SLUTT Å SYT


Valgkampstrategi?

Nå skal jeg faktisk vurdere og begynne å se på Skavlan fremover. Syntes intervjuet han gjorde med partilederen i Sverigedemokraterna forrige uke var episk.

Jeg skal innrømme at jeg syntes Fredrik Skavlan var litt småfrekk. Han hadde kanskje ikke trengt å avbryte Jimmie Åkesson så ofte som han gjorde. Med tanke på Jimmies historie, at det var hans første intervju etter han datt i dungene og gikk på den berømte veggen, så kunne kanskje Skavlan vært litt mildere. Vist litt mer hensyn. Samtidig er det første gang jeg har sett Skavlan ordentlig engasjert. Og det må jo være målet til alle politikere, å engasjere andre? Eller er det rett og slett for mye forlangt at man skal få svar på spørsmål om sin egen politikk?

Det som er det interessante er reaksjonene i ettertid. NRK har rekordtall på antall ganger intervjuet har blitt vist, og klagestormen har vært enorm. Støtteerklæringene til Skavlan er også store, jeg tilhører uten tvil den sistnevnte.
Skal ikke en programleder få lov til å stille kritiske spørsmål til sine gjester? Jeg synes det kun er på sin plass.
Nok en gang er FrPerne sinte. Per Sandberg, nestleder i FrP, går rett inn i offerrollen, kun kort tid etter at intervjuet er over. Han forteller om “hatefulle” Skavlan og slik som resten av de som har gått FrP-skolen; holdningene om at “alle journalister er sosialister”. Det må bli slutt på sytinga fra FrP. Jeg skjønner at det er vanskelig å være i regjering og få dårlige meningsmålinger, men sånn er livet. Lev med det eller gå ut.

Ordførerkandidat i Lenvik FrP, Line Miriam Sandberg, går også på schnøgga på sin egen Facebookprofil. Hennes ytring er nokså spesiell, spør du meg. Jeg blir litt sånn konspiratorisk og forvirret av det hun skrev om å drikke cava og spise canapeer. Om at jorunalister henger med politikere på fredagstaco osv. Svært spesielt og diffust.

Det er så merkelig at FrP inntar den rollen som de gjør. De bruker dette som nok et triks for å vinne folket. SD selv sier at dette er the name of the game, og er du politiker, ja, så får du tåle å bli stilt til veggs med dine meninger. Spørsmålene Skavlan stilte til Åkesson var jo helt på sin plass. De meningene, de ytringene og den rasistiske holdningen er jo noe SD må stå til ansvar for at mange av deres medlemmer har. Det er ikke tilfeldig. De har kommet så langt som de har fordi de har spilt på billige poeng om innvandringspolitikk. Akkurat slik som FrP har gjort. For første gang i mitt liv er jeg enig med Sverigedemokraterna. Man må tåle å måtte svare for det man står for. Det er på tide at FrP også skjønner det. Det er ingen som er “ute etter å ta dere” og jeg mener bestemt at det ikke finnes noen AP/SV/SP/Media-mafia. Hvis det hadde gjort det, så er det litt rart at den forrige regjeringa også fikk negative oppslag i media. Analysen fra Sandberg henger ikke helt på greip.

Sverigedemokraterna krever ingen unnskyldning for Skavlans oppførsel. Skavlan ønsker ikke å unnskylde. Hvem er det som ber han om å be om unnskyldning? Jo, de som følte seg truffet.

Alle journalister er ikke sosialister (dessverre). Rart at ikke FrP har merket det, ettersom det også skrives mye negativt om det eneste sosialistiske partiet i Norge. Hører ingen SVere som syter om journalistikken her til lands. Det er så merkelig at det bare er FrP som syter over negativitet mot deres holdninger og verdier når alle andre parti fint klarer å ha en saklig debatt uten å trekke offerrollekortet. Skjerp dere og prøv å gå inn i en valgkamp med fair play for en gangs skyld.

#Oppfordring #FRRREPP #Frp #Skavlan #Sverigedemokraterna #Debatt #Samfunn #Politikk #SLUTTÅSYT 

1 kommentar
    1. I have read a few excellent stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting.
      I surprise how a lot effort you place to create this sort of magnificent informative web
      site.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg