. All respekt tell uteliggeran, altså, men det e ikkje sånn eg vil ha det akkurat no. Oppi alt. Har førresten framføring i Sosiologi og Sosialantropologi på mandagen åsså. Men eg skal prioritere særemne. Så kan eg heller gjøre sosiologien på 1-2-3 når eg e ferdig med dettan. Særemne tells jo faktisk 1/3 på standpunktkarakteren, så det kan jo være veien tell en god karakter på sluttn av dettan skoleåret. Kæm som veit? Ikkje eg. Eg ska bære gjøre det og bli ferdig!

Ønsk meg masse løkka tell 😀

Koførr e VI i regjering med DEM??

Men ka e egentlig alternativet?

I Norge i dag så e det ei flerpartisregjering med SV, AP og SP som sett i spiss. Eg har mange gånga lurt på koførr det e akkurat sånn. Sjøll, så har eg før tenkt at det e bedre å være i regjering enn å være ute av regjering. Eg har hadd respekt førr AP og førr SP, men må innrømme at den respekta har minska voldsomt etter vi har sotte med dem i over 1 periode no. Dem gruse oss så jævlig med alle sine direktiva og miljøsvik. Det e så utrulig trist. Korr lenge skal Kristin Halvorsen finne seg i å bli overkjørt i ei regjering som det der?

Eg e glad i Kristin. Å eg har mykkje respekt førr ho. Men eg like ikkje det eg ser i dag. Eg e så sykt glad førr at ho ikkje e finansminister no. Va så trasig at folk bynte å je ho skylda førr finanskrisa, som vi alle veit e ei krisa skapt av kapitalismen.
Men det e mange tanka eg har hadd anng regjeringa. Koførr e det sånn at vi e i regjering med folk som nesten meine totalt det motsatte av det vi gjør? Greit nok at det e tusen gånga bedre å samarbeide med SP og AP enn det hadde vært å samarbeida med H og FRP. Men førr det første, koførr AP? E det førdi dem e så stor. Alle veit at AP treng SV i regjering, og vi e ganske avhenging av dem og førr å få være med i regjeringa. Men AP. Som kalle seg førr et arbeiderparti, men som alle veit e et høyrevridd sosialdemokratisk parti. Fingran tell Stoltenberg går lengre og lengre mot høyre. Og etter Oljesaka der dem feiga ut, burde vi alle skjønne at dem e nån feiginga. Skjønne fortsatt ikkje korsn så mange av det norske folk kan stemme på det der, eg blir rett og slett kjempe sjokkert over det.
Åsså e det SP. Koførr e vi, som et parti som e heilt tell venstre, i samarbeid med SP som tydelig e et parti som e i såkalt "sentrum"? Korsn e det mulig egentlig? Mange folk eg har møtt som ikkje bor i Norge sett seg et stort spørsmåltegn tell akkurat det. Eg syns det e rett og slett merkelig. Vi har ikkje mange ting tell felles, egentlig.
Å etter den tida her, så har vi fådd sedd korsn SP e. Liv-Signe som gjør ALT Jens Stoltenberg ber ho om uten å nøle engång. Å eg e så sinnsykt spent på ka dem kommer tell å få tell i dennan perioden. Førr som vi huske så gikk dem hardt ut i media (iallefall i Troms) om alt dem skulle fikse. Der blei det lovd både bedre skole, storsatsing på veia i Troms og jernbane tell Tromsø. Btw, koførr bære tell Tromsø? Dåkker må ikkje glømme distriktan, dåkker som e et distriktsparti 🙂

Anyways, så e poenget mett at eg ikkje skjønne regjeringa som den e idag. E det ikkje bedre å være i opposisjon? Det e det nok ikkje. Vi har jo faktisk nåkka å sei, men vi har jo alt førr få mandat. Eg e førrnøyd med dem vi har, men skulle nok aller helst sedd at vi hadde hadd fleire. Å drømmen e jo at vi kan danne ei regjering med bære et parti. Men det e og blir en drøm, såppass realistisk e eg.
Eg e bære lei av å se ka som skjer på toppen no. Eg e lei meg pga det med Afghanistan. Eg e lei meg førr alt førr lite satsing på miljø. Åsså e eg lei meg førr at selvmord fortsatt e den største dødsårsaken i Norge blant ungdom under 25.

Men alt e vel bedre enn FRP? Sålenge vi klare å holde fingran demmes unna oljefondet, syns eg vi har gjort en bra jobb!

Norge ut av Afghanistan! NO!

Korr mange norske soldata må dø i Afghanistan før vi trekke soldatan vårres ut av landet egentlig?
Koførr e det sånn at folk må dø førr at vi skal skjønne at vi må ut av den krigen? Å koførr skal vi utsette livan tell så mange norske soldata i det heile tatt? Eg skjønne ikkje ka vi tenke med når vi går inn i et land og støtte en krig som skulle vært over førr lenge sia!

Eg vil ha de norske styrkan ut av Afghanistan så snart som overhode mulig!
Førdi det å ha soldata i Afghanistan e det samme som å je direkte støtte tell USA sin brutale såkalte "Krig mot terror", en krig som føre tell store sivile tap. Kampan i Afghanistan vise at okkupasjon bære blir mindre og mindre populær. Norske soldata blir drept førdi dem blir sedd på og behandla som okkupanta. Å eg vil ikkje at norske jente og gutta skal komme heim i kvite kiste bære førdi politikeran e alt førr feig tell å sei nei tell USA.

OEF (Operation Enduring Freedom) e det navnet USA bruke førr krigen dem føre i Afghanistan, og ISAF (International Security Assistance Force) e "hjelperan" tell USA der dem har sånn typ.. ca 40 styrka fra andre land som hjelpe dem med krigføringa, deriblant oss.
Det e vanskeli å skille de her to, førdi ISAF tar stadig over fleire og fleire av OEF sine oppgava. Det e ingen der nede som kan sei at de 2 tingan har heilt førrskjellig rolle der nede. Førdi der e og blir begge sedd på som okkupanta som føre en av de mest aggressive krigan idag.

Det virke førr meg som om situasjon i Afghanistan ikkje har nåkka slags form førr løysning. Heilt sia det som skjedde 11.September har USA hadd styrka der, å det har ikkje akkurat gjort saken nåkka bedre. Det sei seg sjøll at USA har større makt enn Afghanistan, og ka hjelpe det egentlig å føre en krig mot et heilt folk når det bære e få persona USA egentlig e ute etter?
Landet e blidd meir farlig, voldelig og enda meir fattig enn det nån gånga har vært. Å vess vi nån gång skal få tryggheit der nede og fred, så e vi nødd å gjøre nåkka. Norge står i en sterk possisjon tell å vise motstand og avsky mot krigen i Afghanistan, og den muliheita syns eg vi skal benytte oss av. Så ka e løysninga? Vi treng at land trekk seg ut av Afghanistan, deriblant oss. Åsså treng vi ordenlige førrhandlinge mellom dem som egentlig krige mot kværandre.

I tillegg syns eg Norge burde vise solidaritet med den afghanske sivilbefolkninga, heller enn å kose oss med NATO. De einaste bidragan eg meine at Norge skal ha der nede burde være ordentlig solidaritet. Humanitær hjelp og bistandsarbeid sånn som vi veit at vi kan je!

Nok en gång e det de svakaste som blir ramma

Eg håpe så at lillegutten har det bra. Tenke mykkje på han og alle de andre på Haiti no førr tida.
Dettan e fadderungen vårres på Haiti, Clifford. Lille Cliffen..
E det ikkje typisk at det e dem som allereia har det verst, som blir ramma av det aller verste?
– Jo, det e det. Det e de svakaste som blir tadd først, dem som ikkje har ressursa tell å bygge landet opp igjen.
Å det syns eg e heilt førrferdelig.
Hadde Norge blidd ramma av tsunami, så hadde åsså det vært heilt førrferdelig. Men vi hadde no i det minste hadd råd og ressursa tell å bygge oss opp igjen. Det har ikkje dem. Dem har jo ikkje sykehus engång!

Norge har sendt 40 milliona tell landet førr å hjelpe dem. + at veldig mange har reist ned førr å hjelpe.
Eg tenke sånn at det ikkje e pengan, det e folkan dem treng. Dem treng byggera, snekkera, rørleggera, sykepleiera, læga, helsefagarbeidera og frivillige. Dem treng folk som kan hjelpe dem å bygge landet sett opp igjen!

Eg tenke så mykje på han Clifford, og vente masse på å få tellbakemelding på korsn det går med han. Håpe at han har det bra! Krysse fingran førr han, familien hannes og alle andre som e blidd ramma av katastrofen der nede.

Meir fra Palestina

Eg har fådd bildan som de andre fra turn har tadd, og har tenkt å legge dem ut her. Trykk på bildan førr at dem skal bli stor, åsså må dåkker se godt på dem. E mange brae bilda!

                             

Å det e meir der det kjæm fra. Har du spørsmål tell bildan eller turen? Ikkje nøl med å kommenter!

Hektisk, men rolig helg :]

Eg våkna opp i mårrest, ganske så stiv og støl etter gymtimen i går. Førr et hardkjør! Men det va verd det.
No sett eg å ser litt på tv, samtidig som eg tenke på særemne. E heldigvis ferdig med bøkern, så eg har ikkje det samme dilemmaet som mange i klassn som sei at dem har 500sie å læse i løpet av helga. Eg har bære å skrive referatan og sammenligne bøkern. Det skal nok gå bra, førrdetom eg veit at det kan ta TID.

Eg hold på å vaske klea, så eg vente nestn bære på at siste maskin skal bli ferdig. E så godt med helg, førdi då får man verkelig tid tell det man e nødt å gjøre. Skal rydde litt og vaske litt rundt her, det må man jo bære gjøre. Øivind e på jobb, så skal han på rigging åsså skal han på konsert ikveld. Eg står over konsertn, e nok ikkje heilt min stil. Førrdetom eg ikkje kan vette, sia eg ikkje en gång blir å være der. Men eg prøve å spare penga + at eg veit at eg har mykkje å gjøre med skolearbeid. Regne med at kveldn min blir å gå ut på det. Litt kjipt å være 18 år og sette heime med lekse en lørdagskveld, men det e nok et klokt valg. Å de kloke valgan skal eg bli flinkar å ta 🙂

Neste helg blir det Oslotur, og det glede eg meg masse tell. Skal bli godt å bære reise nedover førr å få et lite avbrekk. Og ikkje minst, så blir det ei læringsrik og sosial helg 🙂 Trives med det!

Skal ordne middag tell Øivind idag, han hadde kjøpt nåkka slags ferdig-mat greier. Ska se ka eg må gjøre med det, men det va no nåkka posegreier. Stakkars Øivind, å bo ilammi en vegetarianer e sekkert ikkje bestandig like lett. Men egentlig, så e det jo ikkje synd i han, førdi det e jo et valg eg har tadd førr lenge sia, og han veste nok ka han gikk tell B-)

Ønske alle sammen en fin lørdag, nyt helgas stillheit <3

Minnereise

Et bilde fra en bursdag

Et bilde der eg gjør meg tell

Et bilde der eg verkeli e meg sjøll

Et tullebilde

Et bilde som e fra ei tid eg skulle ønske ikkje va over,

Et bilde fra ei tid eg e kjæmpe gla førr at e over.

Et bilde av meg lamme nån eg e gla i

Et bilde som beskriv ka eg kunne tenkt meg å gjort førr restn av mett liv.

Et bilde som gjør meg ondt i hjertet mett.

Et bilde som gjør meg gla i hjertet mett.

Din tur!

Nordlyset e særiøst det finaste som finns!

Å med det, ska eg starte et innlegg som skal være koselig, fint og humoristisk.
Føle meg litt som Erlend Loe, han eg har på særemne. Han skreiv på en måte på samme måte som eg gjør nån gånga, like å tru at det e fra meg han har det 🙂 Men forskjelln fra meg og han e jo stor. Han e jo mann, forfattar, rik, har fin bil og skriv masse. Eg bære skriv litt innimellom når det føles bra. Og ikkje minst, så skriv han om litt meir dype ting enn meg.

Uansett. No sett eg heime lamme kjærestn min. Vårres måte å ha en kosekveld foregår ca sånn her: Øivind sett med spisebordet og game, eg sett med stuebordet og spelle bubble spinner og blogge. Så kose vi oss. Med grønnsaker og dip og kalorifri brus. Trives sånn!
Tenke at eg snart skal legge meg, dennan uka har vært så sjukt lang.
Idag va vi på korpsøving i 3 tima. 3 tima!! Det positive med dagens korpsøving va at vi hadde fådd ett nytt triangel. Så no har vi et stort og ett lite. Eg e kjæmpekjæmpegla førr det! 😀 Dagens gla-nyheit.
Dagens anti-gla nyheit e som følger: Tell mandag (ja, du leste rett. om 3 daga) skal vi være ferdig med alle bøkern på særemne. Vi skal skrive referat og analysere alle bøkern og sende dem tell norsk lærarn min.
Eg e doomed. Greit nok at eg har lest ferdig alle 4 bøkern, men å skrive referat OG analysere? Eg veit ka eg ska gjøre dennan helga. Eg skal øve på triangelet åsså skal eg skrive på norsken. Eg SKAL få god karakter på særemne, uansett. Det e eg overbevisst over.

Førresten, så e nordlyset verdens finaste ting å se på himmeln. Det e egentlig det finaste som fint i verden, trur eg. Eg kunne logge i snyen i timesvis å bære sedd på det fine lyset danse rundt på himmeln. Å når eg ser på nordlyset, så e eg så gla. Eg kjenne ikkje kulda i rompa eller vindn som blås igjønnom meg. Eg føle ikkje tissetvangen eg har hadd sia før korps og eg tenke ikkje en einaste tanke på ka eg burde-burde gjøre heime i huset. Når eg ser på nordlyset tenke eg bære på korr utruli heldig vi e, og korr utruli fin naturens vidunderverk e.
God helg alle sammen! Se etter nordlys på klar stjernehimmel, anbefales førr deg som vil slappe av. Deilig 🙂

Kjære Troms Fylkeskommune

Først, så skal eg be dåkker om å være meir bestemt. Først skal vi ha Geogebra, så skal vi ha Mathcad, så skal vi ha TInspire og no skal vi bruke Excel.
Åsså skulle vi først bruke FirstClass (som eg personlig syns va et veldig bra program) og Skolearena. Så skulle vi plutselig bære bruke Fronter. Å no skal vi har Fronter og Skolearena?
Alt e så midlertidig med pc-ordninga. Åsså e det Browsecontroll. Som ikkje funke. Lærarn skrur PCen av og på som han vil (med et program som styre pcen vårres), å det innebær at den ikkje funke så bra. Det e ikkje bra at PCen får blåskjerm 6 gång i løpet av 1 time, så eg syns heller dåkker bære kan fjerne PCordninga.
Dessuten veit dåkker at vi e smartar enn dåkker, så alle kan lure seg bort fra bbclient og brows, førdi vi utsmarte dåkker med ny datateknologi.
Så vær så snill, dåkker: Vær meir bestemt, ikkje tull (førr det e faktisk vanskeli å lære seg ALT dåkker kaste på oss som prøveordninga). Å vær så snill å fjern PCordninga. Vi bruke den jo nestn ikkje tell skolearbeid. Åsså e PCean så lite bra at når vi førstac gjør nåkka skolerelatert, så skrur den seg av og alt bli sletta. Det e så lite artig førr oss. Å ikkje motiveranes i det heile tatt.

Kos med skole!


Eg e som kjent bynt på skoln igjen. Å vi bynte med PANGstart! Det glede meg at eg e så flink å komme meg opp om mårran, og de 2 siste dagan har eg stådd opp såppass tirli at eg har rokke å sminka meg og ordna meg tell en fin dag på skoln. E så godt å være på skoln når man har det godt med seg sjøll. Det har MYKKJE å sei på motivasjon.
Livet e førresten veldig fint akkorat no. Skoln går bære bedre og bedre og eg kose meg. E så godt å førr en gångs skyld glede meg tell å komme på skoln å få nåkka gjort. Trur det har mykkje å gjøre med at jo fleire skoledaga eg har, jo færre blir det igjen.
Å meir motivert blir man jo når man veit at det e så mange fridaga de neste månedan framover. Det jer meg mykkje 🙂
No har vi akkorat hadd 2 tima naturfag, og det e jo alltid koseli! 2 tima matte coming up, å det e deilig å tenke på at når de 2 e ferdig, så har vi bære 1 time matte igjen dennan uka. Førr når man tenke sånn, så går plutselig uka veldig fort.
Syns skoledagen i går gikk overraskanes fort unna, plutselig satt vi der i siste time og bynte å pakke sakern vårres.
Deili!

Idag skal eg på jobb på tirsdagsklubben, det e så triveli 🙂 Å imårra har eg første offisielle dag med ho nye jenta eg skal være lamme. Eg ser fram tell det :]
Åsså e eg jo snart ferdig med lappen! Men det skal vi ikkje snakke meir om før eg offisiellt rope ut "Eg har den". Målet e å holde oppkjøringsdatoen hemmeli tell eg e ferdig, så blir det mindre mas om den deln. Tihi!
I går va eg på svømming, det va så koseli! Satse på at det blir svømming på imårra og, eller i det minste på torsdag. Eller begge dagan!
Etter tirsdagsklubben ikveld e det korpsøving. Trives med det! Pling-Pling!

Har førresten med meg 4 skive med mat idag, sia eg ikkje rekk middag. 2 med kvitost, ei med kræmost (va ikkje nåkka godt med brødskiva og kremost, vess dåkker lurte) og ei med nugatticrisp + ei gullerot og en pakke rosiner. Like det nye nyttårsførsette tell meg og Stine, føle meg så flink når eg står om mårran og smør matpakke 🙂
Førresten, Stine e ikkje nåkka flink. 2 dagen på rad ho kjøpe mat i kantina! Trasi:p